DVD Guns n' Roses - które wybrać? które najlepsze?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

DVD Guns n' Roses - które wybrać? które najlepsze?

Witam

Jako, że 'przyszły teściu' zażyczył sobie pod choinę jakieś DVD koncertowe kapeli Guns n' Roses chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was ma 'doświadczenie' w tym temacie. Chodzi o to, że kompletnie nie mam pojęcia które wybrać. Tak się składa, że p. Stasiek tyż nie wie :grin:
    Jeśli ktoś z Was orientuje się (widział/posiada/ma rozeznanie), które z dostępnych na allegro było by 'najlepsze' to proszę o info.

Podam odrazu LINK z wynikami do allegro. Jak wiadomo, za parę dni link może być nie aktualny.
    sigpic

• azael
    Coś już napisał
    • 2006
    • 68

Zamieszczone przez Zielony
    Witam

Jako, że 'przyszły teściu' zażyczył sobie pod choinę jakieś DVD koncertowe kapeli Guns n' Roses chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was ma 'doświadczenie' w tym temacie. [...]
    Polecam koncert z Paryża, relewacyjny popis perkusisty (Sarum) i jak się nie mylę to wtedy jeszcze mało znany w Polsce gral z nimi Leny Krwawisz.

Mała dygresja, Rose powiedział kiedyś, że nie będzie grał dla Polaków i Zydów. Kasa się skończyła i borok przyjechał nawet do Polski.
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Zamieszczone przez azael
      Polecam koncert z Paryża, relewacyjny popis perkusisty (Sarum) i jak się nie mylę to wtedy jeszcze mało znany w Polsce gral z nimi Leny Krwawisz.
      Rewelacyjny to tam jest Slash grający temat z Ojca Chrzestnego - najlepsza gitarowa koncertowa solówka jaką w życiu słyszałem...
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• iREM
        Uzależniony
        • 2005
        • 951

Witam

Jako, że 'przyszły teściu' zażyczył sobie pod choinę jakieś DVD koncertowe kapeli Guns n' Roses chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was ma 'doświadczenie' w tym temacie.
        No to ciesz się Chłopie, będziesz miał ********ego teścia. ;-) Też lubię Gansów :-)
        Wszystko można zrobić lepiej.
        www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Mac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2063

Widać Twój przyszły teściu wie co dobre. Jeśli nie ma żadnego DVD GnR weź dowolne, koncert w Paryżu jeśli znajdziesz albo ten z Chicago.
          EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Zielony
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2928

Ba! myślicie, że tylko Guns n' Roses?
            Ma całe kolekcje zespołów G n' R, Aerosmith, Metallica, AC/DC, Elton John, The Shadows, Queen, The Beatles, Scorpions i... Clifa Richarda
            Metallici to ma chyba większość albumów - o ile nie wszystkie :grin:
            Wiem, bo wiele z tych płyt sam mu zamawiałem.
            Hehe, p. Stasiek jest naprawdę spoko. W zeszłym roku dostał DVD koncertowe Scorpionsów, bo mu teściowa 'zagrała' VHS'a jakimś 'Klanem'
            Nie wyobrażacie sobie jaki był dym na chacie :grin:

PS. Znalazłem oryginał koncertu z Tokyo (DVD) za 29zł więc chyba poprostu wybiorę najtańszą opcję.

PS2. Ostatnio zamawiałem mu nawet słuchawki - bo rodzinka nie za bardzo lubi te klimaty do niedzielnego obiadu

PS3. Także panny się trzeba chyba trzymać, co nie? ;-)
            sigpic

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7450

Zobacz czy ma DVD You Gotta Move AEROSMITH, jeśli nie to kupuj mu w ciemno

tu masz fragment z tego dvd, chłopaki wymiatają:

http://www.kubacichocki.pl/sameoldsong.avi

W 2007 roku Aero zagrają w Europie... W końcu po 8 latach
              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

Aerosmith zapewne będzie następne w kolei :smile:
                Teraz koniecznie chce Guns n' Roses.
                Dzięki za sampla. Zapodam mu linka na GG.
                sigpic

Komentarz

• Kr4nkEd
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 119

Bierz Wasc Live in Tokyo. Mam to wydanie na 2DVD i jest bardzo wskazane w zbiorach. W '92/93 kupilem na VHS, ale tu jest duzo wiecej utworow (byla coprawda druga czesc na VHS, ale dziwna jakas).
                  Ten live z Chicago okrojony z Knockinga (ktorego koncertowe wykonania wbijaja mnie w fotel) i Paradise City...to jakas profanacja

Polecany Aerosmith tez bardzo...no kapela wie co robic na koncertach i tyle.
                  Jak tylko zawitaja gdzies w okolicy to obowiazkowo. Ciekawe czy zawitaja do Polanda, Steven ostatnio dostal "kielbasiana plyte" bo bardzo mu zasmakowala (kielbasa oczywiscie)
                  kalibracja monitora
                  fotografia i film ślubny
                  targi ślubne łódź / warszawa
                  fotografia × kolarstwo

Komentarz

• Zielony
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2928

No to w zasadzie sprawa przesądzona. DVD (Live in Tokyo) dostanę za 29zł. Może parę złotych mniej. Więc IMHO cena atrakcyjna jak za wydanie dwupłytowe.
                    sigpic

Komentarz

• Cichy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 7450

A propos, najświeższe info z pewnego źródła (skądinąd od fotografa, Rossa Halfina) -

latem 2007 trasa po Europie Aerosmith / Guns'n'Roses / Van Halen

Aż mi krew się zagotowała

Komentarz

• thorin
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1990

ta kapela sie powinna teraz nazywac Axl'n'Roses, no chyba ze jego nowa ekipa gra i wyglada jak znakomita czesc "velvet revolver" Eddie to juz tez nie te czasy, z ostatnich dokonan to tylko chyba kawalek "human biengs" grany w filmie twister kojarze, a aerosmith, no coz, to oni wprowadzali led zeppelin do rock and rolll hall of fame, i praktycznie tylko dlatego ich lubie postarzeli sie chlopcy, albo sklad nie taki jak powinien byc, wiec mam mieszane uczucia co do koncertu

a zeby nie bylo OT, na takim tesciu sie nie oszczedza jak chcesz dobry koncert Marcinie, bierz ten z paryza, nie wszedzie masz solowke z Godfather, zajrzyj na youtube, powinna tam byc, swietna rzecz.

Komentarz

• Cichy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 7450

Zamieszczone przez thorin
                          postarzeli sie chlopcy, albo sklad nie taki jak powinien byc, wiec mam mieszane uczucia co do koncertu
                          Generalnie headlinem mają być Aero, więc kto będzie supportować to mam w zasadzie w głębokim poważaniu. No chyba, że na koncertach supportujących będzie inna atmosfera, niż na koncercie na którym byłem. Supportował Lenny Krwawisz i wyglądało to tak:

http://www.aerosmith.gangsta.pl/koncert/l2.avi

Szał się dopiero zaczął jak weszli Aero

http://www.aerosmith.gangsta.pl/koncert/1.avi
                          Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.

Komentarz

• krecio
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 470

No to w zasadzie sprawa przesądzona. DVD (Live in Tokyo) dostanę za 29zł. Może parę złotych mniej. Więc IMHO cena atrakcyjna jak za wydanie dwupłytowe.
                            Musisz tylko uwazac na jakosc tego boxa. Ja mam dwa rozne wydania tego samego i niestety to co ostatnio pojawilo sie u nas za 29PLN to straszna kicha. Jakosc VHS choc jest to zapis telewizyjny. W niektorych odtwarzaczach DVD moze brakowac dziwieku. Nie wiem na czym to polega (pewnie kwestia formatu zapisu dzwieku) ale ja tak mam. Koncert jest chyba jednym z najlepszych jakie w ich produkcji widzialem ale ja bym polecal jednak wyszukanie tego w pierwotynym wydaniu czyli na dwu plytkach wydanych oddzielnie. Roznica w wygladzie dotyczy okladki - sa to praktycznie kopie okladek z plyty "Use your Ilusion". Nagranie jest z trasy promocyjnej tych plyt. W kazdym razie jesli ma to byc dla tescia to na Twoim miejscu bym mial na wzgledzie ten fakt . Sam mam takiego "fatyganta" kolo swojej corki i chyba wiem jak mozna reagowac
                            Ostatnio edytowany przez krecio; 520.
                            pozdr.
                            krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• Zielony
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2928

krecio Czy dobrze rozumiem, że koncert w Tokyo (wydanie dwupłytowe), to to samo co dwie osobne płytki pt. "Use your ilusion" cz.1 i cz.2?

Chcę zamawiać TUTAJ

PS. Kurde, wychodzi na to, że tak. Różnica w cenie: no coments
                              sigpic

Komentarz

Pracuję...