bezmarkowy aku

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kawo
    Bywalec
    • 2006
    • 238

bezmarkowy aku

kupiłem właśnie takiego za 30 zł i właściwie jest ok, ale... naładowałem go juz dwa razy i dwa razy również aparat po zrobieniu dosłownie 15 fotek pokazał już zużycie aku tzn. zniknęł a ta pierwsza kreska. musze przyznać ze aku po jego wyjęciu i ponownym włożeniu znowu ukazał sie na wyświetlaczu jako naładowany... i póki co wszystko gra. Pytanie: czy ten bezmarkowe (premium gold) sprzety tak mają? i czy mam go lecieć wymienić na nowy? 30 zł żaden pieniądz, ale wolałbym zeby wszystko grało tak jak należy... z oryginałem nic mi sie nie dzieje takiego...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG
  • avic
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 37

Ja też mam Premium Gold, bp-511 do 300D... niewiele jeszcze używany, ale nic takiego jak piszesz się nie dzieje. Spróbuj go całkowicie rozładować i naładować 2 razy, może formowanie coś pomoże.
    btw: ja tak jak piszesz mam z oryginałem- kilka zdjęc i znika ta "pierwsza kreska", a potem mogę spokojnie jeszcze kilkaset zdjęc zrobić.
    Puszka, kilka słoików, torba i plecak... Ale zdjęć nadal nie umiem robić...

Komentarz

• eternus
      Uzależniony
      • 2004
      • 668

W innym watku bylo o tym zjawisku - ten pomiar ile baterii zostalo, jest bardzo nieprecyzyjny. Mi zas szczegolnie brakuje 4-tego poziomu (poza full, zero i polowa) - a mianowicie takiego - ze zostalo 10-20 zdjec do rozladowania.
      EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
      "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
      że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• pito
        Bywalec
        • 2005
        • 147

W przypadku Premium Gold to normalne, po chwili pokazuje czesciowe rozladowanie i ciagnie na tym baaardzo dlugo. Po prostu trzymaj go dopoki nie zdechnie, wtedy poznasz ile wytrzymuje.

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

Ten pomiar to baaardzo zgrubny, sprawdź na ile zdjęć starczy to bedziesz wiedział.. u mnie z gripem jak są dwa to po parudziesięciu już jest na wskaźniki połowa, a potem to ponad 600 zdjęć spokojnie się zrobi

Pozdr
          Artur
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Jeśli robisz na nim kilkaset zdjęć to olał bym sprawę i się nie przejmował .
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Blindseeker
              Uzależniony
              • 2006
              • 522

Dokładnie, olej to. Jeśli to jest zamiennik (rozumiem, że uzywasz go GDY wyczerpie się oryginalna bateria), to jak zrobisz na nim nawet 200-300 klatek, to będzie dobrze.
              Z mojego doswiadczenia mogę powiedzieć, że 500-600 to minimum :-)

Komentarz

• kawo
                Bywalec
                • 2006
                • 238

Zamieszczone przez Blindseeker
                Dokładnie, olej to. Jeśli to jest zamiennik (rozumiem, że uzywasz go GDY wyczerpie się oryginalna bateria), to jak zrobisz na nim nawet 200-300 klatek, to będzie dobrze.
                Z mojego doswiadczenia mogę powiedzieć, że 500-600 to minimum :-)
                ok. dzeiki wszystkim za odpowiedz i uspokojenie. jesli wszystkie premium goldy tak mają to ok. myslałem ze tylko mój jest taki i juz miałem go oddawać, ale jesli jest tak jak mówicie to to oleje. moze napiszeci ejeszcze jakie bezmarkowe aku nie mają tego drobnego defektu. co sądzicie o hanel? ztym ze one juz na allegro stoją po 70-80 zł, wiec to już nie jest byle 30 zł....
                70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Komentarz

• M@riusz
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 348

Zamieszczone przez kawo
                  co sądzicie o hanel?
                  Używam Hahlel jako dodatkowego. Wytrzymuje mi mniej więcej tyle, ile oryginał (~5%). Polecam.

M@riusz
                  Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• JARCOS

premium gold wytrzymuje ok. 300-500 zdjęć, w zależności od temperatury i wykorzystania lampy.

Komentarz

Pracuję...