View Full Version : Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

Zeus
20-12-2006, 12:17
Przymierzam się do zakupu kolejnej L :grin:

Czy ktoś z Was kupował u nizej wymienionych sprzedawców na Allegro i może podzielić się swoim doświadczeniami. Czy bardzo ryzykuje zakup za 4K, czy lpiejej dać sobie spokój.

Chodzi mi o michalmag (http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=322760)

oraz Kristopheros (http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=322760)

(http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=322760)

gwozdzt
20-12-2006, 12:21
Przymierzam się do zakupu kolejnej L :grin:

Czy ktoś z Was kupował u nizej wymienionych sprzedawców na Allegro i może podzielić się swoim doświadczeniami. Czy bardzo ryzykuje zakup za 4K, czy lpiejej dać sobie spokój.

Chodzi mi o michalmag (http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=322760)

oraz Kristopheros (http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=322760)

U Michała kupowałem, odbiór osobisty, bez zastrzeżeń.

minek
20-12-2006, 13:46
Nie chcę jakiejś czarnej reklamy robić, ale ja u Michała raz o mało nie kupiłem. Nie wątpię, że to rzeczowy i solidny sprzedawca, jednak ....
A, powiem tak: używany sprzęt trzeba obejrzeć uważnie przed odbiorem.

gwozdzt
20-12-2006, 13:53
Nie chcę jakiejś czarnej reklamy robić, ale ja u Michała raz o mało nie kupiłem. Nie wątpię, że to rzeczowy i solidny sprzedawca, jednak ....
A, powiem tak: używany sprzęt trzeba obejrzeć uważnie przed odbiorem.
Ja kupowałem nowe.
ale coś w tym musi być, bo planując pewne zakupy proponowałem mu niedawno przyjęcie ode mnie uzywanego sprzętu w rozliczeniu i się nie zgodził, zasłaniając się kłopotami z używanym sprzętem...

beachcomber
20-12-2006, 14:03
kupowalem u niego swego czasu obiektyw - moge polecic tego sprzedawce
edit: chodzi o michalmag

Zeus
20-12-2006, 14:29
No to może jeszcze zapytam się o -KupTeraz- (http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3229675) :)

DoMiNiQuE
20-12-2006, 14:36
U michalmag kupowalem usobiscie setke makro nowke sztuke oraz uzywanego gripa. Nie bylo zadnych problemow a i z ceny ladnie zjechal :) polecam.

GTharnas
28-05-2007, 22:11
Ja za to kupowałem dwa filtry B+W UV u allegrowicza -KupTeraz- .... za ok 500 zł - wpłata na konto i bez problemu ... Przesyłka jak i filtry były ok.

A czy ktoś kupował właśnie u Kristopheros 'a ?

Dominooo
28-05-2007, 22:51
A czy ktoś coś wie o sprzedawcy fotoaparaciki_pl?
Zamierzam tam podjechać, obejrzeć "eleczkę" i jeśli wszystko będzie OK to zakup...

energia_ki
29-05-2007, 12:52
A czy ktoś kupował właśnie u Kristopheros 'a ?

wlasnie dotarl do mnie 70-200 f/4 IS od niego, kupiony na aukcji prywatnej, wysłany przez p.Krzysztofa w tym samym dniu, w ktorym zlozylam zamowienie
[to, ze potem przelezal na rozdzielni w wa-wie prawie tydzien, to juz inna historia]

Kristopherosa polecal juz na forum adalbert, teraz i ja moge potwierdzic, ze czlowiek jest rzetelny

PROF
03-06-2007, 18:36
Ja równeż Pana Kripstoherosa moge polecic, jakic czas temu kupowalem u niego 30D i 24-70 L, bez problemu mozliwe jest u niego zamowienie paczki z mozliowscia sprawdzenia przed zaplaceniem, potrafi tez w granicach rozsadku opuscic na zakupionym towarze.

Na chwile obeecna czekam na przesylke 70-200 f2.8 L IS USM rowniez od tego pana, i spie spokojnie bo wiem ze to kontrahent godny zaufania

Swego czasu kupowalem rowniez u allegrowicza fotomedia (czy jakos tak), jego tez polecam (kupowalem u niego 3 szkla w sumie, przy czym za drugim razem zaproponowal wysylke kurierem, z mozliowscia sprawdzenia przed zaplata, nie bylo by w tym nic dziwnego ze nie placilem nic kurierowi lecz dopiero po spokojnym sprawdzeniu szkla nastepnego dnia dokonalem przelewu)

janmar
03-06-2007, 20:24
Kupowałem u "Michalmag" canon 70-200,canon 5d,580EX ,tydzien temu canon 300 f4 IS L,mam zamówiony canon 100 2,8 macro.Mój kolega tydzien temu kupił canon 17-40,canon 70-200.Kolezanka kiedys canon 300D,wiem że teraz zamówiła canon 100 f2,8 macro.Uwazam ze to powazny partner.:neutral:

Rafał32
03-06-2007, 21:09
[QUOTE=PROF;324022]Ja równeż Pana Kripstoherosa moge polecic, jakic czas temu kupowalem u niego 30D i 24-70 L, bez problemu mozliwe jest u niego zamowienie paczki z mozliowscia sprawdzenia przed zaplaceniem, potrafi tez w granicach rozsadku opuscic na zakupionym towarze.

Ja również się dołączę.Konkretny sprzedawca-przez chwilę nie miał towaru-powiedział dziś nie ale za 3dni tak.Za 3 dni oczywiście miał-przyjechała szanowna małżonka pana Kristoferosa przywiozła obiektywik-spoko ,cacy.Aż miło.

PROF
04-06-2007, 06:38
Ja równeż Pana Kripstoherosa moge polecic, jakic czas temu kupowalem u niego 30D i 24-70 L, bez problemu mozliwe jest u niego zamowienie paczki z mozliowscia sprawdzenia przed zaplaceniem, potrafi tez w granicach rozsadku opuscic na zakupionym towarze.

Ja również się dołączę.Konkretny sprzedawca-przez chwilę nie miał towaru-powiedział dziś nie ale za 3dni tak.Za 3 dni oczywiście miał-przyjechała szanowna małżonka pana Kristoferosa przywiozła obiektywik-spoko ,cacy.Aż miło.

Ja na tej wlasnie zasadzie czekam teraz na wspomnianego juz 70-200, jak dzownilem zamowic w piatek to nie mial, ale powiedzial ze za 3 dni bedzie miec lub predzej jesli sciagnie od znajomego, dzisiaj zdaje sie mam dostac odpowiedz. :)

Gooferek
04-06-2007, 08:45
To i ja moze jeszcze dorzuce swoje 3 grosze i zapytam czy ktos kupowal u "Beata.Su" ? Nosze sie z zamiarem kupna 70-200/4L od tego sprzedawcy, bo ma rewelacyjna cene. Z gory dzieki za posty.

Kubek
04-06-2007, 10:48
To i ja moze jeszcze dorzuce swoje 3 grosze i zapytam czy ktos kupowal u "Beata.Su" ? Nosze sie z zamiarem kupna 70-200/4L od tego sprzedawcy, bo ma rewelacyjna cene. Z gory dzieki za posty.
Możesz spokojnie kupować
http://canon-board.info/showthread.p...447#post257447

W tym roku też zrobiłem tam kilka udanych zakupów.
Od roku jest to mój stały dostawca sprzętu. :-) 8-) ;)

energia_ki
04-06-2007, 10:51

Beata.Su czyli Bea-Błysk spod Wa-wy [Kiełpin]
kupowalam u nich 430EX, 50/1.8 - wszystko ok.
kupilam tez 17-85 z IS, ale szalał mu AF, na Zytniej orzekli, ze obiektyw ma wade fabryczna, wiec pojechalam do Bea-Blysk, bez zadnego problemu oddalam obiektyw, zwrocono mi pieniądze

kiedy kupuje sie u nich na gieldzie [gdzie jest ciemno i trudno testowac obiektyw], mozna sie umowic, ze ma sie dzien-dwa na testowanie obiektywu i w razie czego mozna wymienic na inny;
kiedy kupuje sie u nich w Kielpinie, mozna bez problemu przetestowac sprzet

aha, radze rozmawiac z panem Pawlem, ktory mowi malo, ale sporo wie,
pani Beata jest przemila, ale zagada czlowieka na smierc... i na sprzęcie fotograficznym nie zna sie zupelnie
- w kazdym razie oboje sa b.elastyczni, idzie sie dogadac w bardzo wielu kwestiach

PROF
04-06-2007, 15:42
Dzisiaj rozmawialem z Panem Kripstohrosem nowa dostawa obiektywikow z niemiec juz jedzie do niego, bedzie miec ja kolo soboty.
Swoja droga moze to i bedzie dobry dostawca urzadzonek CompactDrive PD70X (ktorych nie idzie dostac w polsce) a o kotrym wpominal Muflon, niemniej poinformowalem o istnienu czegos takiego jak wymieniony fotobank, i obiecal rozeznac temat :).

adalbert
04-06-2007, 18:00
:| ... PROF - nie wiem, na jaki obiektyw od Kristopherosa czekasz... ale czasami niestety ma poślizgi... czekam już 3 tydzień na 135L i mam nadzieję, że tym razem (dostawa w piątek) już będzie na 100%... [zauważyłem, że zrobiłem p. Krzysztofowi niezłą reklamę na forum :)] ... ludzka rzecz - coś nie zostało dogadane u źródła... podobno zaproponuje mi super cenę w związku z poślizgiem :) ... na pocieszenie - bardziej "typowe" szkła (np.24-105,70-200/4) ma zazwyczaj na miejscu.

EDIT: 135 wreszcie dotarła (konkretnie 12 czerwca - poślizg zatem był naprawdę spory) - na plus muszę zaliczyć to, iż faktycznie dostałem go w świetnej cenie - 3100zł i do tego CASHBACK - zatem milutko :)

PROF
04-06-2007, 19:45
ja akurat dwa tygodnie temu kupowalem 24-70 to mial od reki, z 70-200 to tez juz wiem ze mam miec w sobote ale to w zasadzie najbardziej typowe z nietypowych szkielek (ze tak mozna to powiedziec)
Ja czekam na 70-200 f2.8 L IS USM, pozniej moze sie bede zasadzal na 16-35 L f2.8 i moze stałki ale nie wiem jeszcze jakie, i nawet nie wiem czy eLki, bo to juz raczej nie do zastosowan REP, wiec na szybkoscie tu mi raczej nie bedzie zalezec, prawdopodobnie jakas 85 1.8 , choc nie wiem czy jest sens skoro mam 100 f2.8 macro czyli ostrosc 1 klasa.

Mellan
06-08-2007, 00:04
Kupowałem u Michalmag (Michała) canon eos 5d + 24-70 l usm.Mogę spokojnie polecic tego sprzedawce, miły,rzeczowy i uczciwy,a ceny oferuje bardzo dobre.Miałem czas by potestować sprzęt przed zakupem.Przy okazji następnych zakupów,bedzie pierwszym do którego się zwrócę.

amroz
15-01-2008, 16:09
polecam sprzedawce Kristopheros!!! zadzwoniłem do gościa w niedzielę wieczorem a już we wtorek mam 135/2 L w rękach. przesyłka z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą więc czego chciec więcej. obiektyw w cenie poniżej 3000 z przesyłką wiec jak dla mnie rewelka. wszystko oryginalnie zapakowane z papierami i dodatkami. oby jak najwiecej takich sprzedawców!