czytnik - nie klucz - tylko CF

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eternus
    Uzależniony
    • 2004
    • 668

czytnik - nie klucz - tylko CF

Gdy przegladalem poprzednie watki o czytnikach, to wielu wskazywalo czytnik-klucz, jako dobre rozwiazanie (ew. mowilo o swoich Xin1)

Ja jednak chcialbym kupic czytnik, ale nie typu "klucz", tylko taki z kabelkiem Ale nie widze potrzeby zeby bylo to cos typu 9in1. Chodzi tylko o CF - i niekoniecznie musza to byc ekstremalnie szybkie rozwiazania. A gdy przegladam Allegro i czytniki 1in1 CF to poza zbyt drogim Sandiskiem nie widze zadnego, ktory bylby nie-kluczem.

Macie jakis konkretny model do polecenia, ktory by spelnial moje wymagania?
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

I-tec do "klucza" dołącza przedłużacz usb

Komentarz

• tadek
      Początki nałogu
      • 2004
      • 468

ja mam jakies gowno za 20 zeta z kablem typu all in one
      dziala
      dlaczego 100 w 1
      ano dlatego ze nie wszyscy robia na CF'kach i czasem na jakiejs imprezie zawsze moge od wszystkich zgrac zdjecia ( nie koniecznie z cf)
      350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• eternus
        Uzależniony
        • 2004
        • 668

Ale 100 in 1 z tego co czytam miewaja rozne opinie - w tym wiele glosow krytycznych w mysl zasady - jesli cos jest do wszystkiego, to jest do niczego.

Komentarz

• tadek
          Początki nałogu
          • 2004
          • 468

daj spokoj
          mam juz trzeci od 2003 roku
          nie dlatego trzeci ze poprzednie 2 nie dzialaly
          pierwszy bo dawno temu i byl duzy , drogi w dziure od dyskietki na stale a trzeci ostatnio bo naprawde maly i kabelek ma prawie 70 cm
          i wszystkie iles tam in one
          350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• Tomasz1972
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3042

Używam tylko all-in-one i jest w sumie ok . Transwery może nie są najwyższe , jednak muszę i korzystam . Działają bez problemów z wyjatkiem wbudowanych , podłączonych bezpośrednio pod płyte główna kompa , gdyż podczas wkładania karty zdarzało mi się nieprawidłowe wykrycie karty i trzeba było odłączyć i podlaczyć ponownie czytnik co w przypadku podlączenia czytnika pod płytę kończylo się restartem systemu .

Komentarz

• eternus
              Uzależniony
              • 2004
              • 668

Brzmi przekonywujaca - a jesli w tej samej cenie moge miec wieloformatowe urzadzenie, to wybor zaczyna sie wydawac oczywisty.

Komentarz

• eternus
                Uzależniony
                • 2004
                • 668

http://www.allegro.pl/item156466400_...b_usb_cz4.html

mial ktos do czynienia z tym wynalazkiem?
                jesli nie pojawia sie opisy jakis zlych przygod z tym czytnikiem, to zapewne zdecyduje sie go kupic. Kuszace sa tez te 3 wbudowane porty USB, bo przy jedynie 2 w kompie, te dodatkowe beda jak znalazl.

Komentarz

• WereWolf
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 96

Zamieszczone przez eternus
                  http://www.allegro.pl/item156466400_...b_usb_cz4.html

mial ktos do czynienia z tym wynalazkiem?
                  jesli nie pojawia sie opisy jakis zlych przygod z tym czytnikiem, to zapewne zdecyduje sie go kupic. Kuszace sa tez te 3 wbudowane porty USB, bo przy jedynie 2 w kompie, te dodatkowe beda jak znalazl.
                  mam coś podobnego...
                  z tym, że ja swego czasu kupowałem to głównie z powodu USB, potrzebowałem po prostu huba... a do tego szukałem takiego, do którego jest osobne zasilanie (nie wszystkie urządzenia działają pod pasywnym hubem), dlatego był nieco droższy (chyba koło 49 zł wtedy)...

czytnik był niejako przy okazji, ale przyznam że bardzo mi się przydaje... już nie pamiętam kiedy podłączałem aparat do kompa... po zmianie nawet nie zainstalowałem jeszcze programów z dołączonych płyt, bo zawsze z czytnika korzystam

a jeśli chodzi o "all in one", to moim zdaniem jednak przydatne... np. teraz musiałbym zmieniać czytnik, bo po zmianie aparatu mam inny format karty
                  moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
                  Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

Pracuję...