OPis zdjęć z tyłu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomaj_2
    Bywalec
    • 2006
    • 247

OPis zdjęć z tyłu

Witam
    Dziś dostałem odbitki z fotolabu, z tyłu na zdjęciu jest opis w którym znajduje się NNNN, a na jednym jest 2NCA. Akurat to mi źle wywołali. Może ktoś rozszyfrować znaczenie poszczególnych liter.
    Ps. Szukałem trochę na googlach ale nic nie znalazłem
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

NNNN jest bez korekt ( normal ) natomiast 2NCA jest z korektami . Oznaczenie to jest różne dla różnych labów więc nie wiem czego jest ile dodane albo odjęte .
    Jeżeli dobrze myslę to masz za ciemne i za zielone zdjęcie .

Komentarz

• mario1275
      Początki nałogu
      • 2005
      • 420

to zależy od labu i maszyny z jakiej korzystają
      www.modelownia.pl

Komentarz

• tadek
        Początki nałogu
        • 2004
        • 468

jezeli to jakies fuji to pierwsza litera/cyfra gestosc pozostale to korekcja barwna CMY i jezeli N to normal czyli bez korekcji laboranta
        cyfry dodaja a litery odejmuja
        w twoim przypadku laborant dodal 2 dzialki gestosci zdjol 3 dzialki purpury i jedna dzialke zoltego
        350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Ta strona jest na sprzedaż! optimis.net to Twoje pierwsze i najlepsze źródło informacji o optimis. Tu znajdziesz także tematy związane z kwestiami ogólnego zainteresowania. Mamy nadzieję, że znajdziesz to, czego szukasz!

Komentarz

• tomaj_2
            Bywalec
            • 2006
            • 247

Dzięĸi wszystkim za pomoc...trochę mi rozjaśniło...tadek to był papier fuji...crystal paper.
            Naprawdę ... super jest to forum.
            Pozdro dla wszystkich
            Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
            Moje wypociny

Komentarz

Pracuję...