Problem z Capture Remote.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bulba

Problem z Capture Remote.

Witam.
    Mam następujący problem.
    W momencie gdy podłączam aparat i uruchamiam capture remote do 350d , program mi krzyczy ze konczą sie baterie i się nie uruchamia.
    Pościagalem najnowsze wersje wszystkiego co bylo mozliwe (CR v.1.5) i to samo.
    Dziala tylko wtedy gdy mam tyle co naladowane baterie i to tez tylko przez kilkanascie klapniec, pozniej kicha.
    Jak podlączam gripa (a wlasciwie to specjalnie go odlaczam , bo jest caly czas przykrecony) to wogole nie ma mowy o jakimkolwiek wspoldzialaniu z tym programem.
    Przeszukalem neta , ale nie widze rozwiazania .
    Probowalem tez w jakis sposob wylaczyc (jesli wogole sie da) opcje wyczuwania stopnia naladowania baterii, ale bez rezultatu.
    Prosze o jakies podpowiedzi.
    Pozdrawiam.

Aaa. dodam ,że bateria (oryginalna) wlozona do aparatu dziala ok, wskaznik naladowania pokazuje pelna i ogolnie jest ok, po wlozeniu do gripa (oryginalny) dziala ok , ale wskaznik naladowania pokazuje brednie (facet z serwisu na Żytniej wytlumaczyl to niepoprawna komunikacja , ktora jest normalna dla tego typu gripow).
    Mowa o wskazniku na body.
    Ostatnio edytowany przez Gość; 8211.
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

moze sprobuj zmienic kabel na krotszy? - uzywasz oryginalnego czy jakiejs przedluzki?
    Instagram

Komentarz

• Bulba

Kabel oryginalny.

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

no to nie wiem, a z innymi aparatami dziala ? moze gniazdo w aparacie/kompie moze na inne USB sprobuj wpiac... dziwna sprawa
        Instagram

Komentarz

• mario1275
          Początki nałogu
          • 2005
          • 420

mi taki błąd wyskakuje tylko jak chcę zrzucać z karty w aparacie a baterie są już rozładowane do połowy choć jak ostatnio włożyłem kartę 2GB to żeby zrzucić z niej zdjęcia przez aparat bateria musiała być naładowana na maksa, może w tym tkwi problem
          www.modelownia.pl

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

Zamieszczone przez mario1275
            mi taki błąd wyskakuje tylko jak chcę zrzucać z karty w aparacie a baterie są już rozładowane do połowy choć jak ostatnio włożyłem kartę 2GB to żeby zrzucić z niej zdjęcia przez aparat bateria musiała być naładowana na maksa, może w tym tkwi problem
            ale tu nie chodzi o sciagnie zdjec - tylko o ich zdalne robienie
            Instagram

Komentarz

• Bulba

Z innymi aparatami mam to samo, chodz one mnie nie interesuja. Skutecznie mecze tego 350D. Wszystko pod USB dziala ok, przesylanie, wyswietlania itp. , tylko podczas startu CR-a wyskakuje okno:"Baterie rozladowane, wloz nowe lub podepnij zasialanie" i to koniec.(oczywiscie w jezyku obcym).
              Meczy mnie to troche bo potrzebowalbym troche sie tym poslugiwac. Chyba ze sa jakies inne zastepcze programy darmowe ?

Komentarz

• Jac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4813

darmowych chyba nie ma jest platny DSLRRemotePro

strasznie dziwna sprawa - a na innym komputerze z twoim 350D dziala?
                Instagram

Komentarz

• Bulba

Niestety jeszcze sie nie pofatygowalem do sprawdzenia na innym komputerze ze wzgledu na brak instalacji wszystkich bzdet w miejscu w ktorym obecnie przebywam.
                  Musialbym sprawdzic chodz nie sadze aby to byla sprawa komputera bo niby dlaczego. USB jest USB i to tylko przesylanie danych ,ale sprobuje w przyszlym tygodniu.
                  A nie wiesz czy ten DSLRemote jest dodawany do czegos ? Jakiegos sprzetu itp ? cobym mogl go dostac za "darmo" przy okazji kupowania czegos ?

Komentarz

• Bulba

No i poprobowalem na innym komputerze. To samo. Wlozylem nawet inne akumulatory i tez nic. W momencie kiedy na wskazniku body pokazuje sie ze bateria nie jest juz pelna w 100% , program nie odpala sie. Jaka lipa.

Komentarz

• mario1275
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 420

Bulba ja wiem że chodzi o robienie fotek z kompa i karta nie powinna mieć tu znczenia ale zadam pytanie jaką masz dużą kartę?? i czy próbowałeś z jakąś mniejszą??
                      www.modelownia.pl

Komentarz

• Bulba

1 GB Kingstone Elite Pro , ale z innymi to samo.

Komentarz

• Jac
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 4813

Zamieszczone przez Bulba
                          No i poprobowalem na innym komputerze. To samo. Wlozylem nawet inne akumulatory i tez nic. W momencie kiedy na wskazniku body pokazuje sie ze bateria nie jest juz pelna w 100% , program nie odpala sie. Jaka lipa.
                          no to jedno wiemy to nie jest wina ani kompa ani kabla - zostaje aparat (bateria tez odpada) wiec moze tak jak sugeruje mario1275 moze to wina karty choc wcale nie wiem czy ona jest wogole potrzebna jak sie robi zdjecia do kompa ?
                          Instagram

Komentarz

• Bulba

A czy ktos z Was probowal tego uzwyac i z jakim skutkiem. Bo aparat raczej tez odpada , podlaczalem jeszcze jedno 350D i 20D - to samo.
                            A karta nie jest potrzebna, w opcjach CR-a mozna ustawic jako dodatkowa mozliwosc zapisywania fotografii na karcie, domyslnie jest lot do komputera.
                            Ostatnio edytowany przez Gość; 8211.

Komentarz

• Jac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 4813

ja kiedys sie tym troche bawilem (dzialalo dobrze) ale pozniej kupilem wezyk ze sterowaniem i juz nie uzwyam tego softu.

w moim sofcie (nie aktualizowany juz troche ;-) ) jest takie info:
                              EOS Capture is compatible with the following models.
                              - Canon EOS-1D
                              - Canon EOS-1Ds
                              - Canon EOS-1D Mark II
                              - Canon EOS 20D
                              - Canon EOS-1Ds Mark II

Attempting to use EOS Capture other models will cause an error message
                              and result in failure to connect.
                              wiec moze sobie zaktaulizuj soft ?
                              Instagram

Komentarz

Pracuję...