Kabelek USB

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bajo
    Coś już napisał
    • 2007
    • 99

Kabelek USB

Witam wszystkich !!!
    Dzisiaj robiłem zdjęcia Na WOŚP i chcialem je zrzucic na kompa ale prze zkabelek nie da rady. zawsze sie tak dzieje jak mam wiecej niż 50 zdjęc co mam robić. czy to wogule możliwe zeby przez kabel nie szło ? może warto kupić czytnik ? :-(
    Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Po raz 100000000 na forum Kup czytnik

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Bajo
      czy to wogule możliwe zeby przez kabel nie szło ?
      Przez kabel z aparatu podpietego bezposrednio idzie jak zatwardzenie - wolno i nieskutecznie.

może warto kupić czytnik ? :-(
      Ok 60 zl do sprzetu za kilka tys zl tylko po to by blyskawicznie, bezstresowo, bez specjalistycznych sterownikow, software'u i kaprysow windowsow?
      I ty sie pytasz czy warto?

Komentarz

• Bajo
        Coś już napisał
        • 2007
        • 99

I jak będe miałczytnik to moge miec 100% pewność ze wszystko zrzuce ? kablem macimum co sie udało pobrać to połowa wiec jak bedzie z tym ?

Komentarz

• eternus
          Uzależniony
          • 2004
          • 668

Jesli czytnik i karta beda sprawne, to tak
          EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
          "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
          że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Bajo
            Coś już napisał
            • 2007
            • 99

Miejmy nadzieje ze są !

Komentarz

• Tomasz1972
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3042

Nigdy nie podłączałem aparatu do kompa . Od mojej pierwszej cyfrówki począwszy , korzystam z czytników i nie zdarzyło mi się bym nie mógł skopiować całej zawartości karty .

Komentarz

• Bajo
                Coś już napisał
                • 2007
                • 99

Jaka jest szansa na to że karta kingston 1Gb może być uszkodzona ? skoro dają dorzywotnią gwarancje to chyba mała. nie spodkałem sie z zepsutymi kartami tego producenta. Jutro ide kupić czytnik MOŻE wszystko będzie dobrze

Komentarz

• Tomasz1972
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3042

Dożywotnia gwarancja nie zapewnia ochrony fotek , ale wymianę karty w przypadku awarii , która dotyczyć może nawet najlepszych kart i nie tylko kart .

Komentarz

• eternus
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 668

O Kingstonach krazyly rozne wiesci - o ich awaryjnosci mianowicie - ale rozne weryfikacje (m.in. na tym forum) wykazaly, ze byly to raczej plotki.

I choc nie wierze, ze to moze byc defekt kabla, ale najlepiej byloby gdybys sprobowal przetestowac go na innej karcie. Bo tak na odleglosc, to nikt nie jest w stanie zdiagnozowac.

Komentarz

• tadek
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 468

mam 3 kingstony
                      moich 3 kolegow tez ma kingstony i wszyscy (procz jednego-upary strasznie) uzywany czytnikow
                      przez kabel idzie duzo dluzej i przynajmniej u mnie zawsze nazwy plikow zmienialy sie z IMG-**** na OBRAZ*** i to zawsze od jednego
                      350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• Bajo
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 99

Na platinum 4gb też kabel nie dzierzy Mam tylko nadzieje ze to przez kabel bo kingston jest raczej wporzo na telewizorze i na aparacie zdjęcia odtarza tylko przez ten piekielny kabel nie chce

Komentarz

• Bajo
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 99

Kurcze a może kompa mam za słabego zeby bezpośrednio z aparatu zrzucał ?

Komentarz

• eternus
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 668

nie sadze - bo albo by zrzucal wszystko, albo w ogole. A nie, ze do ktoregos zdjecia i koniec.

Komentarz

• Bajo
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 99

hehe wiecie jestem troche przejenty no bo szprzęt za kilka tysięcy i jescze sie psuje bądź nie działa ? nie cuje sie najlepiej wiedziac ze je jesli uda mi sie zrobic dobre zdjęcie to bede mógł je obejżec tylko na wyświetlaczu w aparacie.

Komentarz

Pracuję...