Uaktualnione info o Fuji S5 Pro

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mkwiek
    Uzależniony
    • 2006
    • 862

Uaktualnione info o Fuji S5 Pro

wyszła nowa oficjalna informacja o specyfikacji S5 Pro

http://www.dpreview.com/news/0612/06120701fujis5pro.asp
    I am FX
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Tak zupełnie na marginesie to na dpreview zaczyna się pojawiać coraz więcej informacji nie zawsze oficjalnych i niekoniecznie pochodzących od producentów. Widać zmienili trochę politykę zwłaszcza podejrzewam premiera 400D ich sporo nauczyła gdzie cały świat już o tym mówił, a na dpreview pojawił się z półdniowym opóźnieniem.

W temacie to bardzo mi się podoba ten aparacik i nie miałbym nic przeciwko gdyby miał też "jedynie słuszne" mocowanie.
    Oczywiście zakładam, że z body np. 20D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Mac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2063

No niestety używają wrogiego nam mocowania od żółtych a szkoda.
      Dobrze, że używają kart CF a nie jak w tańszych modelach xD.
      EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Zamieszczone przez Mac
        (...)Dobrze, że używają kart CF a nie jak w tańszych modelach xD.
        Szczerze mówiąc to nie chce mówić tego gdzie mam jakich kart oni używają, bo i tak nic mi po tem :-D.
        Swoją drogą to ma niezły bufor 24 Raw-y. Co prawda w trybie rozszerzonej dynamiki dość mocno spada (o połowę bodajrze). Ciekawe czy w tym standardowym jaość jest wystarczjąca.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• Mac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2063

Masz rację rodzaj kart nie jest najważniejszy ale jakos preferuję CF'ki, może niesłusznie. Fuji produkuje dobre body, tyle, że u nas nie są zbyt popularne. Parę funkcji jednak wygląda kusząco.
          EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez Mac
            Masz rację rodzaj kart nie jest najważniejszy ale jakos preferuję CF'ki, może niesłusznie. Fuji produkuje dobre body, tyle, że u nas nie są zbyt popularne. Parę funkcji jednak wygląda kusząco.
            Tzn. ja bym powiedział inaczej. Fuji produkuje dobre matryce, bo przy body to się specjalnie nie wysilają . Tak po za tematem nie wiem dlaczego ale ja też preferuję CF-y .
            Kapitan Wagner

Komentarz

• zOOn
              Bywalec
              • 2006
              • 220

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              Tzn. ja bym powiedział inaczej. Fuji produkuje dobre matryce, bo przy body to się specjalnie nie wysilają ..
              Tutaj generalnie nawet palcem nie kiwneli i wzieli obudowe z D200.

EDIT:
              Other headline improvements are the new body (which is obviously based on the Nikon D200)
              Dziwne wiec nie jest ze i karty i mocowanie to samo.
              Ostatnio edytowany przez zOOn; 4223.

Komentarz

• mkwiek
                Uzależniony
                • 2006
                • 862

Zamieszczone przez Mac
                Fuji produkuje dobre body
                generalnie nie wiem kiedy oni własne body zbudowali, S3 bazuje przecież na analogowym nikonie, S2 chyba też a S5 wiadomo - z D200. Pozostałych luster fuji nie znam.

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                Fuji produkuje dobre matryce
                ee, no co Ty, pewnie Sony dla nich robi
                powinno być tak: Fuji ma niezły patent na matryce

ale to jest dobry patent. Skupiają się na najważniejszej części - matrycy, resztę biorąc od świetnej firmy. Przecież nawet my zachwalamy body nikona
                I am FX

Komentarz

• irma
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 33

F produkuje matryce.
                  ...coś tam + ATS 80 HD

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez mkwiek
                    (...)
                    ee, no co Ty, pewnie Sony dla nich robi
                    powinno być tak: Fuji ma niezły patent na matryce

ale to jest dobry patent. Skupiają się na najważniejszej części - matrycy, resztę biorąc od świetnej firmy. Przecież nawet my zachwalamy body nikona
                    No fakt powinno być projektuje . Rzeczywiście Sony dla nich robi.

Ps. Ja tam nie zachwalam - no może D200 ale też mógłby mieć tylne kółko takie jak canon .
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• mkwiek
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 862

no jak to powiedział Cichy - niech nikon wsadzi matrycę z 5D do D200 i on zmienia system

coś w tym body jednak jest...
                      I am FX

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Zamieszczone przez mkwiek
                        no jak to powiedział Cichy - niech nikon wsadzi matrycę z 5D do D200 i on zmienia system

coś w tym body jednak jest...
                        Może i tak może i nie. Mnie wystarczyłby orginalny 5D - zwłaszcza, że ostatnio miałem okazję chwycić go w dłoń i od razu przypomniał mi się mój ulubiony (jeśli chodzi o trzymanie w rączce - korpus 10D . Także niech zostanie jak jest.
                        Oczywiście nie mam nic przeciwko FF w nikonie ale bardzo w to wątpię żeby im się w tej chwili kalkulowało coś takiego. Podobno Sony ma już prototyp - zobaczymy.
                        Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...