Canin 400D podgląd tylko na wizjerze

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rockded

Canin 400D podgląd tylko na wizjerze

Czy w Canonie 400D fotografowany obraz można mieć tylko na wizjerze ?

Na wyświetlaczu tylko opcje ?
  • Kubak82
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2348

ano...

pierwsza lustrzanka ;-)

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Zamieszczone przez rockded

To nieprawdopodobne, ale w tak drogim aparacie konstruktorzy nie przewidzieli tej funkcji...
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• snow
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1145

Na to wychodzi. Pozatym fajnego KIT'a ci sprzedali Jakiś interesujący zakres ogniskowych

Komentarz

• rockded

dobra dobra już wystarczy, zaczaiłem wasze ironiczne pod teksty

Ale wydawało mi się, że w Nikonie widziałem taką opcję.

Komentarz

• Korean
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 42

Wiesz.. Nikon to wyprzedza technologicznie Canona o jakieś 10 lat

Komentarz

• Kubak82
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2348

moze w kompakcie - w lustrach nie.. tzn. sa juz lustrzanki ktore oferuja taka mozliwosc tylko.. po co ;-)

ciesz sie nowym nabytkiem i podziwiaj swiat przez wizjer

Komentarz

• piast9
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3267

Jeśli już to w Olympusie. Ale kosztem. Ciemniejszy obraz w wizjerze i dodatkowo (przy innym trybie pracy tego podglądu) niedziałąjacy AF.
                650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• emisiaczek
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 548

ja bym dodatkowo nie patrzylbym nawet w wizjer ... po niektorych testach mozna wpasc w kompleksy ... najlepiej poprostu ustawic na auto i cykac z biodra

swoja droga widac jaka canon ma reklame ... ludzie kupuja z marszu a potem pytaja lub sa zwiedzeni ... kolega wroci pewnie jeszcze z czujnikiem polozenia albo z kitem, a jak sie dowie o hotach, bf to przejdzie zalamanie nerwowe.

Komentarz

• Przemo(c)
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 116

Moim zdaniem, to nie kwestia reklamy. Jeżeli ktoś kupuje lustro i potem się dziwi, że nie ma podglądu na wyświetlaczu, to jest to lekkie nieporozumienie. Kolega po prostu nie zapoznał się dokładnie z cechami aparatu i może....nie przemyślał zakupu? Cza było brać S2 IS. Taaaaki zum, filmy w stereo no i ten podgląd Sorry - nie mogłem się powstrzymać, za złośliwości przepraszam :-D
                    There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.

Komentarz

• WereWolf
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 96

Zamieszczone przez Przemo(c)
                      Moim zdaniem, to nie kwestia reklamy. Jeżeli ktoś kupuje lustro i potem się dziwi, że nie ma podglądu na wyświetlaczu, to jest to lekkie nieporozumienie. Kolega po prostu nie zapoznał się dokładnie z cechami aparatu i może....nie przemyślał zakupu? Cza było brać S2 IS. Taaaaki zum, filmy w stereo no i ten podgląd Sorry - nie mogłem się powstrzymać, za złośliwości przepraszam :-D
                      przynajmniej zapytał w odpowiednim miejscu...

słyszałem kiedyś przypadek, że ktoś reklamował lustrzankę w sklepie, bo nie miała podglądu na LCD... chyba 350D

albo wersja druga... chyba bardziej tragiczna niż śmieszna... sprzedawca w jakimś punkcie prezentując komuś 350D nie mógł znaleźć opcji podglądu...
                      moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
                      Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• Krisspy
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 131

Mam gorszą wiadomość, filmów też nie robi...

Komentarz

• miszaqq
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 678

do tego nie da sie robic macro jak malpkami z 2cm od obiektywu tylko trzeba dokupic obiektyw za prawie rownowartosc aparatu,
                          EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Kubak82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2348

no juz dajcie koledze spokoj - kazdy kiedys zaczynal i podejrzewam ze przed niejednym z nas jeszcze daleka droga

moze panowie szlachta lepiej gdzies w plener cztery litery ruszyc i przez wizjerek popatrzec a nie tylko na ekrany kompa i smiac sie z poczatkujacych*

* nastepnym razem jednakowoz polecam przeczytanie specyfikacji aparatu przed kupnem - tyle tam ciekawych rzeczy do odkrycia
                            Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• rockded

Zamieszczone przez Przemo(c)
                              Tutaj się mylisz zakup był bardzo przemyślany, wyświetlacza nie potrzebuję gdyż zawsze preferowałem wizjer nawet w zwykłej cyfrówce jaką miałem.

Pytanie moje podyktowane było ciekawością, po za tym poprzedni model Canona z tej serii miał dwa wyświetlacze:wink:
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez Krisspy
                              Mam gorszą wiadomość, filmów też nie robi...
                              Bardzo zabawne, wywnioskowałeś to z teorii Grice,jakaś ukryta implikatura była zamieszczona w moim pytaniu ?!
                              Ostatnio edytowany przez Gość; 9395. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...