Wie ktoś co może dolegac mojemu crt ?? wyświetla obraz na hmmm jasnozielono-jasnoniebiesko jako biały, czerwony jest czarno-zielony...help !!!! Co jakiś czas przeskakuje sam z siebie na normalne wtyświetlanie...to nie karta grafiki, bo odłączony monitor wyświetla także na zielono
zwariowany monitor
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Zobacz czy wtyczka nie ma zagiętego jakiegoś bolca , albo czy dobrze w karcie siedzi.Zastrzegam sobie prawo do pomyłek. -
Może to być kabel... Sprawdż czy przy ruszaniu na końcach nic się nie poprawia lub odłącz i zobacz czy nie masz np. złamanej jednej igiełki na końcówkach (wtyczkach)... Tyle z moich doświadczeń...
Edit. FERRER byłeś szybszy
Komentarz
-
halo !!!! Dzięki za odpowiedzi ale napisałem, że monitor wyświetla tak odłączony od grafiki
Komentarz
-
Sprobuj odlaczyc monitor na kilka godzin od pradu,powinno pomocZastrzegam sobie prawo do pomyłek.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Ja mam od jakiegoś czasu dokładnie te same objawy, podłaczyłem monitor do drugiego kompa i nic się nie zmieniło, spróbuję odłączyć prąd, może pomożeKomentarz
-
zachowuje się jak stary "Rubin" chyba rozgrzać się musi...
Komentarz
-
Zimny lut przy wzmacniaczach wizji od jednego z kolorów. Zwykle są one na tej płytce, która nasadzona jest na szyjke kineskopu. Trzeba zdjąć ekrany i przelutować co trzeba (bądź całą płytkę jak nie wiadomo co trzeba). Kwadrans roboty kogoś, kto potrafi lutownicą coś więcej niż tylko się oparzyć.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
dobra, ja sie tez poskarze na mojego crt. od pewnego czasu obraz co jakis czas wpada w drgania, cos jakby fale.... ten monitor ma juz dobre 8 lat na karku - ktos wie co to moze byc?Komentarz
-
ja miałem i mu przeszło...jaeśli sytoacja jes podobna to za 2-3 miesiące będzeisz miał zielopny odcień
Komentarz
-
Komentarz
-
moj w pracy zrobil sie zolty po jakims czasie zielony to po miesiacu znalazlem jakis co swieci mormalnie, stary postawilem pod smietnikiem i po poludniu juz nie bylo
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canonaKomentarz
-
Czy masz w pobliżu:- piekarnik
- mikrofalę
- piec elektryczny
- zasilacz głośników
- windę
- inne urządzenie pobierające znaczny prąd
Może się okazać, że to nie wina monitora a zewnętrznego pola. Spróbuj przestawić odświezanie na inną częstotliwość i zobacz, czy charakter falowania zmienia się na np. drgania.
Jeśli nie zmienia się - to jednak popsuty monitor, nie trzyma parametrów odchylanie. Pierwsze podejrzenie pada zwykle na upadłe kondzioły elektrolityczne choć nie koniecznie.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
Komentarz