Axa, Link4 - polisy auto na telefon, a może jednak tradycyjnie u agentów

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • strus_pedziwiatr
    Bywalec
    • 2006
    • 191

Axa, Link4 - polisy auto na telefon, a może jednak tradycyjnie u agentów

Pytania do klientów Axy i Link4:
    Axa mocno reklamuje swoje "produkty ubezpieczeniowe na telefon" i ogólnie elektroniczne kanały dostępu. Ale kiedy poprosiłem o możliwość przesłania e-mailem do nich dokumentów, to okazało się, że nie ma takiej możliwości...!!!
    A co będzie przy ewentualnej likwidacji szkody - to już strach nawet pomyśleć.
    Ciekawe jakie macie doświadczenia z Link4? Ta firma działa trochę dłużej od Axy.
    Jak w tej firmie wygląda proces likwidacji szkód - od przyjazdu rzeczoznawcy do wypłaty odszkodowania?
    Ile się czeka na przybycie na miejsce zdarzenia i czy sprawnie
    potem załatwiają wszystkie formalności, a także czy terminowo wypłacają odszkodowanie?
    Ostatnio Link4 reklamuje wysoką jakość swoich usług - czyżby w obawie przed
    utratą dotychczasowych niezadowolonych z poziomu usług klientów?
    Jakie macie doświadczenia z innymi ubezpieczycielami i którą firmę możecie polecić na podstawie Waszych osobistych doświadczeń?
  • gregor40
    Coś już napisał
    • 2006
    • 65

Podobno masakra. Nie wiem na ile to prawda, ale Link4 ma najwiecej spraw z niezadowolonymi klientami...
    Ostatnio edytowany przez gregor40; 5958.

Komentarz

• strus_pedziwiatr
      Bywalec
      • 2006
      • 191

Koleżanki mojej żony w zeszłym roku ubezpieczyły się w Link4 i niestety zaraz potem miały jakieś wypadki/kraksy/stłuczki. Wszystkie totalnie narzekają na obsługę powypadkową, wycenę napraw, itp. itd. Ale może to nie jest reguła...tylko taki swoisty zbieg okoliczności(!).
      Ja, jak do tej pory, nie narzekałem na Wartę i PZU - tam miałem likwidowane szkody. Czasem dla przyspieszenia wypłaty odszkodowania trzeba było w PZU wykonać jakiś lekko "szantażujący" telefon, ale generalnie spoko.
      Ostatnio edytowany przez strus_pedziwiatr; 7470.

Komentarz

• Riccardo
        Uzależniony
        • 2005
        • 691

Ubezpiecz polise w http://www.das.pl/ i problem z glowy. Wiecej tutaj: http://forum.motocyklistow.pl/index....62481&hl=link4
        Pozdrawiam
        Riccardo
        --
        Fuji & Ricoh

Komentarz

• strus_pedziwiatr
          Bywalec
          • 2006
          • 191

Zamieszczone przez Riccardo
          Ubezpiecz polise w http://www.das.pl/ i problem z glowy. Wiecej tutaj: http://forum.motocyklistow.pl/index....62481&hl=link4
          Fajnie - takie ubezpieczenie od wadliwego działania normalnego AC/OC/NW-
          cytat ze strony D.A.S.:

Kogo chroni D.A.S.?

- właścicieli i kierowców pojazdu, którego dotyczy umowa
          - wszystkie osoby przewożone w pojeździe zgodnie z przepisami
          - wszystkie osoby upoważnione do kierowania pojazdem

Jakie koszty pokrywa D.A.S.

- w przypadku konieczności zaangażowania adwokata lub radcy prawnego koszty jego wynagrodzenia i koszty procesu
          - opłaty sądowe
          - należności biegłych wezwanych przez sąd
          - koszty podróży ubezpieczonego na rozprawy, na których jego obecność jest obowiązkowa
          - koszty strony przeciwnej, które należy pokryć na podstawie orzeczenia sądu
          - koszty egzekucji związane z jednym tytułem wykonawczym

D.A.S. pokrywa koszty i wydatki związane z ochroną prawną do wysokości 30.000 złotych.

Dodatkowo oferujemy - w celu uniknięcia aresztu - kaucje do wysokości 30.000 zł (w kraju 15.000 zł) w formie nieoprocentowanej pożyczki.

Ochrona prawna obejmuje swym zakresem Europę oraz wszystkie państwa leżące w basenie Morza Śródziemnego
          ------------------
          Tylko czy ktoś już korzystał z ich usług i może ich polecić?

Komentarz

• Riccardo
            Uzależniony
            • 2005
            • 691

poczytaj ten drugi link
            Pozdrawiam
            Riccardo
            --
            Fuji & Ricoh

Komentarz

• strus_pedziwiatr
              Bywalec
              • 2006
              • 191

Zamieszczone przez Riccardo
              poczytaj ten drugi link
              Tyle mogłem odczytać z drugiego linku:
              Link który zaprowadził cię do tej strony jest zły lub nieaktualny.
              Przepraszamy, wystąpił błąd. Jeśli nie jesteś pewny jak używać tej opcji lub nie wiesz dlaczego wystąpił błąd, spróbuj poszukać w plikach pomocy.

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Ubezpieczenie od kiepskiego ubezpieczenia... fajnie A jak sie mozna ubezpieczyc od problemow z ubezpieczeniem ubezpieczenia?
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Naprawde sa odpowiedniejsze fora do dyskusji na temat ubezpieczen samochodow . Zamykam.

Komentarz

Pracuję...