Bracketing

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mistasz
    Bywalec
    • 2005
    • 160

Bracketing

Czy używając 300D jest mozliwe zrobienie w jakiś sposób zdjęć z bracketingiem przy uzyciu lampy błyskowej? (myślę o automatycznym i samowyzwalaczu)
  • Goose
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 41

Bracketing w C30D

Może mnie ktoś oświecić jak robić zdjęcia seryjne przy różnym naświetleniu (bracketing) w C30D?

Komentarz

• solti
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1159

Normalnie Ustawiasz bracketing w interesującym Cię zakresie i przełączasz aparat w tryb zdjęć seryjnych:wink:
      Po resztę odsyłam do instrukcji obsługi
      Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
      galeria na forum Canon-board
      galeria na stronie lotnictwo.net.pl
      galeria.solti.pl

Komentarz

• aleph

Bracketing - Canon 400D

Witam serdecznie, czy moglibyscie mi pomoc i wyjasnic jak zrobic zdjecie z bracketingiem? Nie mam instrukcji a jakos nie moge tego obczaic.

Dzieki za pomoc.

Komentarz

• maciej de b

Zacytuję instrukcję ( choć bez symboli " : wyświetl menu i przejdź na symbol aparatu z cyfrą 2.Wybierz pozycję AEB i naciśnij SET. przyciskami kierunkowymi rozsuń znaczniki do pożądanych wartości i zatwierdź SET . Po naciśnięciu spustu migawki do połowy na monitorze wyświetla się symbol trzech zachodzących się na siebie prostokątów- szary ,czarny i biały.Wykonanie zdjęć : W trybie zdjęć seryjnych i pojedynczych po naciśnięciu spustu migawki do końca , aparat wykona serię trzech zdjęć -ekspozycja standardowa , przyciemniona o podaną wartość i rozjaśniona o taką samą wartość. SEKWENCJA AEB NIE WYKONUJE SIę Z LAMPą BłYSKOWą ANI W TRYBIE " BULB" Pozdrowienia i miłego focenia

Komentarz

• davidbaluch
            • 2008
            • 4

A co tu tłumaczyć? Zrób jedno zdjęcie naświetlone "normalnie", jedno niedoświetlone o jedną wartość przysłony i jedno prześwietlone. Ot i cała filozofia.
            canon 400D i inne

Komentarz

• senner
              Początki nałogu
              • 2007
              • 328

dołącze się do tematu:
              bracketing WB - jak to działa?.. coś kiedyś testowałem ale chyba nie zauważyłem różnicy w zdjeciach i chyba dlatego zaniechałem dalszych testów..

in film we trust

Komentarz

• a21031979
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 31

dotyczy: bracketing EOS 350D

czy jest możliwe w modelu Canon EOS 350D wykonywanie bracketingu tylko w kierunku prześwietlenia lub tylko w kierunku niedoświetlenia?

do tej pory posługiwalam się jedynie sekwencją 3 zdjęć (jednego zgodnie ze wskazaniami światłomierza, jednego niedoświetlonego i jednego prześwietlonego) a takiej opcji w jednym kierunku nie znalazłam.
                czy jest to tylko możliwe przy pomocy samodzielnego dobrania parametrów ekspozycji:wink: ?

będę wdzięczna za informację

Komentarz

• romko
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 75

Jest możliwe. Osobno trzeba ustawić zakres bracketingu, tj. w menu - AEB i kółkiem (na górnym panelu)wybrać zakres - odstępy. A zdjęcia robić w trybie manualym po ustawieniu ekspozycji na drabince ( na wyświetlaczu wybrać kierunek - prześwietlenie lub w kierunku niedoświetlenia).
                  5 gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8 MK II, Canon 70-200/2.8, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
                  to tylko 1 %...

Komentarz

• a21031979
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 31

jestem teraz w biurze i nie mam pod ręką aparatu i sprawdzę . ale wg mnie SIĘ NIE DA - W TEN SPOSÓB MAM 3 FOTY A CHCĘ TYLKO JEDNĄ

Komentarz

• gwozdzt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 5780

Zamieszczone przez a21031979
                      czy jest możliwe w modelu Canon EOS 350D wykonywanie bracketingu tylko w kierunku prześwietlenia lub tylko w kierunku niedoświetlenia?
                      Zamieszczone przez a21031979
                      ale wg mnie SIĘ NIE DA - W TEN SPOSÓB MAM 3 FOTY A CHCĘ TYLKO JEDNĄ
                      Tobie chodzi o korektę ekspozycji a nie żaden bracketing

Oczywiście że jest mozliwe --> instrukcja str. 89
                      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• My Nick
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 219

Nie chcę się mondralinować ale z tego co ja wiem to używanie samego sformuowania "bracketing" jest troszkę mylące i tak naprawdę nic nie tłumaczy. Domyślnie używane jest jako "robienie 3 fotek ze zmianą -/0/+ WB" ale tak naprawdę zwrot ten powinien być stosowany z określeniem czego ma dotyczyć BKT.

EOS 400D 17-55 f2,8 IS USM 70-200 f2,8

Komentarz

Pracuję...