który zestaw

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • luki17

który zestaw

witam mam do dyspozycji ok 3300 zł mam pytanie który zestaw wydać aparat bedem kupywać we wrocławiu w galerii dominikańskej w sklepie fotojoker
    wiec
    1 CANON EOS-350D+Canon 18-55 + Compact Flash 512 MB +Plecak Carena LO 8 + CANON EF 90-300/4,5-5,6 USM cena ok 3300 zł
    2 CANON EOS-350D+Canon 18-55 + Compact Flash 512 MB +Plecak Carena LO 8 + CANON EF 50mm f/1,8 II +Sigma 70-300 F4-5,6 Macro DG cena ok 3400 zł
    zestaw kupiem do 4 tygodni
  • popmart
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1721

zdaje się że 2 zestaw jest lepszy ....... jeszcze APO do sigmy +200pln i chyba jest ok ... przynajmiej nie najgorszy wybór ..

Komentarz

• Zaku
      Bywalec
      • 2005
      • 108

drugi zestaw jak najbardziej nadaje się aby zacząć przygode z lustrem cyfrowym.
      Zakres ogniskowych pokryty, a stałka zapewni troche ostrej rozkoszy dla oka Sam zaczynając nałóg właśnie taki zestaw wybrałem i sprawdził się w 100%
      40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX

Komentarz

• eternus
        Uzależniony
        • 2004
        • 668

Bez dwoch zdan - zestaw nr 2.
        EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
        "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
        że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Matsil
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2022

Zdecydowanie 2-gi, sam korzystałem z identycznego zestawu swego czasu.
          R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Komentarz

• ciri
            Coś już napisał
            • 2006
            • 63

Ja równiez polecam 2. stałka jak juz wczesniej napisano da ci duzo radosci mimo ze nie drogi obiektyw ale zdięcia bedą Cie zachwycać. tylko nie czekaj 4 tygodni jak masz kase smigaj do sklepu kupuj i rób zdieciapozdrawiam
            20D+50 1.8+tamronik 17-50 2.8+ 380EX+ różne dodatki....M42

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Zdecydowanie zestaw 2.
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

no to juz wiesz ,że drugi

Komentarz

• Skipper
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1112

zaden powyższych zestawów...

kup to:

http://www.allegro.pl/item154864636_...ncja_lodz.html

wiecej pozytku z tego miec bedziesz, a z czasem dokupisz reszte szkieł
                  Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez Skipper
                    zaden powyższych zestawów...

kup to:

http://www.allegro.pl/item154864636_...ncja_lodz.html

wiecej pozytku z tego miec bedziesz, a z czasem dokupisz reszte szkieł
                    Polemizowałbym . Po za tym jak dobrze policzyć to nie wiele drożej można mieć trzydziestkę .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Skipper
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1112

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      Polemizowałbym . Po za tym jak dobrze policzyć to nie wiele drożej można mieć trzydziestkę .
                      jak gosc ma 3300 to nie kupi 30... więc z czym tu polemizowac??? 20 jest lepszym aparatem jak 350 i co do tego chyba nikt niema wątpliwosci... dostaje tam chłopak gwarancje etc wiec zakup bez wielkiego ryzyka...
                      i od razu niech wystawi kita na aukcje dołozy dołoży troche i dokupi sobie tamrona 17-50 2.8 i ma bardzo przyzwoity sprzet w pieniądzach minimalnie wiekszych jak te o których pisał
                      Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

Komentarz

• przemekthor
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 50

Zdecydowanie drugi Pozniej mozesz dokupic BG-E3, w tym fotojokerze w G.D. sa sklonni spuscic cene do 350 zyli.

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Zamieszczone przez Skipper
                          jak gosc ma 3300 to nie kupi 30... więc z czym tu polemizowac??? 20 jest lepszym aparatem jak 350 i co do tego chyba nikt niema wątpliwosci... dostaje tam chłopak gwarancje etc wiec zakup bez wielkiego ryzyka...
                          i od razu niech wystawi kita na aukcje dołozy dołoży troche i dokupi sobie tamrona 17-50 2.8 i ma bardzo przyzwoity sprzet w pieniądzach minimalnie wiekszych jak te o których pisał
                          Tak o dobry tysiąc większych . I ma jedno szkiełko, a nie dwa. W sumie to i tak gadamy o niczym. Może chłop już kupił, bo coś się nie odzywa.
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• Skipper
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1112

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            Tak o dobry tysiąc większych . I ma jedno szkiełko, a nie dwa. W sumie to i tak gadamy o niczym. Może chłop już kupił, bo coś się nie odzywa.
                            ja w sumie to tez mam takie jedno (jesli chodzi o zakres ogniskowych) ale aparatu bym nie zamienił na 350 za dwa tej jakosci szkła jak kit i ta sigma czy tamten canon

Komentarz

• Mac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2063

W tym budżecie dwójka wygląda lepiej jakościowo, nie mniej na dłuższą przygodę z lustrzaną cyfrą potrzebny będzie grip, filtry i lampa.
                              EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

Pracuję...