EF 50 1.8 II za 399 w sklepie detalicznym

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ErnestPierwszy
    Uzależniony
    • 2006
    • 734

EF 50 1.8 II za 399 w sklepie detalicznym

Jakby ktoś chciał zakupić ww obiektyw w normalnym sklepie (nie internet i nie allegro) z autoryzacją Canon Polska (jego gwarancja) za 399 zł to można to zrobić w sklepach sieci Fotojoker.
    Takie info, może komuś się przyda.
  • sadaman
    Początki nałogu
    • 2006
    • 294

hey
    to bardzo ciekawe - bo ja mieszkam w Tychach - tu są dwie placówki Fotojokera - i zarówno w Realu jak i Tesco twierdzą że nie ma możliwości zakupienia a nawet zamówienia, i niemają pojęcia kiedy będą mieli.
    Zresztą dodam sam od siebie że w życiu w sieci tych sklepów nie wiedziałem innych obiektywów niż Tamron, Sigma, Sony
    Więc niewiem skąd te info
    Pucha i słoki

Komentarz

• Fan nr 1
      Początki nałogu
      • 2005
      • 284

sadaman

W Pszczynie w sklepie " U Michała" były bodajże po 370 lub 390 PLN. W tym tygodniu miała być nowa dostawa

pozdro
      Moja galeryjka na CB

Komentarz

• ErnestPierwszy
        Uzależniony
        • 2006
        • 734

Zamieszczone przez sadaman
        Więc niewiem skąd te info
        Z najnowszej promocji Fotojokera. Na ich stronie poświęconej Canonowi, w nowej gazetce promocyjnej, jest to szkło. Promocja od dziś, więc w tygodniu powinny być.
        Tak samo było z lampami 430 i 580. Pojawiły się w ciągu tygodnia od ogłoszenia gazetki. Przynajmniej w Warszawie są w sklepach...dużo zależy od kierowników salonów.

Komentarz

• sadaman
          Początki nałogu
          • 2006
          • 294

ng

"Fan nr 1" - dzwoniłem wczoraj do Michała, i sprawa ma się tak że na te chwilę to niewie kiedy będzie nowa dostawa ponieważ w hurtowniach szkiełka się skończyły - i teraz wszyscy czekają na nie
          Trudno więc powiedzieć kiedy będą.

Ernest pierwszy - wedle gazetki powinny być od jutra...więc możnaby powiedzieć że coś pod tym względem w FotoJokerze się zmienia na +
          Jednak nie jest tak pięknie jak mogłoby być - jestem po rozmowie z panią z Fotojokera i już wiem że tego szkła mimo że jest w gazetce na 99% nie będą mieli - szkło będzie wyłącznie na zamówienie, a jego odbiór będzie w Auchan w Katowicach.
          Poprostu - to że jest w gazetce nie świadczy o tym że wszystko będzie we wszystkich ich punktach
          Ostatnio edytowany przez sadaman; 7756.
          Pucha i słoki

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

399 - Sieć sklepów M & J, dostępne od ręki (w tych wrocławskich zawsze leży jakaś 50-tka na półce), można przymierzyć i sprzedawcy, w odróżnieniu od większości tych z Foto-Pajaca, wiedzą co sprzedają.
            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• ErnestPierwszy
              Uzależniony
              • 2006
              • 734

No to lipa... ale tak jak pisał MacGyver warto zajrzeć przy okazji do M&J.

haaa znalazłem swój post z LIPCA i już wtedy pisałem o cenie 399 zł w salonach M&J
              http://canon-board.info/showthread.php?t=12686
              Ostatnio edytowany przez ErnestPierwszy; 4745.

Komentarz

• ErnestPierwszy
                Uzależniony
                • 2006
                • 734

abfoto.pl - też miłe ceny a to M&J

Ceny z Allegro a sprzęt od Canon Polska...
                50 f1.8 za 359 zł
                50 f1.4 za 1280 zł
                85 f1.8 za 1419 zł

Kupował ktoś u nich przez Internet?

Komentarz

• ishi
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 145

FJ zamowił na początek niespełna 100 szt. każdego z obiektywów, także jeśli nie ma go w sklepie to można zamowić, przerzut z innego to ~2dni.. (max 2 tygodnie ale to w wypadkach extremalnych -sciągania z zagranicy)

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
                    Kupować nie kupowałem ,ale facet w jednym z wrocławskich M&J bardzo zachwalał, mówił że zamawiasz na abfoto.pl, odbierasz w dowolnym sklepie M&J na terenie kraju i jeszcze pozwolą stestować zanim zapłacisz (gotówką).
                    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• tombas
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2194

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
                      Ceny z Allegro a sprzęt od Canon Polska...
                      50 f1.8 za 359 zł
                      50 f1.4 za 1280 zł
                      85 f1.8 za 1419 zł

ja kupowałem, ja... a tak poważnie jestem z nich super zadowolony, swoją 50-tke miałem za 22 godziny od zamówienia a cena 359 zł, solidnie zapakowana, wszystko jak należy
                      Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                      (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez ishi
                        FJ zamowił na początek niespełna 100 szt. każdego z obiektywów
                        Kazdego? 1200 5.6 L tez 100szt wzieli?

Komentarz

• ishi
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 145

każdego :P z 3 nowych Canonowskich w ich ofercie.. ehh szkoda, że taki mały wybór...

Komentarz

• Mac
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2063

No cóż wybór taki jaki jest rynek, niestety. Chciałoby się inaczej ale to na razie marzenia w naszym kraju. Może za x lat bedzie lepiej.
                            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• szymcik
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 95

Ehhh
                              No lipa z tym Fotojokerem....bo oni (wydaje mi się) o sprzęcie fotograficznym za duzo pojęcia nie mają...bo np. dlaczego umieszczaliby w swojej gazetce fotke 50 f 1.8 MK1 a tak naprawde sprzedają dwójkę... muszę przyznać ze w pierwszej chwili podjarałem sie tym ze to naprawde moze byc jedynka i juz chwytałem za portfel...szybko jednak spadło na mnie wiadro zimnej wody...
                              zadałem pytanie pani czy maja ten obiektyw a pani na to....nikona D50...nie nie mamy
                              po krótkim wyjaśnieniu o co mi biega spytałem sie o co chodzi z tym że tutaj jest jedna wersja a sprzedaja inną ta zrobiła oczy jak spodki i chwyciła za telefon...:/ ahhh musze dodac ze obiektywu oczywiscie nie miała w sklepie bo "zszedł"... pani za dużego pojęcia o tym co sprzedawała to na pewno nie miała...
                              Heh nie omieszkam opowiedzieć jeszce jednej historyjki zwiazanej z (nie)kompetencją pracownika FJ :]
                              Mieszkam niedaleko Tesco w ktorym to swoja placówkę ma fotojoker:}
                              mała klitak 5x5 metrów ale spoko:]
                              postanowiłem sprawdzić Sigmę 70-300 APO DG Macro :]
                              wiec wwszedłem do środka i za ladą stała dziewczyna , lat około 25...
                              przywitałem sie ładnie i pytam czy mogłaby mi pokazać ten opbiekytyw....stał na prawie pustej półce wiec wskazałem palcem i powiedziałem ta sigmę prosze.... okej...pani podeszła do gablotki i zaczyna wodzić wzrokiem....więc musiałem jeszcze raz pokazac o co mi chodzi... i wtedy wpadł mi do głowy bardziej szatański pomysł i spytałem czy mogałby mi ja podpiąć do jakiegoś korpusu....jakież zdziowienie moje było gdy chciała wyjąć nikona D50....
                              dżizys... ale brnąłem w to dalej... mówie : alke canona musi pani wyjąć, najlepiej tego....mój wybór padł na 350D :]
                              więc pani chwyciła prężnie 350D kit i przeniosła się na ladę...i się zaczęło....
                              Miła pani "sklepowa" zaczęła oglądać ową 350-tkę i zajrzała to do baterii...odpięła gniazdo CF i w końcu zapaliła jej się lampka i chwyciła za obiektyw...mi juz kamień z serca spadł a ona zdjęła dekielek z kita...tylni dekielek z sigmy i zaczyna dopasowywać...sami to sobie skomentujcię....nawiasem mówiąc nie wiem czy czasem nie porysowała tego kita...zaoferowałem swoją pomoc i sam zmieniłem opbiektyw...przy okazji oświecając miła panią :] pobawiłem się jakieś 410 minut sigma podziękowałem i położyłme zestaw na lade....obiektyw przełączony był na macro wiuec tubbbus był sporo wysuniety i zablokowany w przedziale macro i ani rusz przeci9eż....stanąłem obok i obserwowałem... pani z paniką w oczach spojrzała na mnie po czym na siłe zaczeła krecic pierścianiami na sigmie.....ja zz krzykiem ze NIEEEEEEE tak sie nie robi:] i pani chyba w tym momerncie puściła i stwierdziła że jak kolezanka przykjdzie to ona to zrobi...

Sory za mały offtopic ale chcałem podzielic się swoimi perypetiami związanym z FJ, muszę powiedzieć ze obok takich ludzi jak pani od sigmy pracują tam tez tacuy ktorzy na fotografii i sprzecie znają sie batrdzo dobrze albo chociaz na tyle ze pozwala to im sprzedawać owy sprzet...ale zdecydowanie tych drugich jest mniej i to triche boli....
                              z pozdrowieniami dla pani od Sigmy <rotfl>
                              Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Komentarz

Pracuję...