View Full Version : Dowcipy a ¿a³oba

Jurek Plieth
23-11-2006, 09:43
Mo¿e wreszcie który¶ z moderatorów wykaza³by siê odrobin± dobrego smaku i zablokowa³ mo¿liwo¶æ edycji "dowcipów" a¿ do koñca tygodnia?

Jac
23-11-2006, 09:48
tymczasowo zamkniete oba watki

Mo¿e wreszcie który¶ z moderatorów wykaza³by siê odrobin± dobrego smaku
raczej zaden z moderatorow nie jest tu 24h/dobe :?

pozatym to bardziej kwestja "smaku" uzytkownikow niz moderatorow - bo dowcipy ciagle mozna czytac

Zielony
23-11-2006, 10:12
Zamkniêcie tamtych w±tków podlega oczywi¶cie dyskusji.
Wg mnie jest trochê przesadne. Tragedia tragedi±, ale po co robiæ szopki na wzór polityków :???: Polityczny be³kot o ¿a³obie, o odszkodowaniach w tysi±cach PLN'ów, a ciekawe ile z tych deklaracji dostan± i przede wszystkim kiedy.
Szkoda gadaæ.

gwozdzt
23-11-2006, 10:23
Zamkniêcie tamtych w±tków podlega oczywi¶cie dyskusji.
Wg mnie jest trochê przesadne. Tragedia tragedi±, ale po co robiæ szopki na wzór polityków :???:
Te¿ mi siê te szopki nie podobaj± :?
Odk±d istnieje górnictwo wypadki na kopalniach by³y, s± i bêd±. Po prostu grupa podwy¿szonego ryzyka. Tak jak ¿ó³nierze, sta¿acy, saperzy, itd... Wydaje mi siê, ¿e to ryzyko na zagro¿onych stanowiskach jest?/powinno byæ? rekompensowane p³acami. I to by chyba by³o na tyle.

FERRER
23-11-2006, 10:32
A co z ludzmi co gin± na drogach? statystyki mówi± ze w 2005r zgine³o na drodze 5444 ludzi i jako¶ nikt po nich nie p³acze a dlaczego? bo nie da sie tego pokazac w TV.

gwozdzt
23-11-2006, 10:44
A co z ludzmi co gin± na drogach?
W³a¶nie, te¿ siê zastanawia³em, czy aby wiêcej nie ginie codziennie na drogach...?

statystyki mówi± ze w 2005r zgine³o na drodze 5444 ludzi...
no to wychodzi codziennie prawie 15 osób. I co? Nic. Cisza.
A tu ¿a³oba narodowa :?

i jako¶ nikt po nich nie p³acze a dlaczego? bo nie da sie tego pokazac w TV.
Na pewno kto¶ p³acze, pokazaæ te¿ by siê da³o, tylko po co? Nie da siê tym kupczyæ:-x

fICHU
23-11-2006, 10:47
A ja zawsze myslalem, ze tu dorosli ludzie w wiekszosci zagladaja...
Za chwile jeszcze bedzie przykaz siedzenia prosto i z obiema raczkami na klawiaturze.

Nie przesadzajmy. Tak jak napisal przedpiszca. To kwestia dobrego smaku uzytkownikow...

Kubaman
23-11-2006, 10:49
panowie, niezale¿nie od ca³ej medialnej zadymy i show, Jurkowi chodzi³o o szcunek dla tych nieszczê¶ników. Skoro mamy ¿a³obê narodow±, niech ju¿ tak zostanie. Niby 23 osoby to nie jest du¿o nawet jak na codzienne nieszczê¶cia w Polsce, ale taki gest chyba nas nie bêdzie kosztowa³ wiele, choæby dla przyk³adu i zastanowienia siê nad ¿yciem.

FERRER
23-11-2006, 10:56
Macie racje
Przepraszam

Jac
23-11-2006, 10:59
nie potrzebny jest nam chyba kolejny spor polityczny, wiadomo ze ludzie gina codziennie - teraz jest okres zaloby narodowej i wypada to uszanowac !
naprawde kilka dni bez tych dwoch watkow niekogo nie zbawi! - jesli ktos ma malo smiechu - jest pelno smiesznych serwisow w sieci....

czy wy sie musicie o wszytko wyklucac ?

zakonczmy ta dyskusje w cywilizowany sposob i zastanowmy sie co czuja rodziny tych gornikow, jak i tez innych ludzi ktorzy odchodza.. czy to na drogach czy w kopalniach...

Zielony
23-11-2006, 11:01
panowie, niezale¿nie od ca³ej medialnej zadymy i show, Jurkowi chodzi³o o szcunek dla tych nieszczê¶ników. Skoro mamy ¿a³obê narodow±, niech ju¿ tak zostanie...

Dobrze to uj±³e¶ w s³owa.
I mimo, ¿e ten (mój) post jest niezgodny z 2pkt. regulaminu - zakoñczmy dyskusjê. Nie ma sensu.

PS. Nie bêdê wyja¶nia³ dlaczego. Dostosujê siê do reszty/ogó³u.

Falco
23-11-2006, 11:14
panowie, niezale¿nie od ca³ej medialnej zadymy i show, Jurkowi chodzi³o o szcunek dla tych nieszczê¶ników. Skoro mamy ¿a³obê narodow±, niech ju¿ tak zostanie. Niby 23 osoby to nie jest du¿o nawet jak na codzienne nieszczê¶cia w Polsce, ale taki gest chyba nas nie bêdzie kosztowa³ wiele, choæby dla przyk³adu i zastanowienia siê nad ¿yciem.

Tu siê z Tob± zgadzam, ale niestety nie mogê siê oprzeæ my¶li, ¿e og³oszenie ¿a³oby i szum w TV ma w±tek polityczny i medialny. Jak nie tak dawno spali³y siê dzieci w autobusie nie og³aszano ¿a³oby narodowej, a dla mnie najgorsz± tragedi± jest jak gin± dzieci.
Jakby ka¿dy wykaza³ siê odrobinê wiekszym rozumem i poszanowaniem drugiej osoby to takich tragedii a tak¿e tych na drodze dochodzi³o by znacznie rzadziej.
Mimo wszystko jednak raz na jaki¶ czas chwila zadumy siê przydaje - mo¿e kto¶ siê otrz±¶nie i dziêki tej tragedii nie dojdzie do innej.