Nowa pamięć SanDiska!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Nowa pamięć SanDiska!

SanDisk być może rozwiąże wreszcie problemy z archiwizacją danych. Opracowali stałe pamięci określane jako write-once. Mają być bardzo tanie i mieć wytrzymałość ponad 100 lat (żeby nie było tak samo jak z CD ). Mają być wprowadzone w połowie roku.
    Zobaczymy - byłoby nieźle .

Info na dpreview
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • SdoubleU
    Początki nałogu
    • 2005
    • 437

Daj jakiegoś linka.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Komentarz

• TOPOL
      Początki nałogu
      • 2004
      • 321

Przecież dał :-)
      http://www.topol.pl

Komentarz

• PrzemeS
        Początki nałogu
        • 2006
        • 310

Taa. Jak CD wchodzilo, to mowiono, ze zapis jest tak trwaly, ze wrecz niezniszczalny. Ale zobaczymy jak to bedzie.
        Ślubna
        No i niestety N.

Komentarz

• SdoubleU
          Początki nałogu
          • 2005
          • 437

Zamieszczone przez TOPOL
          Przecież dał :-)
          Ale dopiero później
          SdoubleU

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez SdoubleU
            Ale dopiero później
            Błąd. Link był od początku. Zawsze daję o ile nie zapomnę . Gdybym dał później to by było Edit .

Co do pamięci to raczej ta trwałość może być prawdą. Tutaj jest zupełnie inna forma zapisu niż na płycie ale czas pokaże .
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• SdoubleU
              Początki nałogu
              • 2005
              • 437

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              Błąd. Link był od początku. Zawsze daję o ile nie zapomnę . Gdybym dał później to by było Edit .
              No to w takim razie pomroczność jasna u mnie wystąpiła, kiedy czytałem Twojego posta
              SdoubleU

Komentarz

• lempl
                Uzależniony
                • 2006
                • 684

Wygląda na to, że będziemy mieli prawdziwy cyfrowy odpowiednik kliszy.

Komentarz

• emisiaczek
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 548

no i co sie podniecacie to cos musialoby byc tansze od dvd czy nawet hd a jak kazda nowosc bedzie drogie i pewnie znow bedzie zabawa w zwiekszanie pojemnosci co miesiac ... i na pewno nie bedzie to odrazu 4 czy 8 giga

Komentarz

• piast9
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3267

Zamieszczone przez emisiaczek
                    i na pewno nie bedzie to odrazu 4 czy 8 giga
                    Według mnie będzie. Inaczej nie miałoby to sensu. Układ wielowarstwowy umożliwia uzyskanie dużej pojemności na niewielkim chipie.
                    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Zamieszczone przez emisiaczek
                      no i co sie podniecacie to cos musialoby byc tansze od dvd czy nawet hd a jak kazda nowosc bedzie drogie i pewnie znow bedzie zabawa w zwiekszanie pojemnosci co miesiac ... i na pewno nie bedzie to odrazu 4 czy 8 giga
                      Z informacji prasowych wynika że ma być tańsze nawet 3 krotnie w stosunku do konwencjonalnych pamięci. Może nie od początku ale raczej chyba będzie tańsze. Zobaczymy.
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• emisiaczek
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 548

mialoby sens marketingowy, dla wielu grip 400d sensu nie ma a jest
                        tu bedzie tak samo tylko ze zanim to cos wyjdzie to beda 8giga karty po 100pln
                        pozatym gdyby cos takiego wypalilo to dvd czy hd poszloby do kosza w miesiac a to se ne da :P bedzie jak zawsze.

Komentarz

• dan7770
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 119

moim zdaniem pomylony pomysl.
                          ktos,kto stawia na cyfre stawia na koszty,mozliwosc wielkorotnego powtarzania ujec,szybkosc i pojemnosc nosnikow,uniwersalnosc i praktycznosc.
                          jesli ktos chce miec aparat na film...to taki kupuje.po co z cyfry robic kliszaka ktorym nigdy nie bedzie?bez sensu,jak dla mnie.
                          takie karty nie maja szans powodzenia,musialyby kosztowac przy obecnych cenach za 1gb na poziomie 50 zet pewnie z 10 zet zeby sie oplacalo.no i komu by sie chcialo kupowac ich kilka np. na podroz za granice? po to sa komputery,aparaty cyfrowe zeby mozna bylo sobie zgrac i robic zdjecia do nowa, jak ktos chce archiwizowac-niech robi odbitki.zdjecia ogladane na plycie to nie sa zdjecia,przypominam.a argumenty ze plyty rw po paru latach niszczeja itd...ze karty padaja...to te jednorazowki tez beda padac,gwarantuje,to takie samo urzadzenie jak kazde inne.

dla mnie pomysl glupi jak but.

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez dan7770
                            (...)

dla mnie pomysl glupi jak but.
                            A dla mnie nie. Może to być bardzo dobre rozwiązanie archiwizacji zdjęć. Co do Twoich zastrzeżeń to one nie mają póki co żadnego oparcia, bo tego po prostu jeszcze nie ma na rynku. Ja jestem przekonany, że z czasem stałe nośniki pamięci wyprą zupełnie wszystkie te, które wymagają do odtwarzania/zapisywania jakichkolwiek mechanizmów.
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• dan7770
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 119

bzdura. to zaprzeczenie idei karty pamieci. dla zboczencow sprzetowych.

Komentarz

Pracuję...