FotoStation Pro instrukcja obsługi - archiwizacja zdjęć

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacek Deka
    Początki nałogu
    • 2006
    • 356

FotoStation Pro instrukcja obsługi - archiwizacja zdjęć

Proszę O pomoc w okiełzaniu tego programu.
    Chodzi mi o archiwizację na CD/HDD z miniaturami, opisy, no i o to, żeby maksymalnie wykorzystać możliwości tego programu.

Wcześniej nie miałem do czynienia z tego typu programami, a zgrywanie zdjęć na DVD/CD bez szczegółowych opisów już mnie irytuje, bo już trudno mi cokolwiek znaleźć (głównie te starsze, zapomniane zdjęcia).

Proszę o pomoc.

PS. Nie piszcie o innych programach (ten lepszy, ten gorszy), chodzi mi konkretnie o ten - jak z niego korzystać.
  • mor_feusz
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1370

Nie wiem czy to cos pomoze ale
    1) https://www.fotoware.com/Products/Fo...mentation.aspx
    2) http://www.fotoware.com/binaries/fsp...de/fspro50.htm

Komentarz

• Jacek Deka
      Początki nałogu
      • 2006
      • 356

Wszystko ładnie i pięknie, ale ja nie znam języka angielskiego na tyle, żeby sobie to przetłumaczyć. Poza tym drugi link nie działa (zapewne wymysł producenta softu) z Firefoxem tylko z IE (którego nienawidzę), ale nie w tym rzecz.
      Może chociaż ktoś w telegraficznym skrócie wskaże jak i co, żebym chociaż nie wykasował sobie danych.

Komentarz

• Lenin
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 39

Ja zaś szukam informacji, jak w FotoStation Pro kadrować, ale z zachowaniem wyznaczonego stosunku (3:2 lub 2:3). Nigdzie nie mogę tego znaleźć :-(

Komentarz

• schabu
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1352

Zamieszczone przez Jacek Deka
          Wszystko ładnie i pięknie, ale ja nie znam języka angielskiego na tyle, żeby sobie to przetłumaczyć. Poza tym drugi link nie działa (zapewne wymysł producenta softu) z Firefoxem tylko z IE (którego nienawidzę), ale nie w tym rzecz.
          Może chociaż ktoś w telegraficznym skrócie wskaże jak i co, żebym chociaż nie wykasował sobie danych.
          to lepiej sie naucz angielskiego bo to anglojezyczny program:P no chociaz mozna jeszcze wlaczyc inne wersje jezykowe

Zamieszczone przez Lenin
          Ja zaś szukam informacji, jak w FotoStation Pro kadrować, ale z zachowaniem wyznaczonego stosunku (3:2 lub 2:3). Nigdzie nie mogę tego znaleźć :-(
          szczerze mowiac moze i jest taka opcja ale mi program sluzy nie do obrobki zdjec tylko do ich archiwizacji.
          Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Jacek Deka
            Początki nałogu
            • 2006
            • 356

No właśnie, nie znam angielskiego, a jakoś obsługuję aparat z anglojęzycznym menu, poza tym nawet nieźle mi idzie w Photoshopie w wersji angielskiej.
            Po co mam się uczyć angielskiego - tyko po to, żeby obsługiwać ten program?
            Program zniknie, a ja zostanę z tym angielskim, jak kołek.
            Szkoda słów, wolę lepiej nauczyć się języka polskiego.

Szkoda, że nikt nie jest w stanie pomóc.

Komentarz

• mor_feusz
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1370

Nie chodzi o to ze nikt nie chce pomoc. Tylko bezcelowe (moim zdaniem) bedz\ie pisanie - Menu ........ i tak dalej krok po kroku. Od tego sa translatory. A jak nie wiesz to zrob testowy katalod i krok po kroku - zobacz jak dziala. Jak wszystko bedzie pasowalo to OK. Jak cos nie tak - nastepna proba. A tak poza tym to troche drogie oprogramowanie kupiles nie znajac jezyka. Przeciez wraz z softem powina byc ksiazeczka i tam krok po kroku co i jak. Zajrzyj od instrukcji.

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

No właśnie... z tego co kojarzę, to nie jest "trochę drogie" oprogramowanie.. ;-) to jest zaj*** drogi kombajn dla redakcji, agencji itp Także podejrzewam, że jakiś porządny support do tego jest.
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• mor_feusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1370

599$ - moim zdaniem jakis manual byc musi - zajrzyj

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez Jacek Deka
                    Poza tym drugi link nie działa (zapewne wymysł producenta softu) z Firefoxem tylko z IE (którego nienawidzę), ale nie w tym rzecz.
                    U mnie dziala z Firefoxem . Tylko jak masz NoScript to upewnij sie ze pozwalasz tej stronie odpalac skrypty.
                    Wyglada jak standardowy help przerzucony do www.

Zamieszczone przez muflon
                    Także podejrzewam, że jakiś porządny support do tego jest.
                    A ja mam nieco inne podejrzenie .

Komentarz

• mor_feusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1370

Zamieszczone przez Vitez
                      A ja mam nieco inne podejrzenie .
                      Ja tez dlatego usilnie (z kolegami powyzej) odsylamy do pomocy.

Komentarz

• sleep
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 91

Witam

A może jednak ktoś pomoże.... tak w sumie nawet bardzo proszę jak zrobić archiwum w Fotostation...

Pivo i zakąska zapewniona jak coś za pomoc. Ewentualnie mogę do kogoś zadzwonić - proszę ...., bardzo bardzo proszę..

Mam okolo 10.000 tys zdjęć do zarchiwizowania, a nie wiem jak to zrobić kurka Olek..

Pozdrawiam

Ok. już się sam nauczyłem. Dzięki za pomoc..... jak ktoś chce to mu wytłumacze...jak cos na PM i dzwonić..
                        Ostatnio edytowany przez sleep; 11838.
                        40D, 5D2 + dwie -ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Komentarz

Pracuję...