Ahoj nicwam
Testu tu nie będzie bo niemam pojęcia nawet jak sie za to zabrać, tylko subiektywne wrażenia czysto organoleptyczne
.
Może zaczne od minusów bo jest ich duuuużo mniej
- Ciężki, straszne z niego kozaczysko
- średnica 77mm = drogie filtry
- winietuje w specyficznych warunkach przy 24mm (ale ciężko złapać winiete
)
- Osłona jest naprawde HUGE
- Obiektyw sie wysuwa, przy 24mm wysunięty przy 70mm schowany. Niektórym to przeszkadza, ale np. mi wogle.. tubus w ktorym sie porusza obiektyw jest PANCERNY w doslownym tego slowa znaczeniu
.
i to chyba tyle... ja przynajmniej innych wad nie stwierdziłem szkło prawie perfekt, a co do plusów...
+ Ciężki, kozak ale fajnie leży w łapie
+ Osłona jest spora... Sexy to wygląda
+ Ostry od f/2.8, przy f/8 to masakra... Troche słabiej z ostrością przy 24mm i f/2.8 ale nie ma też co narzekać
+ AF, hemmm tu chyba nie ma o czym wspominać... Tu nie ma automatycznego nastawiania ostrości, tu ostrość cały czas jest
aż musiałem wyłączyć Bi-bip, bp wkurzające sie robiło jak non stop to sie słyszy 
+ Kontrasty, kolory, flary brak o CA nie wspominam bo wiadomo że ni mo
+ Pierścienie MF i od ognisk. bardzo ładnie chodzą bez żadnych KIT-owych luzów
+ Reszta plusów to typowe dla L'ek, jak FTM itepe. itede.
A no i bym zapomniał:
JAKOŚĆ WYKONANIA !
Sampli tam nie wrzuce.. filmu mi szkoda
Testu tu nie będzie bo niemam pojęcia nawet jak sie za to zabrać, tylko subiektywne wrażenia czysto organoleptyczne
Może zaczne od minusów bo jest ich duuuużo mniej
- Ciężki, straszne z niego kozaczysko
- średnica 77mm = drogie filtry
- winietuje w specyficznych warunkach przy 24mm (ale ciężko złapać winiete
- Osłona jest naprawde HUGE
- Obiektyw sie wysuwa, przy 24mm wysunięty przy 70mm schowany. Niektórym to przeszkadza, ale np. mi wogle.. tubus w ktorym sie porusza obiektyw jest PANCERNY w doslownym tego slowa znaczeniu
i to chyba tyle... ja przynajmniej innych wad nie stwierdziłem szkło prawie perfekt, a co do plusów...
+ Ciężki, kozak ale fajnie leży w łapie
+ Osłona jest spora... Sexy to wygląda
+ Ostry od f/2.8, przy f/8 to masakra... Troche słabiej z ostrością przy 24mm i f/2.8 ale nie ma też co narzekać
+ AF, hemmm tu chyba nie ma o czym wspominać... Tu nie ma automatycznego nastawiania ostrości, tu ostrość cały czas jest
+ Kontrasty, kolory, flary brak o CA nie wspominam bo wiadomo że ni mo
+ Pierścienie MF i od ognisk. bardzo ładnie chodzą bez żadnych KIT-owych luzów
+ Reszta plusów to typowe dla L'ek, jak FTM itepe. itede.
A no i bym zapomniał:
JAKOŚĆ WYKONANIA !
Sampli tam nie wrzuce.. filmu mi szkoda
Komentarz