Zwariowanego monitora ciąg dalszy...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

Zwariowanego monitora ciąg dalszy...

Nie wiem jak to napisać nawet bo to się jakoś nie da opisać. Miałem jazdy z monitorem LG (białe wyświetlał na zielono) w między czasie siostra przywiozła mojego starego liteon'a. Zamieniłem monitory. Po jakimś czasie ten zaczął biały wyświetlać na czerwono . Więc z głupia franc podpiąłem LG i...eureka. Piękne kolorki. Nikt nam nie wmówi że białe jest zielone a czerwone białe. Więc teraz moje pytanie...czy w moim pokoju mieszkają kosmici nessie czy jakaś inna franca co mi monitoy psuje ?? Zaznaczam że podczas nieużywania LG stał gdzie indziej...
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
  • McKane
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2015

Grafika pewnie Ci sie wali i tyle.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• mattnick
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1735

wyświetlał tak niepodpięty pod kartę graficzną...
      CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Tomasz1972
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3042

W takim razie na 100% kosmici

Komentarz

• FOTOGRAF
          Uzależniony
          • 2005
          • 762

Zamieszczone przez Tomasz1972
          W takim razie na 100% kosmici
          moze tu beda wiedzieli?
          http://www.forumzn.fora.pl
          Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• mattnick
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1735

śmichyhichy ale mnie to na prawdę nurtuje...
            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• McKane
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2015

A jesli tak to jest tez inna mozliwosc poza kosmitami - silne pole elektromagnetyczne. Moze ktos ma jakies urzadzenie w tym samym budyku ktore je generuje - widzialem kiedys taki przypadek. Od 8-9 do 15 kolory na monitorze szalaly natomiast po 15 wszystko wracalo do normy Ogolnie wystarczy postawic silne kolumny kolo monitora zeby takie cos sie stalo.
              http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Tomasz1972
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3042

Pole magnetyczne musiałoby byc bardzo silne , by równomiernie zniekształcić obraz . Stawiając monitor koło kolumny wystepuje takie zjawisko , jednak najczęściej nasila się w poblizu magnesu .
                Można przetestować monitor zabierając go z miejsca w którym zjawisko występuje .
                Osobiście korzystam z kilku kompów w pomieszczeniu ( 18m2 ) w którym pracują urządzenia o łacznej mocy 15kW i nic z obrazem się nie dzieje.

Komentarz

• ewg
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1079

Wygląda jakby brakowało jednej (różnych) ze składowych sygnału RGB.
                  Stawiam na gniazdo w karcie graf. Spróbuj odgiąć lekko wszystkie szpilki we wtyczce od monitora, ale tak żeby wciąż jeszcze wchodziły do dziurek gniazda. Potem przed ostatecznym podłączeniem, kilka razy powtykaj wtyczke w gnieździe.

Komentarz

• Tomasz1972
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3042

Zamieszczone przez ewg
                    Wygląda jakby brakowało jednej (różnych) ze składowych sygnału RGB.
                    Stawiam na gniazdo w karcie graf. Spróbuj odgiąć lekko wszystkie szpilki we wtyczce od monitora, ale tak żeby wciąż jeszcze wchodziły do dziurek gniazda. Potem przed ostatecznym podłączeniem, kilka razy powtykaj wtyczke w gnieździe.
                    Chyba to nie to

Zamieszczone przez mattnick
                    wyświetlał tak niepodpięty pod kartę graficzną...

Komentarz

• ewg
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1079

fakt :-D

To w takim razie ja bym się zabrał do czyszczenia bebechów skoro wyświetla kolory źle również bez karty. Przy okazji można sobie nieźle podrasować obraz. Zwłaszcza ostrość i czerń.

...No dobra, przyznaję nie mam pojęcia o co tam chodzi.

Komentarz

• swiderski
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 338

To ja w ramach ciekawostki dodam:
                        kilka lat temu spalił mi się komputer (nie pamiętam już co się stało, ale padło dosłownie wszystko). W gniazdach PCI znajdowały się modem 56K i tuner TV. Oczywiście po zdarzeniu były martwe jak gwoździe w drzwiach . Po ok 2 latach - podczas porządków w szafie - podłączyłem je, żeby sprawdzić czy na 100% mam je wyrzucić. Zmartwychwstały! Tuner TV po dziś dzień jest w 100% sprawny.
                        350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Miałem podobne problemy z brdzo starą Belineą i dwoma CTX-ami VL 700. Za każdym razem była to awaria kabla sygnałowego, w którym uszkadzały się żyły, zaraz przy monitorze (od zbyt mocnego zagięcia, monitory stały pod samą ścianą i kable były mocno wygięte, w kierunku wąskiej szpary pomiędzy ścianą i blatem biurka). Awaria objawiała się przy przesunięciu monitora, trąceniu biurka etc. Idąc tym tropem może to też być uszkodzenie gniazda sygnałowego na karcie, bo w kontekście przesyłania składowych sygnału, będzie to analogiczne uszkodzenie.
                          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• mattnick
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1735

gniazdo nie jest uszkodzone bo monitor wyświetla tak bez karty (wyświetlał), a monitor ma duuuużo luzu od ściany
                            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• mattnick
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1735

no i znowu jest wszystko na zielono...
                              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

Pracuję...