Retusz profesjonalny w fotografii mody - przydatny link
Zwiń
X
-
Retusz profesjonalny w fotografii mody - przydatny link
Tagi: Brak -
-
podobna strona
Photoshop Retouching and Photo restoration services for Any image ~ Any client! Glenn Feron has years of Photo Retouching experience in New York and worked internationally on beauty and the glamour magazines, calendars and advertisements. Glenn Feron is known by his clients to have a solid reputation for expert quality, attention to detail, fast service with complex High End retouching work he does on any image - his experience in Photo retouching and compositing is extensive with a tremendous body of work through the years, and an expert in the field. Which keeps the previous clients returning and new ones impressed happy and again coming back for more. Have a look at his Before & after retouched images!! The only one you'll need for your retouching solutions! www.glennferon.comKomentarz
-
Przeniesione z T&T
przeniosłem, bo dyskusja rozwija się w nieco innym kierunku niż klasyczny T&TKomentarz
-
dla mnie to już bardziej instrukcja dla chirurga plastyka co i jak ma poprawić - trzoszkę mnie przeraża obecny poziom możliwości kreacji obrazu.Komentarz
-
Dzięki za te stronki...
Były mi potrzebne - wyzbyłem się kompleksów własnej marności technicznej.... Teraz wiem że z moich fotek tez można zrobić wystawę World Press Photo czy kalendarz Pirelli...
A okładkę kolorowego pisma to na 100% :-D
Komentarz
-
-
"....Jak się popatrzy na ich przykłady retuszu, to można się załamać. Rozumiem, że takie coś sam bym robił znajomym za free."
"...wyzbyłem się kompleksów własnej marności technicznej.... Teraz wiem że z moich fotek tez można zrobić wystawę World Press Photo"
"...ile tym wymiataczom zajmuje czasu jedno takie rzeźbienie?"
... powalająca skromność....
Eeeee...normalnie to jak w starym arabskim przysłowiu: "psy szczekają - karawana idzie dalej..."Komentarz
-
hakselman, no nie wiem co myśleć. Fakt powszechnego stosowania retuszu nie dziwi chyba nikogo. Ale patrząc na te zdjęcia w oryginale faktycznie można dojść do wniosku, ze wielu znajomych robi takie same lub lepsze foty. I nie chcą takiego retuszu bo szanują ideę fotografii, co stawia ich w gorszej marketingowo sytuacji. Ja wolę jednak prawdziwe zdjęcia, choć na okładkę babskich pisemek mogą sobie retuszować ile wlezie. Z czegoś żyć trzeba..Komentarz
-
@hekselman - ale ja zastanawiałem się z czystej ciekawości. Nie rozumiem trochę twojej wypowiedzi - że niby z zawiści tak napisałem?
Zwyczajnie nie wnikajmy w to. Zastanawiam się tylko ile takiemu doświadczonemu retuszantowi zajmuje doprowadzenie takiej foty do użyteczności? Godzina? Dwie? Dzień?Komentarz
-
... a tak naprawdę to chodzi chyba o coś innego ... - styliści, wizażyści, fotografowie, graficy, i cały sztab ludzi od promocji
Popatrzcie , proszę, tylko na to : http://www.youtube.com/watch?v=pE4JqhDVw9w . Niezły czad co?Komentarz
-
iczek,
ironia tego postu polega na tym, ze nie dalej niz kilka tygodni temu sam zachwycales sie niejakim rzelciem, co podobna "rzezbe w g...e" uprawia z jeszcze wieksza premedytacja. a poziomowi jego wyjsciowych pstrykow jest daleko od tego co w linku
a tak juz nawiasem mowiac - szopke od strony takiej edycji troche znam i z tego co widze w examples to nie ma tu jakiegos specjalnego halo, ktorego nawet ja bym nie zrobil majac wolny czas i przyzwoity bakszisz w zamian. przynajmniej w zakresie druku tego czegos w formatach "odbitkowych", bo do plakatow czy city-lightow to troche wiecej starannosci trzebaOstatnio edytowany przez akustyk; 984.Komentarz
-
To raczej nie jest kwestia znajomości PSa - bo wystarczy 5 myków na krzyż. To jest kwestia tego, żeby robić to z wprawą i z wyczuciem, zachować odrobinę prawdopodobieństwa anatomicznego itp. Wiadomo, że np. cyca zwykle trzeba powiększyć - ale pomyślcie jak straszne owa prosta czynność rodzi konsekwencje! Od razu rodzi się fundamentalne pytanie: o ile...a tak juz nawiasem mowiac - szopke od strony takiej edycji troche znam i z tego co widze w examples to nie ma tu jakiegos specjalnego halo, ktorego nawet ja bym nie zrobil majac wolny czas i przyzwoity bakszisz w zamian. przynajmniej w zakresie druku tego czegos w formatach "odbitkowych", bo do plakatow czy city-lightow to troche wiecej starannosci trzebaKomentarz
-
zgadzam sie, choc tez nie uwazam, ze podany przyklad jest najlepszy, bo wiele zdjec jest mocno przejaskrawionych i za bardzo dojechanych. ludzie ktorzy w tej branzy robia moga tego nie zauwazac, ale w niektorych przykladach co najmniej zrobiono z twarzy "maske", ktora nie pozostawia zludzen co do nienaturalnosci. vide 4 kolumna/3 wiersz.To raczej nie jest kwestia znajomości PSa - bo wystarczy 5 myków na krzyż. To jest kwestia tego, żeby robić to z wprawą i z wyczuciem, zachować odrobinę prawdopodobieństwa anatomicznego itp. Wiadomo, że np. cyca zwykle trzeba powiększyć - ale pomyślcie jak straszne owa prosta czynność rodzi konsekwencje! Od razu rodzi się fundamentalne pytanie: o ile...Komentarz
-
Myślę że to może być lekkie zboczenie wywołane specyfiką przygotowania do offsetu. W druku nasycenie lekko "zdycha", barwy ulegają "przybrudzeniu"zgadzam sie, choc tez nie uwazam, ze podany przyklad jest najlepszy, bo wiele zdjec jest mocno przejaskrawionych i za bardzo dojechanych. ludzie ktorzy w tej branzy robia moga tego nie zauwazac, ale w niektorych przykladach co najmniej zrobiono z twarzy "maske", ktora nie pozostawia zludzen co do nienaturalnosci. vide 4 kolumna/3 wiersz.
. Choć pewnie jeszcze większe znaczenie może tu mieć "Vox polpuli"
Komentarz
Komentarz