Wiadomo ze cena tego szkielka jest wysoka no ale tez jakosc. Mam pytanko , uzywam w tej chwili Tamrona 28-75 na 30D i chcialbym cos mniejszego bo crp daje mi 40
Jest moze jakis odpowiednik Canona 17-40L ktory jest moze troche tanszy a mimo to konkurencyjny? Jakas Sigma? Tamron? Czy raczej zainwestowac w te eLke
COs zamiennego dla Canona 17-40L
Zwiń
X
-
COs zamiennego dla Canona 17-40L
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żalujeTagi: Brak -
-
Jest tamron 17-35 2.8-4 pasuje do cropa i FF. Kosztuje ok 1500 zł.
Ja się cały czas zastanawiam czy 17-40L czy ten tamron i patrząc na sample w sieci to chyba tamron, cena, cena, cena a jakość zdjęć - moim zdaniem - różnica minimalna.Komentarz
-
Witam,
trochę ponad rocznego Tamrona 17-35 kupiłem na allegro od pierwszego właściciela za 810 PLN (pudełko, papiery itp.) Zdecydowanie warto
pzdr
BartekEOSy
Komentarz
-
Komentarz
-
tamron 17-50 2.8 i cos tam dalej juz nie pamietam,
(ukochany obiektyw Himiego
) więc jesli nie masz kasy na 17-40 to tylko to szkło
wprawdzie tu kazdy mówi ze loteria jest z celnoscią AF ale ja posiadałem ten obiektyw prawie poł roku takich problemów nie mialem moze poza nienajlepszym obrazem na 17mm przy 2.8 ale przymykałem do 4 i było ok
wymieniłem je jednak na 17-40 ze wzgledu na wytrzymałosc i szybkosc AF
możesz kupic testowane przez Cichego albo samemu sprawdzic tylko nie na kartkach do testowania bo je zepsujesz
ogolnie bardzo fajne szkło choc 17-40 moim zdaniem jest lepsze no ale i droższe
Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + AppleKomentarz
-
Ale tam ukochany zaraz....
Wolałbym 16-35/2,8 USM L, ale MNIE NIE STAĆ.
Tamron jest ok i kosztuje o wiele mniej, niż przereklamowana i ciemna moim zdaniem 17-40/4. Sam się zastanawiałem nad ww tammym 17-35 (bardzo go chwalono wśród userów na CB), wybrałem jednak większy zakres.Komentarz
-
borkomar:
sprzedawca był jak dobrze pamiętam z Gdańska. Obiektyw kupiłem dwa m-ce temu.
Tamron 17-50 jest fajny, ale jak ktoś używa analoga to ...
EOSy
Komentarz
-
Hm no ja analoga nie używam, tyle że nie wiem czy pozbyć się 28-75 na rzecz 17-50 czy tez dokupić 17-35
??: oto jest pytanie.
5D +Komentarz
-
Komentarz
-
Również wybrałbym opcję dokupienia. Zyskasz poszerzenie zakresu ogniskowych za niewielką cenę. Przy zachowaniu dobrej jakość, oba szkła to gwarantują.Komentarz
-
17-50 był robiony tylko pod cyfre i to nawet pod cropa a nie FF wiec nierozwojowy
jak z 17-35 to pojecia nie mam bo nie znam tego obietywu
wiec jesli masz kase kupuj raczej Canona 17-40 L i nie czytaj co Himi pisze o nim bo on jest jak talib...
nic go nie przekona :razz:
-
Mam w tej chwili tamrona 28-75 XR di wiec chcialbym cos co nie okaze sie dublem tego obieetywu. Wiem ze 17-40 byloby najlepsze ale nie mam w tej chwili az tyle kasy poniewaz dodatkowo chce 70-200 2.8 L ktorego zapewn bede czesciej uzywal niz szerokiego . ten Tamron 17-35 moglby sie okazac zupelnie ok (w sumie 17-50 tez) tylko pytanie jak poradzi sobie na tych malych ogniskowych przy peln ych dziurach (podobno wszystkie maja problemy przy takich ustawieniach)
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żalujeKomentarz
-
a może, jesli nie zrobi Ci to jakiejs wielkiej dziury w ogniskowych, rozsądniej byłoby go sprzedać i wtedy wystarczy Ci kasy na eLke? bo to 17-50 i tak trzeba przymykac do f4 poniżej 30mm by jaj nie było, wiec róznicy w jasnosci tak naprawde nie ma poza nominalną, lepiej wyglądająca na papierzeMam w tej chwili tamrona 28-75 XR di wiec chcialbym cos co nie okaze sie dublem tego obieetywu. Wiem ze 17-40 byloby najlepsze ale nie mam w tej chwili az tyle kasy poniewaz dodatkowo chce 70-200 2.8 L ktorego zapewn bede czesciej uzywal niz szerokiego . ten Tamron 17-35 moglby sie okazac zupelnie ok (w sumie 17-50 tez) tylko pytanie jak poradzi sobie na tych malych ogniskowych przy peln ych dziurach (podobno wszystkie maja problemy przy takich ustawieniach)
-
Komentarz
Komentarz