Witam.....pomocy (osłnka okulara)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • toni
    Bywalec
    • 2005
    • 163

Witam.....pomocy (osłnka okulara)

Witam, zginęła mi osłonka na wizjer (okular) do Canona 350D (to ten plastik z gumowym elementem) czy ktos wie jak to zdobyć, kopić itd...
    pozdrawiam
    [email protected]
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:
  • M@riusz
    Początki nałogu
    • 2006
    • 348

Czy mówimy o tym

Jeżeli ta, to nazywa się to "muszla oczna" i jest dostępna w większości sklepów ze sprzętem foto.
    Np. -> Tu <-, -> TU <-, -> TU <- i w wielu, wielu innych.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• Kubak82
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2348

np. tu :

- http://www.foto-raj.pl/index.php?op=...ortowanie=cena .. tu jest jeszcze o 3 zl taniej

edit: widze ze zostalem "ubiegniety" ;-)

tu jest jeszcze o 3 zl taniej
      Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• toni
        Bywalec
        • 2005
        • 163

dzieki piekne....
        pozdrawiam
        [email protected]
        gg 1508208
        Toni Maola
        :wink:

Komentarz

• McKane
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2015

To ja jeszcze od siebie. Jak kupisz to male za to cholernie drogie gowno podklej je od strony aparatu cienkim paskiem dwustronnej tasmy klejacej. Inaczej bedzie Ci to ginelo co troche a zaloze sie ze masz duzo ciekawsze pomysly na wydawanie 30 zl.
          http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• adamek
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2265

ha!
            Ale wtedy ciężko się kręci korekcją dioptrii.
            No i dużo łatwiej się czyści ten wizjerek ze zdjętą osłonką.
            Miłego dnia
            adam jastrzębowski
            cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
            tu tu

Komentarz

• mrek
              Początki nałogu
              • 2004
              • 331

Zamieszczone przez McKane
              To ja jeszcze od siebie. Jak kupisz to male za to cholernie drogie gowno podklej je od strony aparatu cienkim paskiem dwustronnej tasmy klejacej. Inaczej bedzie Ci to ginelo co troche a zaloze sie ze masz duzo ciekawsze pomysly na wydawanie 30 zl.
              Ja wypełniłem saneczki mocowania osłony odrobiną masy mocującej. Sprawdza też sie guma do zucia , ale twardnieje na mrozie. Do ustawiania dioptrii tak często nie sięgam.
              Pozdrawiam
              Marek
              -----------
              canon user

Komentarz

• KORD/EPKK
                Bywalec
                • 2005
                • 137

Zamieszczone przez toni
                Witam, zginęła mi osłonka na wizjer (okular) do Canona 350D (to ten plastik z gumowym elementem) czy ktos wie jak to zdobyć, kopić itd...
                pozdrawiam
                Mnie zginela trzy razy... Przyznam sie bez bicia ze "zalatwilem" sobie w sklepie z wystawy od jakiegos analoga (chyba canon rebel) - wiesz w Stanach mozesz sobie pomacac aparat bez limitu - po prostu zagadalem z tym co sprzedaje . Ale najlepiej pasuje ta muszla od analoga (nie pamietam nazwy) - jest cala gumowa i troche mniejsza ale dobrze lezy na oku i swietnie sie trzyma na miejscu...
                Pozdrawiam
                airliners.net
                50D + BG-E2 + 70D
                + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Komentarz

• januszP.
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 634

Niestety to małe dziadostwo ginie. Ja kupiłem na allegro nowy za ok. 36 zł od b. solidnego człowieka z Zakopanego na allegro. On często sprzedaje na allegro rózne rzeczy foto. Przyklejenie tego -jak ktoś wyżej pisał - utrudnia korektę dioptri a przede wszystkim iniemożliwia zakrycie -firmową gumka - wizjera przy wyzwalaniu na czas. Dlatego zrobili ją zdejmowaną. Trzeba poprostu uważać!

Komentarz

• mancat
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 153

W 350D nie jest tak źle, w 300Vce w ogóle się nie trzymała, chyba trzy muszle zgubiłem... masakra. Co ciekawe w 300V jest bodaj ten sam typ co w 350D, a na tym drugim korpusie trzyma się dużo lepiej... jest postęp! ;-)

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Mi najpierw w 20D zginęło, a potem w 1D połamałem dolną krawędź ale nie chce mi się kupować nowej muszli, a kropelka nie działa :-D
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• MacGyver
                        Cenzor
                        • 2006
                        • 7043

A moja, w Trabancie, jakiś luzów dostawać zaczęła. Jak się zgubi to sobie w MJ-Foto kupię nową bo większość typów mają zazwyczaj na stanie (chyba często się gubią ) :-)
                        Ale w 33 i EF-M siedzą jak przyklejone :-)
                        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• mancat
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 153

W mojej 30-ce też ani rusz, więc o tę się nie martwię.

Komentarz

• mrek
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 331

Zamieszczone przez januszP.
                            Niestety to małe dziadostwo ginie. Ja kupiłem na allegro nowy za ok. 36 zł od b. solidnego człowieka z Zakopanego na allegro. On często sprzedaje na allegro rózne rzeczy foto. Przyklejenie tego -jak ktoś wyżej pisał - utrudnia korektę dioptri a przede wszystkim iniemożliwia zakrycie -firmową gumka - wizjera przy wyzwalaniu na czas. Dlatego zrobili ją zdejmowaną. Trzeba poprostu uważać!
                            Zdziwie sie po raz kolejny: jak czesto pogarsza sie wzrok, za tak trzeba tymi dioptriami zonglowac? Jak ktos inny przyklada moj aparat do oka to niestety widzi za mgłą .
                            A przyklejam bo moja jedyNka ma zaslonke wizjera. O gumce (mialem taka przy EOS 600) juz zapomnialem.
                            Reasumujac: trzeba uwazac
                            Pozdrawiam
                            Marek
                            -----------
                            canon user

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

Zamieszczone przez McKane
                              To ja jeszcze od siebie. Jak kupisz to male za to cholernie drogie gowno podklej je od strony aparatu cienkim paskiem dwustronnej tasmy klejacej. Inaczej bedzie Ci to ginelo co troche
                              Ja mialem wlasnie w taki sam sposob podklejana musze zeby jej nie zgubic a i tak zgubilem. Dla chcacego nic trudnego

Komentarz

Pracuję...