Papier do Pixma Ip4300

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jurek5
    • 2004
    • 9

Papier do Pixma Ip4300

Zakupiłem drukarkę Canon Ip4300.Instrukcja obsługi podaje, że nie wolno drukować na papierze o gramaturze poniżej 64 g/m2 i powyżej 105 g/m2, ponieważ grozi to jej uszkodzeniem.
    Bardzo proszę o jakieś "światło" na ten problem. Mam trudności z kupieniem papieru o takiej gramaturze.
    Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
  • blum
    Uzależniony
    • 2006
    • 509

powaznie tak jest tam napisane? ja mam ip5200 i fotki drukuje na photo paper plus glossy - high gloss PP-101 od Canona o gramaturze 270g/m2
    normalny tekst na 80g/m2 - zielony PolJet.
    zaraz przestudiuje swoja instrukcje ??:

sprawdzilem jeszcze moj matowy papier do fotek A4 - 170g/m2,
    w instrukcji nie znalazlem/nie zauwazylem wzmianki o gramaturze uzywanego papieru. jak to sie ma do drukowania na plytach cd/dvd?
    na stronie Canona w specyjikacji jest napisane
    Podajniki papieru: 64 to 105 g/m2 oraz obsługiwane nośniki specjalne Canon o gramaturze do 273 g/m2
    no bo w sumie zwyklego papieru A4 do druku tekstu nie znajdzie sie (chyba) innego od podanego (pomiedzy 64 a 105) a papieru foto chyba nie wkladasz do podajnika
    Ostatnio edytowany przez blum; 7888.

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

Ja mam 4300 i mam problem w wybraniu papieru taniego, gdyż w ciemnych partiach na tych papierach co mam drukuje czarne kropki zamiast płynnych przejść tonalnych. Czytałem, ze ktoś miał podobny problem i zmiana papieru pomogła...
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• blum
        Uzależniony
        • 2006
        • 509

Zamieszczone przez Cichy
        w ciemnych partiach na tych papierach co mam drukuje czarne kropki zamiast płynnych przejść tonalnych.
        a jakie masz papiery?
        ja nie drukuje duzo wiec moge sobie pozwolic na kupno tych najlepszych i oryginalnych od Canona :cool:
        czarnych kropek na 5200 nie zauwazylem :-)

Komentarz

• krzypol
          Bywalec
          • 2005
          • 174

Na mojej IP 4300 drukowałem na papierze, a właściwie folii canona HG-201. Co prawda już dawno nie produkują tego produktu, ale jakość jest naprawdę świetna. Jedyny ból to obcięty narożnik na papierze.

Komentarz

Pracuję...