m82 -> EOS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • CamelXP
    Bywalec
    • 2006
    • 231

m82 -> EOS

Czy spotkal sie ktos z przejsciowka m82 - eos? Mam dostep do obiektywu 3,5/200 od Kiev'a i gdyby byla mozliwosc wykorzystania go z 350d to bylo by fajnie
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?
  • thorin
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1990

tutaj maszdwa linki do aukcji z angielsiego ebaya.

http://cgi.ebay.co.uk/CANON-EOS-BODY...QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.co.uk/Fotodiox-Kiev-...QQcmdZViewItem

pozdrawiam
    krzysiek

Komentarz

• CamelXP
      Bywalec
      • 2006
      • 231

Wielkie dzieki
      Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Komentarz

• Andee
        Uzależniony
        • 2005
        • 503

Te przejsciwki nie obsluguja standardowego bagnetu Kieva 88. Obsluguja za to mlodszy bagnet Kieva 60, bazujacy na bagnecie Pentacona...

Poza tym M82 to chyba raczej mocowanie filtra w tym obiektywie a nie rodzaj bagnetu...
        Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Komentarz

• CamelXP
          Bywalec
          • 2006
          • 231

hmm celna uwaga. ten obiektyw jest od Kiev'a 88
          a jesli chodzi o mocowanie, to jesli sie myle, prosze mnie poprawic
          Ostatnio edytowany przez CamelXP; 7204.

Komentarz

• Andee
            Uzależniony
            • 2005
            • 503

Jezeli mowimy o obiektywach systemu Kiev 88 to nie jest to napewno obiektyw M82 (bo samo oznaczenie M w nazwie obiektywu oznacza mocowanie "screw in" (gwintowe), a Kiev ma bagnet).

Mozliwe jest zamontowanie takiego obiektywu do EOSA przez przejsciowke Psix/EOS ale nie bezposrednio, trzeba miec jeszcze pierscien konwertujacy bagnet Psix na bagnet Kiev 88. Pierscien ten mocuje sie w bagnecie Psix i dopiero w niego wkreca obiektywy Kieva. Sam stosuje to rozwiazanie.
            Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Komentarz

• CamelXP
              Bywalec
              • 2006
              • 231

Rozumiem teraz mam pelna wiedze w temacie, dziekuje

Komentarz

Pracuję...