Witam! Chcialabym sie dowiedziec, gdzie moglabym naprawic obiektyw Tamron Aspherical LD IF 28-300mm w obrebie Katowic? A jesli nie w obrebie Katowic to wogole, w Polsce...? BARDZO PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ, TO BARDZO PILNE!
Naprawa Obiektywu
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Tamron serwisu pogwarancyjnego w Polsce nie posiada.
Spróbuj tu:
5 firm dla zapytania naprawa sprzętu fotograficznego ✦ Sprawdź listę najlepszych firm dla Twojego zapytania w lokalizacji: Poznań, woj. wielkopolskie ✦ Zdobądź dane kontaktowe i poznaj opinie w serwisie Panorama Firm
serwis sprawdzony (nie osobiście) i chwalony:
http://canon-board.info/showthread.p...mpy+b%B3yskowe
a tak swoją drogą zorientuj się w cenach tego typu obiektywów na Allegro, bo moze się okazać, że nie warto naprawiać lecz kupić nastepny.Pozdrowienia, Tomek
-
Heh
No wlasnie kosztuje 1 696 zl. ;/ Troche drogo... A nie sadze, zeby az tyle naprawa kosztowala... Przynajmniej mam taka nadzieje..Komentarz
-
No tyle to kosztuje nowy, na allegro można go dostać za 600 - 650 zł. Dobrze by było gdybyś napisała też co konkretnie jest w nim uszkodzone, bo tak to sobie możemy tylko dywagować.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Problem w tym, ze ja sie WOGOLE nie znam na obiektywach ;/ Tylko powiem tak... w tej czesci, ktora sie wkreca do aparatu to tam odpadla taka mala czesc, ktora laczy ta czesc z ta wieksza czescia obiektywu... I ta tasma, ktora jest w srodku tez sie zerwala.... Ale ogolnie sie trzyma ten obiektyw, nic nie odlecialo tak, ze jest przepolowiony na dwie czesci... Tylko tak, no wiesz.. Nie wiem jak to lepiej opisac...Komentarz
-
Ze złączeniem nie powinno być problemu, większość fachmanów od naprawiania sprzętu foto podejmuje się takich zleceń. Z taśmą już niestety gorzej, bo tego się raczej nie naprawia, tylko wymienia. Niestety Tamron nie ma serwisu pogrwarancyjnego w Polsce (tak szanują nasz rynek) i samemu trzeba szukać kogoś, kto sobie będzie potrafił tą część zorganizować. Google znajduje dwie firmy, które oferują naprawy Tamronów:
O kłopotach z naprawą szkieł tej marki był ostatnio wątek:
http://www.canon-board.info/showthre...naprawa+tamron
Niemniej do podanego wyżej pana zadzwoń, może będzie potrafił coś zaradzić.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
no ale u mnie z szklem jest wszystko ok.... no ale z tego, co mowisz, wynika, ze nic nie zrobie bo mam peknieta tasme, taak?? ;]Komentarz
-
-
A, przepraszam ;-)... "szkłami" zwykło się potocznie nazywać obiektywy.
A co do taśmy to po prostu zadzwoń pod wskazane adresy, wiem że są z tym kłopoty ale więcej nie potrafię Ci powiedzieć.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Heh..
Do mnie to trzeba normalnie mowic bo niezbyt obyta jestem
Ja to kocham fotografowac ale nieprofesjonalnie ;] A dziekuje za rady, dzwonilam ale wszedzie mowia, ze nic nie moga stwierdzic dopoki tego obiektywu im nie pokaze.... Heh
Komentarz
-
na podanej przez MacGyver'a stronie (http://www.fotoserwis.lublin.pl/serwis/index.htm) jest jeszcze jeden serwis, mianowicie:
Serwis TAMRON
Epimus
ul. Jana Mazurka 25
62-030 Luboń k/Poznania
tel./fax: (+48 61) 830 - 62 - 69
e-mail: [email protected]
szukajac w google trafilem na TA strone.. wprawdzie w typie dzialanosci pisze "dystrybucja" ale jak byk na stronie z linku MacGyver'a pisze, ze to serwis.. zawsze mozna zadzwonic i zapytac
Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.Komentarz
-
-
Zupełnie się nie dziwię. Jesli to nie jest jakaś typowa usterka (typu bolec w 300D) to w ciemno nikt Ci nic nie powie.
Ale przecież z Katowic do Siemianowic to się tramwajem jedzie, więc jaki problem podskoczyć tam z tym obiektywem:
Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Dzwonilam do Siemianowic i powiedzialam, ze jest tasma urwana i powiedzieli mi, ze nie mam co sie tam wybierac bo w takim razie tego mi nie zrobia.Komentarz
Komentarz