Ciemne plamki na zdjęciach!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • icik
    Bywalec
    • 2006
    • 159

Ciemne plamki na zdjęciach!!!

Witajcie,
    niedawno zauważyłem ciemne plamki na zdjęciach - występują (są widoczne) tylko na niebieskim tle. Co to może być? Gdzieś usłyszałem że to problem matrycy.
    Nie dam rady wstawić teraz fotki ale to zrobię. Spróbujcie się wypowiedzieć!!!

Czołem
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Matryca do czyszczenia .

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=18144

Komentarz

• icik
      Bywalec
      • 2006
      • 159

Nie chciałem tego usłyszeć!!! ;-) Kurcze body mam od sierpnia 2006 i już do czyszczenia!!!! Od początku był przepięty kitowy obiektyw i dopiero od może miesiąca zakładam 75-300. Musze sprawdzić jaka jest data na fotce i to mi wyjaśni czy kupiłem już zabrudzony czy ja go opaprałem. Dzięki!!!
      Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Komentarz

• piast9
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3267

Zamieszczone przez icik
        Nie chciałem tego usłyszeć!!! ;-) Kurcze body mam od sierpnia 2006 i już do czyszczenia!!!!
        Już? Pół roku używania i ani razu nie użyłeś gruszki?
        650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• icik
          Bywalec
          • 2006
          • 159

Kurna, zapomniałem że to cudo przecież nie jest szczelne i zasysa wszystko jak odkurzacz. Idę po gruchę!!!

Komentarz

• icik
            Bywalec
            • 2006
            • 159

oto link do fotki z plamami: http://onephoto.net/sendpic_e.php3

prawy górny róg!!! okrągła plamka - !!!!!! Czy to kurz na matrycy?

Komentarz

• marekb
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2273

następny brudno-matrycowiec. wczesniej sie tyle o tym nie mówiło a może to jakaś epidemiaalbo trądzik młodzieńczy szkoda tylko, że twojego zdjecia nie da sie otworzyć

Komentarz

• Skipper
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1112

Zamieszczone przez icik

prawy górny róg!!! okrągła plamka - !!!!!! Czy to kurz na matrycy?
                nie ma tu fotki ale na bank to... miałęm to samo jak kazdy z tu obecnych posiadaczy DSLRa zresztą zrób zdjęcie lodówki z lampa błyskowa ale tak by było tylko widac białe tło przy przesłonie powyzej tak koło 11 i jesli widac plamy to daj komus kto czysci lub sam to zrob
                było juz jak to robic poszukaj
                Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• icik
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 159

jeszcze raz : http://onephoto.net/portfolio.php3

Komentarz

• piast9
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3267

Zamieszczone przez icik
                    Zdjęcia niemożna odnaleźć w bazie ! Zostało usunięte lub niewprowadzone do bazy. Powrót
                    Rany Boskie... Co to za mistrz pisał soft do tego serwera?
                    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• icik
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 159

Komentarz

• icik
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 159

kurna moderator wywala moje zdjęcie!!!! co jest? AAAA niech mu ziemią lekką będzie onephoto jest beeee.

Komentarz

• gwozdzt
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 5780

Zamieszczone przez icik
                          kurna moderator wywala moje zdjęcie!!!! co jest? AAAA niech mu ziemią lekką będzie onephoto jest beeee.
                          Nie znam zasad onetphoto, ale wydaje mi się, że to nie jest imagehosting
                          spróbuj wrzucić na imageshack, nikt Ci go stamtąd nie powinien wywalić:
                          Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
                          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• icik
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 159

jeszcze raz link :
                            Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Czołem Tomek

Komentarz

• gwozdzt
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 5780

Zamieszczone przez icik
                              jeszcze raz link :
                              Nie ma o czym gadać - ewidentnie syfki na matrycy.
                              Zaczynamy od dmuchanka! Do apteki - grucha i do dzieła!
                              Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

Pracuję...