witam. jestem tu nowy
bawilem sie juz w robienie zdjec. uzywalem kodaka z-740. uzywalem puki mi go nie zajumali- a wlasciwie nie mi tylko mojemu kumplowi[pozyczylem mu go na jakas impreze].teraz chce kupic lustrzanke i potrzebuje jakiejs fachowej rady jaka.na co przede wszystkim zwrocic uwage. w robienie fotek bawilem sie czysto amatorsko a teraz chcialbym sie troche bardziej wkrecic. troche poczytalem sobie o tym i o owym i w oko wpadl mi canon eos 400d. czy to rozsadny aparacik? z gory dziekuje za rady.
jaki aparat?
Zwiń
X
-
No to może jeszcze napisz co chcesz focić i ile chcesz przeznaczyć na sprzęt na początku?witam. jestem tu nowy
bawilem sie juz w robienie zdjec. uzywalem kodaka z-740. uzywalem puki mi go nie zajumali- a wlasciwie nie mi tylko mojemu kumplowi[pozyczylem mu go na jakas impreze].teraz chce kupic lustrzanke i potrzebuje jakiejs fachowej rady jaka.na co przede wszystkim zwrocic uwage. w robienie fotek bawilem sie czysto amatorsko a teraz chcialbym sie troche bardziej wkrecic. troche poczytalem sobie o tym i o owym i w oko wpadl mi canon eos 400d. czy to rozsadny aparacik? z gory dziekuje za rady."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
-
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300Komentarz
-
Podawanie wynikow wyszukiwan poprzez 'searchid' nie dziala - musisz podac wyniki do konkretnych watkow, ktore wyszukales.Komentarz
-
moglbym dac tak 3 tysiaki na poczatek. lubie fotografowac przyrode ale chcialbym sprobowac tez robic portrety, moze akty. ogolnie to lubie tez fotografowac ludzi i to moize nawet bardziej niz matke natureKomentarz
-
-
Wiesz są jeszcze inne opcje. Sony A100 np. w kicie z dwoma szkłami. Pentax, Samsung z całkiem fajnymi szkiełkami. Bardzo rozsądną ofertę ma w tym przedziale Nikon np. D40 + kit (lepszy niż u canona) lub ew. 18-200VR całkiem przyzwoite szkiełko o tym zakresie. Także musiałbyś napisać coś więcej o swoich preferencjach, co Ci potrzebne co zbędne."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
3 tysiące...
To moze na początek 350D nowe za 1900 na allegro do tego torba jakaś to juz 2 tys. Albo kupisz jeden dobry obiektyw albo tele(np. Sigma 70-300 za 800) i jeszcze kitKomentarz
-
jaki aparat do 3500zł
Witam!
Na początku chciałem się przywitać ponieważ jestem nowy na forum.
Po wielu latach chciałbym wrócić do swojego hobby jakim było fotografowanie. Zastanawiam się więc nad kupnem aparatu fotograficznego.
Co polecicie mi w cenie do 3500zł?Komentarz
-
Jak samo body to 30d idealnie sie mieści w tej cenie
Szkła to inna sprawa
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
a może jakieś uzasadnienie jeśli można ? Czym się kierujesz polecając mi ten model.
I co myślicie o 400d, bo słyszałem różne opinie..Komentarz
-
Komentarz