Problem z ostroscia na samowyzwalaczu. A80.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hadson

Problem z ostroscia na samowyzwalaczu. A80.

Zauwazylem ze jak robie zdjecia na samowyzwalaczu to mam problem z ostroscia. Tzn robilem sobie te zdjecia bo chcialem wstawic min tu na forum i do Skajpa. I ustawiłem aparat na sciane i obraz i potem mnie (dochodziłem za kazdym razem) nacisnołem przycisk migawki. Odczekałem 10 sek i zdjecie aparat mi zrobil. I wlasnie zauwazylem ze aparat na samowyzwalaczu zbiera ostrosc w trakcie naciskania przycisku. CZy da sie tak zmienic jak w klasycznych lustrzankach aby zbieral ostrosc przed zrobieniem zdjecia?

Jesli jest to cos banalnego prosze nie banowac mnie ani nie krzyczec. Mam aparacik kilka dni. :-)

Chyba ze z moim aparatto jest cos nie tak.
  • Pszczola
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1760

A w instrukcji nie jest opisane co i jak?
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Re: Problem z ostroscia na samowyzwalaczu. A80.

Zamieszczone przez Hadson
      Odczekałem 10 sek i zdjecie aparat mi zrobil.
      A robiles zdjecie trzymajac aparat w reku? Moze po prostu porzuszone wyszlo?

Komentarz

• Hadson

Ustawiłęm go na szawce. NAcisnołem buttona. On wycelował w obraz albo we mnie jak naciskałem "buttona" poleciałem na środek pokoju i wyszło nie ostro. Ale już odkryłem że chyba a80 tak ma. Ze jak chce się robić fotke sobie to trzeba chyba postawić tam manekina. Wycelować i potem samemu tam stanąć. Poszukam jeszcze w instrukcji chociaz mam Angielska bo aparat jest pochodzenia USA "Made in Dźiapan".

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez Hadson
          Ustawiłęm go na szawce. NAcisnołem buttona. On wycelował w obraz albo we mnie jak naciskałem "buttona" poleciałem na środek pokoju i wyszło nie ostro. Ale już odkryłem że chyba a80 tak ma.
          Kazdy tak ma. Moj 10D tez lapie ostrosc w momencie nacisniecia spustu migawki nawet w trybie samowyzwalacza - dziwne nie? .
          Hint: zlap ostrosc tam gdzie chcesz, potem wlacz MF (manual focus) - bedziesz mial "zablokowana" ostrosc w tym miejscu gdzie ostatnio zlapales i mozesz bez obaw naciskac spust migawki uzywajac samowyzwalacza.

Komentarz

• Hadson

A ze sklepu sobie "dziabne" manekina do ustawiania ostrosci. Albo kupie dmuchaną lale z seks shopu.

Komentarz

• Cychol
              Początki nałogu
              • 2005
              • 398

Ja .....ę przymknij przesłonę i zrób zdjęcie z większą głębią
              pozdrawiam

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez Cychol
                Ja .....ę przymknij przesłonę i zrób zdjęcie z większą głębią
                W A85? Ty chyba nie wiesz co mowisz... tam z defaultu jest wieeelka GO 8)

Komentarz

• Cychol
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 398

To nie rozumiem też pytania w temacie
                  pozdrawiam

Komentarz

• Hadson

Zamieszczone przez Cychol
                    To nie rozumiem też pytania w temacie
                    Szanowni koledzy forumowicze. Przyznam szczerze, że i ja się pogubiłem.:-) A przynajmniej nie rozumiem. A jesli staram się zrozumiec to mi brzmi to zdanie jakoś dziwnie.

Komentarz

Pracuję...