Velbon Shrepa 600R

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gregor40
    Coś już napisał
    • 2006
    • 65

Velbon Shrepa 600R

Witam,

Mam pytanie os statyw Velbon Sherpa 600R. Chodzi o (trudno to wytlumaczyc) ta czesc glowicy, ktora umozliwia przekrzywianie aparatu pion-poziom. Otoz trzymanie "poziomu" aparatu zapewnia srobka regulacyjna w tejze czesci - natomiast po przechyleniu do pozycji pionowej - aparat nie jest idealinie w pionie - i nie moge znalezc zadnej regulacji.. Czyzbym zle szukal?

Pozdrawiam!
  • ralphyy
    • 2006
    • 5

Czołem,

Miałem ten sam problem... jedyne co można polecić, to blokowanie śrubą "pion/poziom" o milimetr przek końcem... wejdzie w nawyk.

Pozdrawiam

Komentarz

• tomaj_2
      Bywalec
      • 2006
      • 247

w 450R jest tak samo...głowica jest ta sama...te typy tak mają po prostu
      Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
      Moje wypociny

Komentarz

• kawo
        Bywalec
        • 2006
        • 238

Zamieszczone przez tomaj_2
        w 450R jest tak samo...głowica jest ta sama...te typy tak mają po prostu
        tak, mam to samo u siebie, też nie jest idealnie w pinionie, pozostaje jedynie wcześniej zablokować srubką i tyle.
        70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Komentarz

• gregor40
          Coś już napisał
          • 2006
          • 65

Dzieki Juz myslalem ze czegos nie znalazlem

Pozdrawiam,

MG

Komentarz

Pracuję...