Nowe dslr-y Olympusa.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Nowe dslr-y Olympusa.

Olek wypuszcza nowe puszki. Prawdopodobnie będzie nastepca 500-tki. 400-tka jest chyba za młoda na następcę. Może będzie coś całkiem nowego.
    Co do legendarnego już E1 (tego ze styropianu ) wygląda na to, że premiera znów się opóźni.
    http://www.dpreview.com/news/0702/07...eseriespma.asp
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • esteper
    Uzależniony
    • 2006
    • 635

Co do tych puszek od Oleksego, to ostatnio kumpel (Olympusowiec) coś wspominał o dodaniu w nowych puszkach stabilizacji na matrycy
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• fredi
      Bywalec
      • 2005
      • 153

Mnie odrzuciło od Olympusa gdy przytknąłem parę dni temu do oka wizjer. Tam praktycznie nic nie widać, dziurki od klucza sa większe.... Fakt, jestem rozpieszczony przez pełna klatkę... no ale nie dajmy sie zwariować, pełna klatka to przez wiele lat było minimum

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Zamieszczone przez fredi
        Mnie odrzuciło od Olympusa gdy przytknąłem parę dni temu do oka wizjer. Tam praktycznie nic nie widać, dziurki od klucza sa większe....
        Jeszcze mniejszy niż w 350D?
        the silence is deafening

Komentarz

• aptur
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3837

Zamieszczone przez gietrzy
          Jeszcze mniejszy niż w 350D?
          W E330 jest mniejszy.
          Pomijając wszytkie wady tego systemu są to bardzo fajne puszki. Jakość wykonania zostawia daleko w tyle 350/400D. Nasz 18-55 przy kicie olka to porażka.

Komentarz

• Viracocha
            Uzależniony
            • 2004
            • 853

Zamieszczone przez aptur
            W E330 jest mniejszy.
            Pomijając wszytkie wady tego systemu są to bardzo fajne puszki. Jakość wykonania zostawia daleko w tyle 350/400D. Nasz 18-55 przy kicie olka to porażka.
            Dodam tylko, że kit Olka to już zupełnie przyzwoite szkiełko. W większości sytuacji radzi sobie bardzo dobrze. Wyjątkiem są zdjęcia pod światło, kiedy to lensik zachowuje się po prostu fatalnie.

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Tak miałem ostatnio przez chwilę w rękach tego 330 i jeśli chodzi o wykonanie to bardzo mi się podobał. Całkiem fajnie się go "czuje" w ręku. Co do wizjera to rzeczywiście nie rozpieszcza ale po opisach w sieci myślałem że jest gorzej. Za to podgląd na żywo na LCD jest bardzo fajną sprawą.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• gwozdzt
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 5780

Zamieszczone przez aptur
                Pomijając wszytkie wady tego systemu są to bardzo fajne puszki.
                Jesli pominiesz wszystkie wady jakiejkolwiek rzeczy to każda taka rzecz bedzie bardzo fajna, bo przecież będzie bez wad ;-)
                Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• aptur
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3837

Zamieszczone przez gwozdzt
                  Jesli pominiesz wszystkie wady jakiejkolwiek rzeczy to każda taka rzecz bedzie bardzo fajna, bo przecież będzie bez wad ;-)
                  Powszechnie wiadomo jakie wady ma E system. Nie dyskwalifikuje to jednak sprzętu jeśli będziemy rozpatrywac jego użyteczność w konkretnych zastosowaniach. Przy macro np. mniejsza matryca olka ma pomijalne znaczenie a live view jest nie do przecenienia.

Komentarz

• esteper
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 635

Zamieszczone przez Viracocha
                    Dodam tylko, że kit Olka to już zupełnie przyzwoite szkiełko. W większości sytuacji radzi sobie bardzo dobrze. Wyjątkiem są zdjęcia pod światło, kiedy to lensik zachowuje się po prostu fatalnie.
                    Tylko porównaj cenowo kit od Olka i kit od Canona Jest spora różnica, a za tym jak widac po samplach też jakośc. Od czasu do czasu mam możliwośc korzystania z E300 i nie jest głupi sprzęcik, ale wizjer wydaje mi (i właścicielowi E300) ciemniejszy niż w 350D.
                    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Są już dane i zdjęcia /teoretycznie/:

OLYMPUS E-410:

Characteristics:
                      • Light and extreme it compacts, with function of Previsualización in screen
                      • New Sensor Live MOS of 10 megapíxeles
                      • New motor of image processing
                      • USB of high speed 2.0
                      • Screen LCD HyperCrystal of 2.5 ” / 6.4 cm
                      • Filter of Ultrasonic waveses for protection anti-dust
                      • Dual groove for memory cards (xD-Picture Card and CompactFlash)
                      • 32 ways of firing (5 of exhibition, 7 creative and 20 ways of scene)
                      • Integrated retractable flash (NG 10)
                      • 3fps with up to 7 images in way RAW
                      • Balance of targets of a touch
                      • Function of blockade high frequency
                      • Function of Previsualización of depth of field
                      • Digital measurement ESP of 49 zones
                      • Bracketd function of of exhibition
                      • Advanced nascent and usuary screen of information for
                      • Screen of information of reproduction detailed with histogram
                      • Cradle in the standard Four Thirds
                      • It has optional watertight housing (PT-E03) submersible up to 40 meters
                      • Dimensions: 129,5 xs 91 xs 53 mm
                      • Weight: 380 gr..

OLYMPUS E-510:

Characteristics:
                      • Previsualización of image in screen
                      • Integrated stabilizer of image
                      • Sensor Live MOS of 10 megapíxeles
                      • New motor of image processing
                      • USB of high speed 2.0
                      • Screen LCD HyperCrystal of 2.5 ” / 6.4 cm
                      • Filter of Ultrasonic waveses for protection anti-dust
                      • 28 ways of firing (5 of exhibition, 5 creative and 18 ways of scene)
                      • Integrated retractable flash (NG 10)
                      • 3fps with up to 7 images in way RAW
                      • Function of blockade high frequency
                      • Function of Previsualización of depth of field
                      • Bracketd function of (Exhibition, Balance of targets, Approach)
                      • Screen of information of reproduction detailed with histogram
                      • Cradle in the standard Four Thirds, which causes that he is compatible with almost all
                      range of accessories of E-System
                      • Dimensions: 136 xs 91.5 xs 56 mm
                      • Weight: 460 gr..

*wybaczcie tłumaczenie

Edit:
                      Generalnie to chłopaki biadolą. Myśleli że bedzie coś bardziej na kształt D200, a tu.....
                      Edit2:
                      Coś mi się zdaje że po ukazaniu się tej informacji pewnej firmie przybędzie użytkowników. Na naszym forum pewnie też .
                      Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• The z00m

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                        Edit:
                        Generalnie to chłopaki biadolą. Myśleli że bedzie coś bardziej na kształt D200, a tu.....
                        Edit2:
                        Coś mi się zdaje że po ukazaniu się tej informacji pewnej firmie przybędzie użytkowników. Na naszym forum pewnie też .
                        Chłopaki biadolą jak wszędzie. U Was również po każdej premierze jęki zawodu. Wyjątkiem jest premiera MKIII. Ktoś kto foci E-1 ne rzuci się na każdą puszkę z wdzięcznością za to, że ma spust migawki. Olympusowi ubędzie starych userów, ale więcej przybędzie nowych. Cóż... sam stoję przed dylematem. Mam kilka pro ZUIKO i E-1. Już praktycznie postanowiłem o zmianie systemu na EOS, gdy pojawiły się info o premierach. Teraz jest leciutkie rozczarowanie. E-next ma być w tym roku i nie będzie tani. Jeśli cena podejdzie pod sic! 10tyś. zł to Olympus musi dać sporo jeśli puszka nie ma służyć tylko i wyłącznie lansowaniu e-systemu na papierze.

Teraz taka mała dygresja... przykład mojej osoby. Wielu wyśmiewa staruszka E-1, ale prawda jest taka, że jeśli ktoś ceni równie wysoko budowę oraz ergonomię aparatu co jakość obrazowania to 20D/30D już po E-1 go nie zachwyci. Bliżej człowiekowi do D200. Z drugiej strony jakość obrazu u Canona to główny i potężny atut. Alternatywa więc jest oczywista... 5D lub MarkII.

Pozostaje jeszcze poczekać na testy E-410 oraz E-510. Wszyscy się spodziewają po nowym procesorze i matrycy nowej lepszej jakości. Jeśli jakość fotek będzie faktycznie zdecydowanie poprawiona to spokojniej będzie się czekało na E-next.

Pozdrawiam...
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 8979.

Komentarz

• adricies

Tutaj troche wiecej o nowych olkach.

e-510
                          LetsGoDigital is uw online magazine voor Technologie en Lifestyle, met het laatste nieuws, diepgaande achtergrond artikelen en product reviews

e-410
                          LetsGoDigital is uw online magazine voor Technologie en Lifestyle, met het laatste nieuws, diepgaande achtergrond artikelen en product reviews

Pozdrawiam

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

I juz oficjalnie. Przecieki okazały się być prawdziwe .
                            http://www.dpreview.com/news/0703/07...lympuse410.asp
                            http://www.dpreview.com/news/0703/07...lympuse510.asp

O E1 ani słychu ani dychu . Może tym razem będzie już porządniejszy model z drewna .
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

reasumujac: Olek poprawia swoja pozycje na rynku gadzeciarskich DSLR.
                              a rynek pro, ktory poczatkowo byl kuszony bog-jeden-wie-jak-zajedobrymi-szklami moze sie pocalowac w d...?
                              www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...