Lampa błyskowa Canon 430EX czy szkło TAMRON 28-75 mm

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • salceson
    Coś już napisał
    • 2006
    • 56

Lampa błyskowa Canon 430EX czy szkło TAMRON 28-75 mm

Witam!!
    Zastanawiam się nad zakupem którejś z tych pozycji co w temacie i zabardzo nie wiem na co zdecydować się. Lampy na chwile obecną jeszcze nie mam a szerszy kąt też nieraz by już się przydał. Mam co prawda zeissa 50mm ale na gwint, a nie zawsze jest czas na przejście na mocowanie do m42. Co byście wpierw radzili kupić???
    Canon 1n RS, 20D, 40D, Carl Zaiss 50/2,8 Canon 75-300 1:4-5.6 IS, Tamron SP AF 28-75 2.8, Canon 50mm 1.8
  • gustaff
    Coś już napisał
    • 2006
    • 80

Kup pudelka miniaturkę i miseczkę

Soryy... ale sam się chłopie zdecyduj czego chcesz, bo nikt tego za Ciebie nie zrobi
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Komentarz

• mrek
      Początki nałogu
      • 2004
      • 331

Zamieszczone przez salceson
      Witam!!
      Zastanawiam się nad zakupem którejś z tych pozycji co w temacie i zabardzo nie wiem na co zdecydować się. Lampy na chwile obecną jeszcze nie mam a szerszy kąt też nieraz by już się przydał. Mam co prawda zeissa 50mm ale na gwint, a nie zawsze jest czas na przejście na mocowanie do m42. Co byście wpierw radzili kupić???
      Zdjecie bez lampy zrobisz. Bez szkla juz gorzej.
      Kup najmniejsza Speedlite 300EZ, bedzie i tak lepsza niz te wbudowane u innych. Jak tak zrobilem. Potem kupilem wieksza 540EZ i 300'tka spi w szufladzie. Moge Ci sprzedac za 140 zl.
      Pozdrawiam
      Marek
      -----------
      canon user

Komentarz

• Mac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2063

Potrzebujesz obu rzeczy, jeśli chcesz focić w pomieszczeniach , bez lampy zawsze zrobisz zdjęcia a bez szkła nie. Zatem kupuj szkło.
        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• paweleverest
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1138

też jestem za szkłem

co prawda pytanie jest w stylu co lepiej kupić do ogródka- grabki czy taczke

Komentarz

• fotoglaf
            Bywalec
            • 2006
            • 120

kup sobie "MONOPOL - gra dla 2-8 osób - wersja limitowana" - zajmiesz się czymś i nie będzie takich dylematów. Obiema rękami podpisuję się pod odpowiedzią paweleverest.
            5dmkII.BG-E6.24-70 f/2.8L.Extreme 8GB.
            350D.BG-E3.430EX.18-55.50f/1.8.TAMRON 28-75.SIGMA 70-300 APO DG.kilka inych gratów.

Komentarz

• M@riusz
              Początki nałogu
              • 2006
              • 348

Zamieszczone przez salceson
              Co byście wpierw radzili kupić???
              To, co jest Ci bardziej potrzebne i czego brak silniej odczuwasz.
              No sorry, ale inaczej odpowiedzieć się nie da.

M@riusz
              Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• sepq
                Coś już napisał
                • 2006
                • 91

Na tak postawione pytanie odpowiedź jest prosta: kup jedno i drugie Ad hoc wybierz jednak to, co w tej chwili jest Ci bardziej potrzebne. A prędzej czy później i tak będziesz miał obydwie rzeczy, bo jak kupisz jedną, to po pewnym czasie zacznie Ci brakować drugiej. Wiem to z własnego doświadczenia. Kiedy ja stałem przed takim dylematem, wybrałem szkło i nie żałuję.
                Uważam więc, ze gustaff ma rację.
                ,

Komentarz

• Mutt
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 252

Zamieszczone przez mrek
                  (ciach)Kup najmniejsza Speedlite 300EZ, bedzie i tak lepsza niz te wbudowane u innych. (ciach)
                  odkąd jedynki mają wbudowane lampy?
                  Instagram

Komentarz

• mrek
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 331

Zamieszczone przez Mutt
                    odkąd jedynki mają wbudowane lampy?
                    No wlasnie nie maja. Stad napisalem "u innych" w domysle fotografow.
                    Pozdrawiam
                    Marek
                    -----------
                    canon user

Komentarz

Pracuję...