Witam zakupiłam tamron-a, prawie wszystko jest ok poza jednym- potężny front focus. Mam pytanie czy ktoś może to ustawić oprócz serwisu na Żytniej? Czy ktoś już tak robił i jakie to dało rezultaty. Posiadam body 30D.
Tamron 17-50
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Lambi. na Zytniej chyba ci Tamrona nie ustawia. Zwykle dostrajaja body pod obiektyw. Wykluczylas mozliwosc ze to twoje Body moze miec te wade?
Jesli tak to ja bym ci poradzil iosc do sklepu i wymienic obiektyw na inny a przede wszystkim przetestowac w sklepie zanim wezmiesz drugi egzemplarz. Czy potezny FF masz na wszystkich ogniskowych czy tylko na 17? Tamrony sa loteryjne, trafiaja sie lepsze i gorsze. Tylko opisz bardziej problem..
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje -
Na wszystkich ogniskowych i na każdej przesłonie..
( Im mniejsza tym bardziej widoczne )
Na innych obiektywach jest idealnie..Komentarz
-
a mozesz jakies fotki? Jesli masz mozliwosc do zwroc i wez inny egzemplarz. Powinni przyjac reklamacje, ale najlepiej sprawdz sobie w sklepie. Skad jestes jesli to nie tajemnica?
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żalujeKomentarz
-
-
dwie sprawy
pierwsza: na jakiej podstawie twierdzisz iż ma FF?
druga: jestes pewien czy to wynik złego działa AF a nie jakis Twój bład???
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + AppleKomentarz
-
jesli na Lwowskiej to ci wymienia bez problemu. tylko masz chyba na to kilka dni. No i musisz wczesniej zadzwonic i zapytac czy maja drugi na stanie (zwykle maja) Na przyszlosc (bez reklamy) polecam Fotopanorame na Slawkowskiej. Mozna sobie testowac do woli a i z Agnieszka mozesz dostac atrakcyjne ceny. Jesli chcesz sie upewnic czy to napewno wina obiektywu a nie body to ja tez z Kraka i tez mam 30D. Mozesz sprawdzic.
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żalujeKomentarz
-
-
Silwuple. 7072307
-
Ja też mam podobny problem. Kupowałem w Fotopanoramie (miła obsługa i ceny maja w porządku, polecam). Wziąłem drugiego i z nim to samo, zostawiłem w sklepie body i obiektyw aby komplet pojechał do serwisu aby dostoić obiektyw. Na Żytniej mogą dostroić body nie obiektyw, niestety. Body mam dobre, z innymi obiektywami działa bez najmniejszego problemu, podpinałem 17-85, 24-105 i 100 makro. Przy wszystkich obraz był idealny. Natomiast z Tamronem nie. Wolałbym uniknąc ingerencji w oiektyw, żeby mi się wspólpraca z pozostałymi szkłami nie popsuła. Coś wiecej będe wiedział w tygodniu.Komentarz
-
heh jaceksw, spotkalem sie dzisiaj z Lambi nniedawno wrocilem i co sie okazalo. Jej tamron dawal dobre wyniki z moim body a gorsze z jej. Moj tamron 28-75 ma FF co dokladnie wykazaly oba body. pozostala grupa obiektywow dzialala poprawnie pod oba body.. No i co ty na to?
-
Ja z tego wnioskuje, ze nalezy sie pozegnac z produktami Tamrona i nigdy do nich nie wracac
Komentarz
-
Pazurek usilowal wcisnac ze to body itd itd.. nawet sikal ze smiechu.. mam nadzieje ze powycieral! Ja chyba bede te produkty omijal. Zwlaszcza ze chybA nawet wole uzerac sie na Zytniej niz w ogole nie miec w Polsce serwisu.. bo ten w gdansku cos tez dziwny
-
No, powiem ci, że ... qrde, nie wiem co powiedzieć. Najbardziej boje się, że na Żytniej poprzestawiają mi body pod Tamrona i nie bedzie dobrze działało z pozostałymi szkłami. No chyba, że się mylę...
J.Komentarz
-
Ustawianie puszki pod szklo to totalne nieporozumienie. No chyba ze zamierzasz focic tylko jednym szklem.D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne dupereleKomentarz
Komentarz