Jak zrobić taki efekt?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojtek_j
    Początki nałogu
    • 2006
    • 352

Jak zrobić taki efekt?

Fotka nie jest ładna ale podoba mi się rozmycie światła.Zdjęcie nie moje zaznaczam http://www.akademiatanca.pl/index.ph...ej=23&foto=671
    Jak zrobić takie rozmycie?Tylko jak ktoś wie to niech opisze a nie tylko że takie rozmycie robi się w PS
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Pokręcił zoomem w czasie naświetlania a na końcu czy początku walnął fleszem.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• wojtek_j
      Początki nałogu
      • 2006
      • 352

A jakie mógł mieć ustawienia?Tak na oko?Wiem że miał flesz Canona 580 i chyba 20d wiem bo tam byłem ;-)
      7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

• piast9
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3267

Długi czas, może błysk na 2 lamelkę i tyle.
        650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

przypuszczam, że flesh na pierwszą kurtynę, czas coś pewnie około 1/30-1/10 sek
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• pantomas
            Bywalec
            • 2004
            • 117

zoom , czas między 1/15 a 1/2 s , synchro na drugą lamelkę na pewno . Popatrz na twarz dziewczyny tutaj http://www.akademiatanca.pl/index.ph...ej=23&foto=656 widać ślady świateł

Komentarz

• Skipper
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1112

ehhh jak mi sie wydaje ze cos już o fotografii wiem... to takie posty sprowadzają mnie brutalnie na ziemie...

cóz trzeba sie jeszcze duzo uczyc

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Kalina
                Początki nałogu
                • 2006
                • 292

Zamieszczone przez pantomas
                zoom , czas między 1/15 a 1/2 s , synchro na drugą lamelkę na pewno . Popatrz na twarz dziewczyny tutaj http://www.akademiatanca.pl/index.ph...ej=23&foto=656 widać ślady świateł
                E tam. To zupelnie nie swiadczy o tym, ze blysk jest na druga kurtyne. Jak blysniesz na pierwsza swiatla tez moga wejsc na postac. Ja robie tak, ze blyskam na pierwsza i zoomuje "close up". Czasy podobne jak mowisz.
                Wazne aby w tle bylo duzo przestrzeni - najchetniej w dali oswietlona sala bankietowa. I wysokie iso 400-1600 ze wskazaniem na 1600.

Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Kalina
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 292

Aaaaa! i ja blyskam fleszem wbudoanym
                  Mimo wielokrotnych prob, nie udalo mi sie uzyskac zadowalajacego efektu z zewnetrzym.
                  Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• mrSaint
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 48

Zamieszczone przez Kalina
                    Aaaaa! i ja blyskam fleszem wbudoanym
                    Mimo wielokrotnych prob, nie udalo mi sie uzyskac zadowalajacego efektu z zewnetrzym.
                    bardzo fajne zdjecie, powyzsze!

ale ja nie ma wbudowanego, tzn jestem skazany na porazke ?? :wink:

Komentarz

• Kalina
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 292

No i masz same stalki - masakra
                      (BTW, 35L jest swietna, ale jeszcze jnie zrobilam nia zdjecia, ktorym chcialabym sie chwalic)
                      Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Bajo
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 99

A zna ktos jakis dłuższy artykuł na ten temat ? poszukałbym w googlach ale nawet nie wiem jak sie taki efekt nazywa
                        Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex

Komentarz

• PrzemeS
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 310

Kiedys w "jakze znakomitej Fotografii" opisywali takie efekty, przy zdjeciach nocnych. Generalnie chodzi o dlugi czas naswietlania i krecenie zoomem, jak to juz powiedzieli przedmowcy. Nie ma w tym jakiejs wiekszej filozofii.
                          Ślubna
                          No i niestety N.

Komentarz

• wojtek_j
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 352

Cholercia dzięki wam ależ jestem zajarany takimi zdjęciami.Cały wieczór latam i się bawię hehe suuuper efekty mi wychodzą.Kurde szkoda że fotografia jest taka trudna.Kiedyś gdzieś czytałem że są spotkania w plenerze nie wiecie czy takie gdzieś będzie?Fajnie jak ktoś by mi na żywo pokazał co i jak się czasem robi.

Komentarz

• pawelnow

to musiałby być plener nocny alebo w dzień w cimnym pomieszczeniu. Fotografia jest owszem trudna ale bard\ziej przeraża mnie to iż większośc twierdzi że się na niej zna a maja kompak od miesiąca albo cyfrowa lustrzanke od tygodnia. Ja moge się pochwealic iz zaczynałem od BW swoja ciewmnia itd.

Komentarz

Pracuję...