Namiot bezcieniowy - jak rozpoznać

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rene
    Początki nałogu
    • 2006
    • 283

Namiot bezcieniowy - jak rozpoznać

Witam

Wiem że wątków o namiocie bezcieniowym jest ok 2788955152, ale nie znalazłem informacji jakiej szukam. Otóż - czy jest możliwość rozpoznania po opisie albo po zdjęciu czy dany namiot jest ok (rozprasza światło, a nie tłumi)? Bo wiadomo, tych namiotów jest teraz multum, a ja na dodatek siedzę aktualnie w Niemczech, gdzie na ebayu wybór jest już w ogóle taki że można dostać oczopląsu. Mógłby ktoś coś doradzić? Jaka powinna być tkanina? itp

Pozdrawiam
  • tpop
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1465

co dokladnie masz na mysli mowiac tłumi?
    photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• rene
      Początki nałogu
      • 2006
      • 283

Nie wiem szczerze mówiąc, powtarzam opinie jakie się tu i ówdzie pojawiają

Komentarz

• JerzyC
        Bywalec
        • 2006
        • 103

Ja mam dwa namioty firmy "Lastolite" są one szyte ze specjalnego materiału, który świetnie rozprasza światło nie zmieniając jego barwy.
        Jest to znana angielska firma zajmująca się produkcją namiotów, blend i parasolek studyjnych.
        Uważam że tego rodzaju osprzęt studyjny trzeba kupować z marką dobrej firmy a nie będziesz tego żałował.
        Większość tanich namiotów sprzedawanych np. na alledrogo jest szytych z najtańszych materiałów, które tak naprawdę nadają się tylko obszywania połci słoniny i niczego więcej.

Komentarz

• rene
          Początki nałogu
          • 2006
          • 283

No ale z tego co się zdążyłem zorientować to lastolite - pewno ze względu ja jakość = cenę - nie jest jakoś wybitnie łatwo dostępne, ani tutaj ani w niemczech. Chodzi mi o coś dostępnego

Komentarz

• Tomasz1972
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3042

lastolite są łatwo dostępne http://foto7.com.pl/

Komentarz

• JerzyC
              Bywalec
              • 2006
              • 103

Wydaje mi się że w Niemczech akcesoria tej firmy są łatwiej dostępne jak u nas w kraju, zresztą w dobie sklepów internetowych łatwo jest je znaleźć.

Komentarz

• schabu
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1352

Zamieszczone przez JerzyC
                Ja mam dwa namioty firmy "Lastolite" są one szyte ze specjalnego materiału, który świetnie rozprasza światło nie zmieniając jego barwy.
                no tak - z ta barwa to jest problem. zwlaszcza jak sie robi na JPGach
                Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• JerzyC
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 103

Jak ja kupowałem te namioty to o lustrzankach cyfrowych chodziły słuchy że coś takiego w przyszłości ma być. Fotografowałem na slajdach a tam barwa ma duże znaczenie.

Komentarz

• marekb
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2273

Zamieszczone przez JerzyC
                    iiiijassssnee a świstak zawija w te papierki a ja i tak wolę wedlowską pełnomleczną bo w milce czuję tłuszcz roślinny- wierz mi znam się na czekoladach...

Komentarz

• hyzop
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 413

Zamieszczone przez Tomasz1972
                      lastolite są łatwo dostępne http://foto7.com.pl/
                      Chyba je rozdają, bo jakoś cen nigdzie nie widać. ;-)

Komentarz

• Tomasz1972
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3042

Zamieszczone przez hyzop
                        Chyba je rozdają, bo jakoś cen nigdzie nie widać. ;-)
                        To nie jest sklep internetowy . Zadzwoń i zapytaj ile kosztuje . Ewentualnie maila wyślij z zapytaniem .

Komentarz

• rene
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 283

Super, a zakładając (wiem, brzmi absurdalnie!! ) że chwilowo nie mam takiej kasy żeby pozwolić sobie na lastolite?

Na allegro piszą o tym że "nasz namiot jest najlepszy, ma specjalną tkaninę" itp. Jest tych ofert kilka, mógłby ktoś polecić jakiś allegrowy 75 x 75 cm? najlepiej ktoś kto już kupił, korzystał i mu działa. Cenowo wszystkie są zbliżone, to tym bardziej powoduje zamieszanie.

Komentarz

Pracuję...