eos 500n - stala korekta ekspozycji ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dan7770
    Zablokowany
    • 2006
    • 119

eos 500n - stala korekta ekspozycji ?

czy mozna w eosie 500n wprowadzic stala korekte ekspozycji (np po podpieciu obiektywu z m42) czy trzeba za kazdym razem korygowac wskazania swiatlomierza?
  • baca

z tego co pamietam to ustawialo sie korekte na stale, tzn wlaczenie i wylaczenie aparatu nie resetowalo tego

Komentarz

• dan7770
      Zablokowany
      • 2006
      • 119

chodzi mi o to,czy musisz za kazdym razem pamietac,ze trzeba "przeswietlic",czyli jak chcesz prawidlowo naswietlic to masz dac o iles stopni ekspozycji wiecej na wyswietlaczu.

chodzi mi o fukcje w aparacie,ktora daje mozliwosc zaprogramowania stalego "przeswietlenia". przykladowo : zakladam m42,ustawiam "przeswietlenie",ale na wyswietlaczu swiatlomierz pokazuje ze jest akaurat.

Komentarz

• Krzychu
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3611

Przestawić ręcznie ISO filmu stosownie do korekty ?
        Pozdrowienia,
        KZ
        KZ Aviation Photography

Komentarz

• dan7770
          Zablokowany
          • 2006
          • 119

naprawde nie mozna ustawic korekty na stałe w 500n ? w innych aparatach wydaje mi sie ze wystepuje taka funkcja,np w eosie 300

Komentarz

• Peri Noid
            Uzależniony
            • 2006
            • 604

Krzychu: Ten patent z ISO mi się podoba. Rzeczywiście, jak się zjedzie z ISO w dół to aparat będzie prześwietlał. Brawo za pomysłowość.
            Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• Krzychu
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3611

Stary numer ;-) Tak kiedyś dawno temu wprowadzałem korektę lampy błyskowej w EOS300 (której on oczywiście wprost nie miał)...
              Pozdrowienia,
              KZ
              KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...