Legalny Windows za free

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mkwiek
    Uzależniony
    • 2006
    • 862

Legalny Windows za free

Jak się dowiedziałem ostatnio na niektórych krakowskich ucelniach można dostać Windowsa za darmo. Dotyczy to pracowników i studentów.
    Dostajesz kod i linka do pobrania. Na Politechnice np można pobrać XP Pro, 2000 i XP Pro 64 bit ale wszystkie są angielskie.
    U nas na AGH jest XP PL i okrojony Office. Wszystko jest oczywiście za darmo i legalnie dopóki jesteś pracownikiem/studentem danego wydziału.
    Chodzi o licencje MSDN AA.

Wydział płaci za pierwszy rok Microsoftowi 800 Euro, potem za każdy następny 400. Niestety, taka licencja jest udzielana danemu wydziałowi a nie uczelni i dlatego mój wydział tego nie ma. Na pewno na AGH ma to IMIR a na PK Mechaniczny, ale słyszałem, że na PK mają wszystkie.
    I am FX
  • liquidsound
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1956

A jakie jeszcze wydzialy to maja?? Na jakim Ty jestes??
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12226

eee.... zebym potem pisal takie watki jak sasiedni?

Windows - ludzie ludziom zgotowali ten los

PS. u mnie na wydziale tez to jest. calkiem sprytnie, bo studenci i tak uzywaliby darmowego Windowsa (tzn. nie kosztujacego ich nic), a jak im dac legalnie Winde i narzedzia developerskie to sie naucza i pojda do komerchy robic na tych pseudosystemach :/
      www albo tez flickr

Komentarz

• snow
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1145

U mnie na uczelni jest program MSDN (chyba tak to sie zwie) i do każdej legitymacji jest przyporzadkowane konto z serialem. Jeżeli się kończy studia z jakichś powodów to chyba legalność przestaje istnieć. Kiedyś miałem konto ale po roku mi się odnawiać nie chciało.

Komentarz

• mkwiek
          Uzależniony
          • 2006
          • 862

hehe, no niby tak. ale mając windę z wydziału jesteś legalny i masz kilka stówek w kieszeni

i pełną kompatybilność z softem typu AutoCAD czy SolidWorks.

liquidsound - rozmawiałem w UCI na AGH. trzeba pytać informatyków na Twoim wydziale, adminów sieci. Mój nic nie wie na ten temat więc idę do niego jutro i mu powiem, że tak można
          gdzie studiujesz?
          I am FX

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

MSDN kosztuje wydzial smieszne pieniadze, a studenta nic. istotne jest tylko, zeby zachowac jakas kontrole nad tym kto tego uzywa.

mnie osobiscie dziwi, ze Microsoft kaze sobie za to w ogole placic (choc to niekoniecznie prawda, bo o ile pamietam rozmowy z kumplem z APN Promise, to to sa kwoty symboliczne, byle tylko fakture mozna bylo wystawic i umowe zrobic). jakby malo bylo, ze rozsadzaja od wewnatrz zatwardziale uniksowe osrodki

inna kwestia, ze dla moich zajec dydaktycznych na uczelni IBM dal calkiem spory serwer (i570, z czego na moje dziatki przypada jeden calutki proc mocy), niezbedne licencje na i5/OS, WebSphere, RPG itd. itp. a partnerzy biznesowi w postaci BZ WBK, Volvo IT i IBM Polska dostarczaja chetnie niezbedne do zajec materialy, a uczelnia poki co nie wydala na imprezke grosza, za to ulokowala juz ze 30 studentow na platnych praktykach w ww. firmach.

tak ze jesli chodzi o ksztalcenie akademickie i udostepnianie hardware'u czy software'u to tutaj mozliwosci sa duze. trzeba trafic na dziure na rynku komercyjnym i sa spore mozliwosci cos zdzialac. tylko z punktu widzenia belfra trzeba ocenic, na ile taka wiedza, obok mozliwosci bezposredniego zatrudnienia, jest wartosciowa dla studentow
            www albo tez flickr

Komentarz

• liquidsound
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1956

WPiE a Ty??
              1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
              Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• rysiaczek
                Uzależniony
                • 2005
                • 897

Na PK MSDN AA działa już od min. 2 lat - zależnie od wydzialu. Jezeli nic sie przez ostatni rok nie zmienilo (opuscilem szanowne mury), to dalej mozliwosc skorzystania z programu maja studenci i pracownicy wszystkich wydzialow. Warto tu tez wspomniec, ze w programie jest nie tylko windows, ale zdecydowana wiekszosc oprogramowania microsoftu.
                Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• ags
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 185

A na AE w Krakowie nie, po prostu słów czasami brakuje do tej uczelni :/
                  puszka, szkieko i błyskotka

Komentarz

• liquidsound
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1956

Zamieszczone przez ags
                    A na AE w Krakowie nie, po prostu słów czasami brakuje do tej uczelni :/
                    Hehe Ty sie ciesz ,ze w tym roku ferie macie hehe

Komentarz

• mkwiek
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 862

liquidsound - studiujesz na Paliwach??? to tak jak moja żona
                      na którym roku?
                      I am FX

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez mkwiek
                        liquidsound - studiujesz na Paliwach??? to tak jak moja żona
                        na którym roku?
                        Blagam... od tego sa Prywatne Wiadomosci .

Komentarz

• gregor40
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 65

Wydzial EAIiE AGH ma MSDN. Zwracam tylko uwage kolegów na jedno - oprogramowanie MSDN może słuzyć tylko do użytku osobistego przez okres sytudiów/pracy. Jeśli zostanie wykryte oprogramowanie M$ u kogoś, u kogo nie powinno ono być, to po SN dojdą do sprawcy...

Poza Wingrozą mozna ściągnąc chyba wszystkie narzedzia developerskie MS. Wygodne

Komentarz

• ripek
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1486

WSZiB krakow tez ma - ale wkurza fakt ze za kazdym reinstallem trzeba prosic o nowy klucz :/

Jak bede odchodzil to chyba sobie wezme cały soft jaki tam jest dostepny
                            A jest tego troche.
                            Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

Pracuję...