Składanie namiotu bezcieniowego

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • magik83
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 29

Składanie namiotu bezcieniowego

Czy ktos mi moze powiedziec jak sie sklada namiot bezcieniowy w ten maly pokrowiec ?
    Skrecalem go w osemki, ale tak sobie to wszylo - nie miesci sie.

Instrukcji nie bylo.

Pozdrawiam
  • matka_Wariatka
    Bywalec
    • 2006
    • 120

w kwadrat, po przekatnej go zegnij i jeszcze raz po przekatnej.
    nie mialam problemu ze zlozeniem namiotu...
    matka
    ((((()))))

Komentarz

• chyrek
      Bywalec
      • 2005
      • 209

a co ja sie usmialem jak swoj namiot pierwszy raz rozkladalem... wyjmuje z pokrowca, patrze... hmm maly jakis... jak to rozlozyc... i jak mi nagle nie "wystrzelil" do kwadratu (75x75)... prawie mi zeby powybijal i nos polamal najpierw radosc z tego ze caly jestem a potem smiech z tego wszystkiego... dopiero jak przyszlo do skladania (ten pierwszy raz) to znow problem... jak to cudo zlozyc... no i faktycznie po kilku probach wlasciwie sam namiot "pomaga" sie zlozyc. trzeba tylko obrac odpowiedni kat natarcia po przekatnej i bedzie git.

pzdr,
      Łukasz Chyrek
      canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Komentarz

• TomekS
        Początki nałogu
        • 2005
        • 274

Uff... Dzięki ci magiku za ten wątek, bo myślałem że tylko ja nie umiem złożyć namiotu :-)
        5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
        Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• tadek
          Początki nałogu
          • 2004
          • 468

moze jakis tutorial ???
          rozmazylem sie
          350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• misio4u
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 19

Zamieszczone przez tadek
            moze jakis tutorial ???
            rozmazylem sie
            Tak... mi napewno by sie przydal bo nijak tego kata natarcia
            dobrac nie moge i spakowac to cudo w ten maly woreczek
            Dawid Gibek / GG 13902 / flickriver

Komentarz

• magik83
              Dopiero zaczyna
              • 2004
              • 29

Ja mam tak samo. Probuje jak moge, ale za nic nie chce mi sie skladac po skosie.

Obiach, heh

Komentarz

• matka_Wariatka
                Bywalec
                • 2006
                • 120

do matki na szkolenie
                matka
                ((((()))))

Komentarz

• chyrek
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 209

No i wyszlo u wiekszosci szydlo z worka... niby taki namiocik... a kazdy problem ze zlozeniem ma Mi tam calkiem sprawnie juz idzie Niedlugo z reka w kieszeni go bede skladal hehe. Ale na serio to dosc proste... Najpierw trzeba go zlozyc "do srodka" czyli np tak jak stoi chwycic za prawa gorna krawedz i ja przyciagnac do lewej dolnej, powinien sie zlozyc i ladnie "klapnac na plasko" potem zaprzec sie nogami o stol i za dwa przeciwlegle rogi go chwycic i do siebie sciagac... powinien miec tendencje do lekkiego "zakrzywienia po plaszczyznie Z" a potem pod odpowiednim katem natarcia "urabiac" az do pierwotnej formy...
                  Ostatnio edytowany przez chyrek; 1808.
                  Łukasz Chyrek
                  canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Komentarz

• czornyj
                    Zasłużeni
                    • 2006
                    • 2626

Uffffff! Złożyłem. Nie miałem zresztą za bardzo wyjścia - 150-tka zajmuje sporo miejsca...
                    Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Shark-uk
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 141

heh wreszcie po przeczytaniu tego tematu się zmobilizowałem i udało się i mi to holerstwo zlożyć
                      Jak mi kobieta z pracy wruci to nie uwierzy że wreszcie ma gdzie pranie wieszać łocipieje mi ze szczęścia...... to może go rozłoże szkoda kobiety
                      Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 f/2.8 IS USM |Canon 85 f1.2 USM |Canon 35 f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Komentarz

• Raenius

Video i pdf jak skladac namiot bezcieniowy. Mam taki z allegro i sklada sie wg tej metody bardzo sprawnie, choc sam namiot jest inny niz pokazywany w tutorialu. Polecam.

Komentarz

• misio4u
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 19

Zamieszczone przez Raenius
                          Video i pdf jak skladac namiot bezcieniowy. Mam taki z allegro i sklada sie wg tej metody bardzo sprawnie, choc sam namiot jest inny niz pokazywany w tutorialu. Polecam.

Dzieki wielkie. Dopiero po ogladnieciu tego filmiku
                          i wielu bojach namiot udalo sie zlozyc
                          Dawid Gibek / GG 13902 / flickriver

Komentarz

• CFR
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 133

Trzeba przyznac, ze jak kilka miesiecy temu rozlozylem i przyszlo mi dzis namiot zlozyc to ... pamiec zawodna jest
                            THX @Raenius za linki
                            PZDR

Komentarz

• DOOOMINO

Jutro idę do piwnicy zrobić próbę bo prawie rok jak leżał w domu rozłozony, a teraz wyniosłem go do piwnicy [takie moja pracownia po pralni] Wreszcie nikt nie będzie żartował że ta buda dla mojego psa za mała jest

Komentarz

Pracuję...