Pilot wyzwalania migawki RC1. Dziala z 30d?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Roqfort
    Bywalec
    • 2005
    • 149

Pilot wyzwalania migawki RC1. Dziala z 30d?

Witam! Dostalem go z Hong Kongu wraz z aparatem jako prezent. Ale za cholere nie wiem jak wyzwolic te migawke. W tej trzydziestce powinien byc jakis transmiter, albo cos co zareaguje na podczerwien, a nigdzie tego nie widze. Moze po prostu ten pilot nie nadaje sie do tego modelu aparatu? To po co mi przyslali?
    Aha! Prosze o ew. pomoc. I z gory dziekuje i dygam...
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Musisz przełączyć aparat w tryb samowyzwalacz/pilot.

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12226

a czy ten pilot na pewno jest kompatybilny z 30D?

z 300D to owszem, ale szczerze watpie, zeby Canon dal tania alternatywe od bandycko przecenionego RS-80N3. w koncu po to kogos stac na korpus za >1,2k$ zeby tez kupil sobie kawalek plastikowego pudelka z guziczkiem i drucikiem za kolejnych 50 zielonych
      www albo tez flickr

Komentarz

• Roqfort
        Bywalec
        • 2005
        • 149

jak wyprobuje to Ci odpowiem akustyku Dziekuje za sugestie! Na wszelki wypadek kupuje wlasnie dodatkowo podrobe tego RS-80N3 :-)

http://cgi.ebay.co.uk/Remote-Switch-...QQcmdZViewItem

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

Zamieszczone przez Roqfort
          jak wyprobuje to Ci odpowiem akustyku Dziekuje za sugestie! Na wszelki wypadek kupuje wlasnie dodatkowo podrobe tego RS-80N3 :-)
          fajnie wyglada. ja mam podrobke z Allegro, podobna do tej: http://allegro.pl/item151374227_wezy..._rs_80n3_.html
          i po ktoryms tam klejeniu wtyczki i podginaniu w niej stykow doraznie dziala. zobaczymy jak dlugo.
          drugi raz tego g.. za takie pieniadze (wtedy bylo prawie 100zl) bym na pewno nie kupil

pilot bezprzewodowy to bylaby dla mnie fantastyczna sprawa
          www albo tez flickr

Komentarz

• Roqfort
            Bywalec
            • 2005
            • 149

pilot bezprzewodowy to bylaby dla mnie fantastyczna sprawa" No tak, tylko zeby mozna bylo wyzwalac migawke stojac za aparatem a nie przed. Czytalem tu na forum, ze wszystkie dzialaja wlasnie od przodu. A moze nie?

Komentarz

• mkwiek
              Uzależniony
              • 2006
              • 862

Zamieszczone przez akustyk
              ja mam podrobke z Allegro, podobna do tej: http://allegro.pl/item151374227_wezy..._rs_80n3_.html
              i po ktoryms tam klejeniu wtyczki i podginaniu w niej stykow doraznie dziala. zobaczymy jak dlugo.
              drugi raz tego g.. za takie pieniadze (wtedy bylo prawie 100zl) bym na pewno nie kupil
              ufff, już miałem kupować. Pozbieram na oryginał. dzięki
              I am FX

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

pilot bezprzewodowy to bylaby dla mnie fantastyczna sprawa" No tak, tylko zeby mozna bylo wyzwalac migawke stojac za aparatem a nie przed. Czytalem tu na forum, ze wszystkie dzialaja wlasnie od przodu. A moze nie?
                racja. i to akurat moze byc klopot, bo ja lubie uzywac ultraszerokich katow, ale niekoniecznie w polaczeniu z wlasna reka w kadrze...

cos by trzeba w desen lusterka wykombinowac...
                www albo tez flickr

Komentarz

• M@riusz
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 348

Witam! Dostalem go z Hong Kongu wraz z aparatem jako prezent. Ale za cholere nie wiem jak wyzwolic te migawke. W tej trzydziestce powinien byc jakis transmiter, albo cos co zareaguje na podczerwien, a nigdzie tego nie widze.
                  I nie zobaczysz.
                  Canon 30D nie ma wbudowanego portu podczerwieni.

M@riusz
                  Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

Pracuję...