AAAAlllleee MANUAL!!!
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Ale hardcore! Bede mial koszmary w nocy!Komentarz
-
-
zobaczcie ile facet ma tam syfu, ciekawe, jak mu potem te gwiazdy wychodzą...Zamieszczone przez AszuFaktycznie - to działa, mam czystą matrycę - w końcu.20Dset
maj łeb...Komentarz
-
Hihi, czysczenie matrycy czy tam usuwanie filtra to nic.. co powiecie na "aktywne chlodzenie"?
Komentarz
-
no wlasnie ...koles pisze o chlodzeniu matrycy ogniwem paltiera
a ja myslalem, ze matryca nie lubi zimna :wink:
Edit:
z tym ogniwem paltiera to mi sie chyba przewidzialo ...ale nadal zastanawiam sie po co chlodzic matryce
Komentarz
-
redukcja szumów - tylko, że nie wiem czy akurat tak jak powyżej to coś danadal zastanawiam sie po co chlodzic matryce
Pentax K-5 II, Leica M9Komentarz
-
Astrofotografia - oni tam mają czasy często ponad 1hZamieszczone przez [DoMiNiQuE]z tym ogniwem paltiera to mi sie chyba przewidzialo ...ale nadal zastanawiam sie po co chlodzic matryce
Komentarz
-
-
Re: AAAAlllleee MANUAL!!!
hm, niech mnie ktoś oświeci na głupie pytanie - to w przed matrycą w dslr'achZamieszczone przez Tytushttp://ghonis2.ho8.com/rebelmodnew.html
już wiem jak wyczyszczę matrycę
są jakieś 'szybki' ? (w każdym ?)Komentarz
-
W prawie każdym. Zdaje się w Kodaku 14n nie ma
Ta szybka to filtr IR. Dodatkowo słuzy jako ochrona samej matrycy przed brudem. I dzięki niej (a dokładnie, dzieki temu, że jest w pewnej odległości od matrycy) paprochy są widoczne tylko przy małych otworach.Komentarz
-
A jeszcze w niektórych aparatach te szybki da sie wymontować i ją nawet ubyć pod bierzącą woda wysuchyć i przetrzeć spirtyem. Canon jednak tego nie robi, trzeba bawić się patyczkami, gumkami i szmatkami nasączonymi płynami.//mjKomentarz
-
Hm, chodziło mi właściwie w pytaniu - po co ta zabawa z cudami/patyczkami skoroZamieszczone przez AszuA jeszcze w niektórych aparatach te szybki da sie wymontować i ją nawet ubyć pod bierzącą woda wysuchyć i przetrzeć spirtyem. Canon jednak tego nie robi, trzeba bawić się patyczkami, gumkami i szmatkami nasączonymi płynami.
to erm... szybka (pewno można ją porysować, ale nie paznokciem w końcu)Komentarz
-
Szybka. I owszem. Tyle tylko że może być pokryta jakimiś delikatnymi powłokami więc raczej warto uważać.Hm, chodziło mi właściwie w pytaniu - po co ta zabawa z cudami/patyczkami skoro
to erm... szybka (pewno można ją porysować, ale nie paznokciem w końcu)Komentarz

Komentarz