Zdjęcie z 11.09.2001

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • IgorW

Zdjęcie z 11.09.2001

W czwartkowym wydaniu Gazety Wyborczej pojawiło się zdjęcie zrobione 11 września 2001, przedstawiające jakąś parę, całującą się na tle walących się wież w NY i robiących sobie przy tym fotkę. Nie wiem czy poszło to w wydaniu ogólnopolskim czy tylko w dolnośląskim.

Czy ktoś z Was ma tę fotkę? Albo może podać link w sieci, gdzie ją znajdę?

Pozdrawiam
  • Mac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2063

Jakbyś mial to, to proszę podeślij, jestem ciekaw.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• IgorW

Żałuję że nie kupiłem gazety, myślałem że to będzie "popularne" zdjęcie, wszędzie dostępne. Wiem że autorem jest polski fotograf, niestety nie pamiętam nazwiska. Imię to Wojciech albo Tomasz...albo Tadeusz

Komentarz

• pazurek
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1294

google znajduje cos takiego, niestety do duzej foty nie ma dostepu (error 403)
        http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• adamek
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2265

jeśli to to które podał pazurek to tu jest większe:
          Miłego dnia
          adam jastrzębowski
          cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
          tu tu

Komentarz

• IgorW

Niestety to nie jest to.

Zdjęcie którego szukam jest czarno-białe, kadrowane poziomo. Na pierwszym planie widzimy całującą się parę, stojącą na jakimś moście, w wyciągniętej ręce faceta jest mały aparat fotograficzny (robią sobie fotkę), dalej woda a na ostatnim planie Mahnattan i dym z walących się wież.

Tekst nosił tytuł "Pocałunek z końcem świata w tle" i był chyba na drugiej stronie.

Po nitce do kłębka w wielkiej sieci, oto link:
            Ostatnio edytowany przez Gość; 8147.

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

o ile pamiętam o pojawiło się zdjęcie o takiej tematyce ale tydzień wcześniej. I nie była to para ale grupka młodych ludzi jedzących piknik i popijających piwko z walącą się wieżą WTC w tle.
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Rob
                Początki nałogu
                • 2005
                • 259

Zamieszczone przez Kubaman
                o ile pamiętam o pojawiło się zdjęcie o takiej tematyce ale tydzień wcześniej. I nie była to para ale grupka młodych ludzi jedzących piknik i popijających piwko z walącą się wieżą WTC w tle.
                Tu jest właśnie to wcześniejsze zdjęcie, bardzo zresztą podobne do tego, którego autorem był Michał Sołtysiak:
                http://www.flickr.com/photos/45481002@N05/

Komentarz

Pracuję...