300D po polsku

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cychol
    Początki nałogu
    • 2005
    • 398

W końcu jesteśmy Polakami w Polsce, to dlaczego nie mamy mieć aparatów z językiem polskim
    pozdrawiam

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Zamieszczone przez Cychol
      W końcu jesteśmy Polakami w Polsce, to dlaczego nie mamy mieć aparatów z językiem polskim
      Eee, typowe podejście makówkarza

(BTW, mam nadzieję, że nie denerwują Cie moje ciągłe Macowe przytyki? Ja tylko tak sobie... ;-) a zresztą i tak planuję w tym roku Powerbooka sobie sprawić :-) )
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Cychol
        Początki nałogu
        • 2005
        • 398

Zamieszczone przez muflon
        Eee, typowe podejście makówkarza

(BTW, mam nadzieję, że nie denerwują Cie moje ciągłe Macowe przytyki? Ja tylko tak sobie... ;-) a zresztą i tak planuję w tym roku Powerbooka sobie sprawić :-) )
        Jasne, że nie . Tak a'propos to w komputerze nie mam żadnego programu po polsku, ale w aparacie mam polskie menu.
        pozdrawiam

Komentarz

• sauat

Znalazłem aukcję http://allegro.pl/show_item.php?item=40755689. Facet sprzedaje 300D, fragment opisu "(...) Nie wgrywam też zadnego softu od 10D i polskiego menu - blokuje to po pewnym czasie sprzęt i jest ryzyko, że serwis na pewno nie przyjmie tego aparatu w ramach gwarancji (oni przecież wiedzą, że ktoś coś wgrywał do aparatu). Jeszcze jeden fajny kawałek "Nie dajcie się nabrać na wszystkie powystawowe aparaty z gwarancją polską. Gdy zepsuje Ci się aparat będziesz musiał czekać kilka tygodni na zwrot sprzętu (przecież trzeba go wysłać do USA lub innego kraju UE, a poza tym serwis ma na naprawinie 21 dni, poczym najczęsciej stwierdza, że ustrka jest z Twojej winy). Jeżeli chcesz mieć polską gwarancję musisz kupić aparat od polsiego dystrybutora (ponad 4000zł). Ma gosć poczucie humoru Przegapiłem moment, w którym Stany zostały członkiem UE

Komentarz

• Venio
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1084

jaka jest rożnica między tym nowym softem ruskim (mowie o tej drugiej wersji) a tym polskim? Bo wczoraj wgrałem ten ruski.

[ Dodano: 12-03-2005 ]
            tzn oprocz jezyka polskiego

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Venio
              tzn oprocz jezyka polskiego
              No wlasnie tylko taka.

Komentarz

• wladbur
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 21

Zamieszczone przez Przemooo
                Witaj Próbuje sciągnać z działu Download plik z polskim Menu do 300D i wyświetla mi się taki komunikat:
                Nie możesz ściągnąć pliku bezpośrednio z innego adresu!

Nie rozumiem o co tu chodzi, czy moglbym Ciebie poprosić o podesłanie tego zipa razem z pdf-m jak instalować na adres [email protected] ?

Pozdrawiam
                :wink: Przemek Krabel
                Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów, jak widac jestem tu nowy. Przeczytałem mnóstwo postów, ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie dlaczego nie moge ściągnać pliku z download. Proszę o życzliwe podejście do mojej prośby i wyrozumiałość
                Canon 300D, KIT

Komentarz

• wsx

no ja nei wiem dlaczego tak akurat ci sie dzieje mi wyskoczylo tylko ze mam sie zarejestrowac wiec to zrobilem i all download przeszedl jak po masle

Komentarz

• Sheriff

A ja mam mały problem...

Zakupiłem jakiś czas temu (sierpień 2004) Digital Rebel i przywiozłem go do kraju. Długo się zastanawiałem czy wrzucić sobie wasiaware. Ostatecznie mnie (dokładniej moją żonę) przekonała polska wersja menu. Wzasiorbałem z działu Download odpowiedni plik i rozpocząłem postępowanie wg instrukcji.
                    Okazało się, że mam oryginalnie zainstalowaną wersję oprogramowania o numerze 1.1.1. Nie mam pojęcia, czy to może mieć znaczenie?

Cały proces przebiegł bezproblemowo i ujawniły się magiczne CnFunctions :P
                    Ale...
                    Przy próbie zmiany języka menu okazało się, że aparat nie do końca reaguje na moje działania. Otóż po wyborze języka PL do menu przez chwilę mruga ikona baterii, po czym aparat się restartuje, ale po ponownym wejściu do menu jest ono nadal w języku ANG.

Pomóżcie proszę, gdzie mogłem popełnić błąd?

Zdroofka
                    Andrzej

Komentarz

• Tomasz Golinski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 8623

Sheriff, 1.1.1 to najnowsza oficjalna.

A co do błedu to:
                      Zamieszczone przez krecio
                      najbardziej szczegolowo -
                      - instalacja jest przeprowadzana z oryginalnego firm'u z niemieckim ustawionym jako jezyk menu,
                      - upgrade dokladnie w taki sam sam sposob jak "Wasiaware"
                      - po instalacji menu jest od razu w polskiej wersji jezykowej
                      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Sheriff

Yyyy - czyli co mam zrobić aby wrócić do wersji GER?? By ponownie zainstalować wersję PL?

Qrde - że tez o tym zapomniałem

Zdroofka
                        Andrzej

p.s. tzn może wiesz gdzie zasiorbać wersję GER?
                        (wymyśliłem, że zasiorbię ponownie oprogramowanie ze strony Canona i je zainstaluję, ale czy to pomoże )

Komentarz

• Tomasz Golinski
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 8623

Sheriff, zainstaluj oryginalny soft ze strony canona i wybierz jezyk niemiecki w menu.
                          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• Sheriff

Właśnie się instaluje
                            Zaraz zdam relację czy pomogło

Zdroofka
                            Andrzej

p.s. Dzięki za wsparcie (chociaż moralne :P )

Komentarz

• krecio
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 470

Wywolano mnie do tablicy.
                              Zrob jak Ci powiedziano, tzn.:
                              1. wgraj ponownie o r y g i n a l n y soft
                              2. w menu wybierz jezyk niemiecki
                              3. wgraj soft z polskim menu
                              4. PO SCHACKOWANIU NIE DOTYKAJ NICZEGO W MENU JEZYKOWYM BO ZAWSZE APARAT BEDZIE SIE WIESZAL!!!!!!!!
                              5. rob zdjecia

pozdr.

BTW, Tomek, a propos dzisiejszej "pyskoweczki" to akurat jest kliniczny przyklad braku "czytelnictwa". Ale dzieki za TAKA reakcje. Jest BARDZO OK.
                              Moze byc milo
                              pozdr.
                              krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• Tomasz Golinski
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 8623

krecio, zauważ subtelną różnicę. post był w dobrym wątku, pytanie było konkretne. albo ja byłem w dobrym nastroju :P

Komentarz

Pracuję...