TAMRON - informacja dla posiadaczy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

TAMRON - informacja dla posiadaczy

Dzwonilem dzisiaj do GDANSKA do Elektronika i sprawa z Tamronami wyglada tak:

1. firma ta naprawia, dokonuje koreky czy cokolwiek innego TYLKO obiektywow na gwarancji. Na moje pytanie co z naprawianiem obiektywow pogwarancyjnych facet powiedzial ze musze poszukac innego serwisu ale on nie wie jakiego (nawet za normalna oplata serwisowa nie zrobia CI w GDANSKU)

2. Dzwonilem do NIEMIEC, naprawa obiektywu bez gwarancji (w moim przypadku regulacja tak aby ostrzyl poprawnie na 28-40 mm ) wynosi od 80-100 Euro a czas oczekiwania wynosi od 6-8 tygodni.

Wniosek jest chyba taki ze jesli trafi ci sie wadliwy egzemplarz to wymieniaj jak szybko sie da na taki ktory bedzie Cie zadowalal, a jesli trafiles na super, to modl sie zeby ci sie nie rozwalil. Syfiasta firma z Syfiasta polityka i gownianym serwisem z jakimis limitami. Jedzczie po mnie ,bluzgajcie , uzywajcie jaki to ja zly jestem i w ogole ale sorry, to byl chyba moj ostatni Tamron jaki kupilem. Nawet Sigma nie ma takich problemow z serwisem!
    Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
  • KMV10
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2320

Kiedys z FK był wywiad z szefem Tamrona Europe - generalnie wynikalo z niego, że rynek polski w ogóle ich nie obchodzi. Właśnie to potwierdziłeś.

Komentarz

• Kubak82
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2348

a probowales u naszych faworytow z Żytniej

Jesteśmy autoryzowanym serwisem aparatów Canon, Sony, Leica oraz obiektywów Tamron i Samyang. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne. Warszawa ul.Żytnia 15

swoja droga to fajne praktyki maja w Gdansku .. pewnie maja tyle kasy z obslugi gwarancyjnej ze nie wiedzieliby co robic z z wplywami z kolejnych napraw ;-)
      Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• JaBlam
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1304

KMV Po prostu nie rozumiem jak serwis moze przyjmowac tylko obiektywy na gwarancji. ZNaczy jesli sie rozwali po 2 latach to do smieci. Czy za to place 1600 zl za obiektyw? Beznadzieja. Jak zwykle pie.. kraj Polska zwany. Nie ma problemu z serwisem pogwarancyjnym w Niemczech, Anglii, Wloszech.. tylko u nas ciezko im sie zabrac. Placic 100 euro + wysylka nie mam ochoty i dodatkowo 2 miesiace czekac bo w tym czasie kupie nowy i na gwarancji. Napewno nie Tamrona.

Znalazlem jeszcze serwis ktory zajmuje sie rzekomo naprawa Tamrona w Warszawie na ul. Nowogrodzkiej 31 (tel 022-862 41 39) . Staram sie jeszcze cos zrobic zeby nie spoczal na smietniku albo sprzedany na Alledrogo ale jesli ten serwis zawiedzie to daje sobie spokoj. Nie warto!

Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Tomasz1972
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3042

Widocznie ten "serwis" nie naprawia , tylko pośredniczy w wysylce do rzeczywistego serwisu.

Komentarz

• JaBlam
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1304

Zamieszczone przez Kubak82
            a probowales u naszych faworytow z Żytniej

Jesteśmy autoryzowanym serwisem aparatów Canon, Sony, Leica oraz obiektywów Tamron i Samyang. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne. Warszawa ul.Żytnia 15

swoja droga to fajne praktyki maja w Gdansku .. pewnie maja tyle kasy z obslugi gwarancyjnej ze nie wiedzieliby co robic z z wplywami z kolejnych napraw ;-)
            Dzwonilem do Canona i mila pani powiedziala ze owszem jest mozliwosc naprawy Tamrona z tym ze musza zdiagnozowac, ale aparatury do regulacji Tamrona nie posiadaja , no wiec sam nie wiem jak oni widza to naprawianie.

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

Zamieszczone przez Tomasz1972
              Widocznie ten "serwis" nie naprawia , tylko pośredniczy w wysylce do rzeczywistego serwisu.

No raczej nie. Facet powiedzial ze jesli jest pieczatka Elektroniki na gwarancji to robia a jesli inna to juz nie.

Komentarz

• Tomasz1972
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3042

Dla mnie to dziwne Co za róznica czy za naprawe płaci producent , czy użytkownik

Komentarz

• Kubak82
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2348

Zamieszczone przez JaBlam
                  Dzwonilem do Canona i mila pani powiedziala ze owszem jest mozliwosc naprawy Tamrona z tym ze musza zdiagnozowac, ale aparatury do regulacji Tamrona nie posiadaja , no wiec sam nie wiem jak oni widza to naprawianie.
                  jesli powiedzieli, ze serwisuja no to w ostatecznosci mozesz go tam wyslac i niech sie Żytnia martwi jak go zdiagnozowac 8)

daj jeszcze znac co z tym drugim serwisem w warszawie - chetnie sam sie dowiem, tak na "wszelki wypadek" :wink:

no i powodzenia zycze

Komentarz

• JaBlam
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1304

No dokladnie!Nawet jesli ta naprawa mialaby 200-300 zl kosztowac to ja chetnie wyloze jesli owocem tego ma byc pracujacy poprawnie obiektyw..Ale nie wysylanie po swiecie i czekanie 2 miesiace bez gwarancji ze to sie da wyregulowac. Ale jak to mowia. W Polsce dobrzy ale leniwi. Sprawdza sie coraz czesciej. Serwis... tez mi cos!

Komentarz

• anhelli
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 51

Witam.
                      2 lata temy kupiłem na giełdzie jakieś tele Tamrona z uszkodzonym AF. Nie była to wielka usterka (ponoć kabelki od silniczka się przetarły, czy cos w tym stylu). Poszedłem do serwisu w Krakowie o całkiem dobrej renomie, a tam serwisant nawet nie chciał zobaczyć obiektywu i odesłał mnie na Żytnią. Tam sami nie wiedzieli czy naprawiać, więc zaśpiewali 300 zł. tak na wszelki wypadek + koszty przesyłki kurier. AF działał tylko jakby cos zwierało i nie raz dostawał szału. Sprzedałem Tamrona i już nigdy więcej używanych Tamronów... ??:

Pozdrawiam
                      Canon 60d + 17-40L + 35 f/2.0

Komentarz

• Rpoto
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 159

Może kolega Cichy wypowie się jak sobie radzi z walniętymi sztukami.
                        Prosimy do tablicy.

Może coś by pomógł.
                        Czytam. Czytam.
                        Robert
                        Kalibrajce na Wyspach

Komentarz

• marekb
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2273

JaBlam , na żytniej ci nie naprawią bo własnie moj tamron i reszta co w stopce jest tam własnie. Miła pani a potem pan technik poinformowali mnie, że tamrona nie skalibrują!!! jesli chce moga puszke do tamrona skalibrowac a potem szkła canona do body-paranoja!! technik powiedział że jesli jakis zewnętrzny pierscien wymienic to tak ale by w elektronike szkła to niestety. najlepiej bo w sklepie pan mi powiedział zebym -jak wróci sprzet z zytniej- wysłał puszke z tamronem do Gdańska i tam mi body do tamrona dopasują...nic dodać nic ująć-chore. A juz pisałem w podobnym wątku że to tamron robi do canonow a nie canon puszki do obiektywów tamrona ( sprzedac w cholere wsze tamrony ...!!!!

Komentarz

• stratus
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 398

To że sytuacja serwisowa z Tamronami jest chora to się zgodzę ale nie popadajmy w paranoję, skoro mam bo akurat mam Tamrona 28-75 który ostrzy idealnie i nie ma problemów z BF i FF to dlaczego mam go na siłe sprzedawać, chyba że go wymienie na C 24-70 wtedy to rozumiem.
                            Moje zabawki
                            Moje zdjęcia

Komentarz

• Skipper
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1112

Zamieszczone przez JaBlam
                              Nawet Sigma nie ma takich problemow z serwisem!
                              Sigma stary to prosze Cie bardzo...

Od początku 2007 roku rozpoczęły działalność dwa nowe salony Sigma Pro Centrum, które otwarto w Chorzowie oraz w Poznaniu (Przeźmierowo) - informuje Polski oddział Sigmy. Dwa nowe salony dołączyły do trzech placówek znajdujących się już w Krakowie, Wrocławiu i Warszawie. ...

najbardziej to mi sie podoba opcja wypozyczania... człowiek naprawde moze sobie potestowac szkło nim je kupi nawet przez kilka dni...

jak dla mnie to sprowadzaja wszelką konkurencje do parteru... zupelnie nie ta liga... szkoda tylko ze te obiektywy w wiekszosci bardzo takie se
                              Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

Pracuję...