Storage viewer - moj nowy dodatek do 5D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alap

Storage viewer - moj nowy dodatek do 5D

Witam,

Fotografia cyfrowa nie przestaje mnie zadziwiać.
    Mój nowy nabytek to Epson P-3000 - Multimedia Storage Viewer.

Moim zdaniem rewelacyjny dodatek do aparatu, polecam.
    szybkość pracy rewelacja, jakość ekranu - marzenie.

Brakuje mi tylko możliwości podejrzenia zdjęć jeszcze w aparacie. Niby sprzęt działa jako USB Host ale niestety nie rozpoznaje 5D jako źródła. czy ktoś wie jak z innymi aparatami?

Pozdrowienia,
    Alap
  • szymcik
    Coś już napisał
    • 2006
    • 95

Bawiłem sie tym:
    http://pl.europe.creative.com/produc...&product=15752
    i myśle że nawet nie mając aparatu jest to godne uwagi :]
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Komentarz

• alap

wygląda nieźle.

A jak z RAW-ami? czyta i wyświetla?, jaką ma rozdzielczość ekranu? Czy soft automatycznie backup-uje z kart CF?

Komentarz

• kula
        Coś już napisał
        • 2006
        • 63

iRiver tez ma taka opcje
        link
        Zdjęcia z aparatów cyfrowych mogą być przesyłane bezpośrednio do odtwarzacza, ponieważ obsługuje on funkcję USB Host.

Ponieważ seria H300 obsługuje funkcję USB Host, dane z innych urządzeń UMS mogą być przesyłane bezpośrednio do odtwarzacza przy wykorzystaniu jednego przewodu bez konieczności użycia komputera.

Wszystkich użytkowników aparatów cyfrowych, którzy czekali na powyższą funkcję, z pewnością ucieszy fakt, że do odtwarzaczy z serii H300 można przesyłać pliki bezpośrednio z innych urządzeń USB, takich jak np. aparat cyfrowy. Zawarta w odtwarzaczu funkcja przeglądarki uczyni tą czynność jeszcze łatwiejszą.

Komentarz

• Nemeo
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1757

Zamieszczone przez szymcik
          Bawiłem sie tym:
          http://pl.europe.creative.com/produc...&product=15752
          i myśle że nawet nie mając aparatu jest to godne uwagi :]
          Fajny, tylko szkoda że nie czyta RAW-ów, dlatego u mnie odpada.

Komentarz

• Jerry99
            Bywalec
            • 2005
            • 225

Zamieszczone przez alap
            Mój nowy nabytek to Epson P-3000 - Multimedia Storage Viewer.

Moim zdaniem rewelacyjny dodatek do aparatu, polecam.
            szybkość pracy rewelacja, jakość ekranu - marzenie.

Brakuje mi tylko możliwości podejrzenia zdjęć jeszcze w aparacie. Niby sprzęt działa jako USB Host ale niestety nie rozpoznaje 5D jako źródła. czy ktoś wie jak z innymi aparatami?
            Ale po co chcesz podglądać? Dodatkowe kable?
            Przekładasz kartę CF i wcale nie musisz ich jeszcze zrzucać - możesz tylko przejrzeć to co jest na karcie (wszak aparat też będzie je czytał z karty) - zamiast "Backup CF card" wybierasz "Browse CF card"

Większym problemem dla mnie jest brak obsługi niektórych drukarek (np. Canon Selphy 720, mimo obsługi PictBridge z obu stron)... używam P-5000 i rzeczywiście to bardzo zacne urządzenie... Wreszcie obsługuje AdobeRGB...
            Ostatnio edytowany przez Jerry99; 2792.
            == Jerry99 ==
            aparat, p-5000, jabłka i aperture...
            http://www.jwroblewski.com

Komentarz

• alap

[QUOTE=Jerry99;262593]Ale po co chcesz podglądać? Dodatkowe kable?
              Przekładasz kartę CF i wcale nie musisz ich jeszcze zrzucać - możesz tylko przejrzeć to co jest na karcie (wszak aparat też będzie je czytał z karty) - zamiast "Backup CF card" wybierasz "Browse CF card"

Wiem, że brzmi to trochę głupio ale taki sobie wymysliłem setup, że jak mam aparat na statywie, to mógłbym sobie podłączyć Epsona i żeby od razu po zrobieniu zdjęcia Epson pokazał co zrobiłem.
              Jak to piszę to sam widzę jaki to idiotyzm, sorry - oczywiscie masz rację łatwiej będzie wyjąc CF-a z aparatu i przejrzeć w spokoju.

Kula:
              iriver wygląda cool ale to inna kategoria - ekranik mniejszy od tego co mam w aparacie, no i brak slotu CF, więc trzeba szczytywać kabelkiem - do backupu w terenie to chyba gorszy koncept. Może wiesz czy można w ten sposób szczytać tym iRiverem zdjęcia z np. 5D? Czy może wymaga aparatu który widziany jest przez PC jak dysk zewnętrzny?

alap

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez alap
                Wiem, że brzmi to trochę głupio
                Ani trochę Zaryzykowałbym stwierdzenie, że to pierwszy sensowny argument za podłączaniem databanku bezpośrednio do aparatu jaki słyszałem ;-)
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Jerry99
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 225

Zamieszczone przez muflon
                  Ani trochę Zaryzykowałbym stwierdzenie, że to pierwszy sensowny argument za podłączaniem databanku bezpośrednio do aparatu jaki słyszałem ;-)
                  Ale przydałby się taki Capture One Pro na Epsona...
                  == Jerry99 ==
                  aparat, p-5000, jabłka i aperture...
                  http://www.jwroblewski.com

Komentarz

Pracuję...