Instrukcja schemat EF 50/1.8

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ukA
    Bywalec
    • 2005
    • 186

Instrukcja schemat EF 50/1.8

Interesuje mnie informacja na temat tego obiektywu (instukcje serwisowe, schematy itp) A może ktoś z Was rozbierał te szkło. Mam w nim jakiś paproch i nie wiem jak się zabrać do tego "plastiku"
    A tak z innej beczki czy warto wstrzymać się z zakupem Tamrona 17-50 i zaczekać na Tokine 16-50/2.8 DX ( ma być w marcu ?)
    DAS APARAT
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez ukA
    Interesuje mnie informacja na temat tego obiektywu (instukcje serwisowe, schematy itp)
    tu znajdziesz:

Zamieszczone przez ukA
    A tak z innej beczki czy warto wstrzymać się z zakupem Tamrona 17-50 i zaczekać na Tokine 16-50/2.8 DX
    www.wrozka.pl

Zamieszczone przez ukA
    ( ma być w marcu ?)
    którego roku?
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• szwayko
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2085

Odkrecasz te dwie male srubeczki ktore trzymaja styki. Nastepnie delikatnie podwazasz ta zaslepke z tylu - jest na zaktrzaski. Potem chwytasz w palce tylni modul soczewek i przekrecasz je w lewo o jakies 90 stopni i jestes w srodku.
      frickr FB
      www.szwajkowski.pl

Komentarz

• ukA
        Bywalec
        • 2005
        • 186

gwozdzt pyta z ironią którego roku, ja tam nie wiem ale czytałem to :
        Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.

za info do stałki dziękuję wszystkim - tamat załatwiony.
        DAS APARAT

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez ukA
          gwozdzt pyta z ironią którego roku, ja tam nie wiem ale czytałem to :
          Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
          A więc zacytujmy (moze trochę tendencyjnie ;-))
          "Prawie rok temu pojawiły się pogłoski, że Tokina zamierza wprowadzić na rynek trzy ciekawe obiektywy:... w tym 16-50 mm f/2.8 ... Miejscem premiery nowych szkieł miała być jesienna Photokina 2006...
          Tokina zdecydowała się na ... przesunięcie daty jego premiery na marzec 2007 roku"

Zatem kto wie, na co tym razem zdecyduje się Tokina
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• ukA
            Bywalec
            • 2005
            • 186

Trawestując Twaina mażna by napisać : Pogłoski o narodzinach Tokiny 16-50 okazały się przedwczesne...
            DAS APARAT

Komentarz

Pracuję...