stary canon 70-210

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kubaman
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4709

stary canon 70-210

co myślicie o tym szkle?
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37973957

już drugi raz się na nie napotykam, macałem nawet w komisie.
    70-200/4 to jedno z lepszych szkiełek tele -zoomowatych a to jest chyba jego przodek
    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Slyszalem o nim tylko ze jest duuuzo gorszy mechanicznie i optycznie od wersji 70-210 3.5-4.5

Komentarz

• Kubaman
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4709

no to kicha... a już się zaczynałem napalać
      Vitez, ty też na tę Sigmę zdaje się polujesz? Skąd ją będziesz miał? Bo ja próbuję różnych znajomych w Stanach, ale mi się jakoś nie udało...
      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Kubaman
        Vitez, ty też na tę Sigmę zdaje się polujesz? Skąd ją będziesz miał? Bo ja próbuję różnych znajomych w Stanach, ale mi się jakoś nie udało...
        Mam znajomego ktory w okolicach lutego/marca przez innego znajomego bedzie sprowadzal sprzet z USA... ale juz ma komplet zamowien (ilez sprzetu moze jedna osoba przywiezc - bez przegiec bo celnicy sie przywala ).
        Poza tym mam ciagle watpliwosci co do sigmy... o ile w jakosc nie watpie to jednak... kiedys chcialbym uderzac w E-TTL II ... wiec moze jednak 70-200 2.8 L IS skoro juz i tak z USA sprowadzam .

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

haha
          widzę, że ewolucja jest typowa, mam ten sam problem
          zaczęło się od 100/2.8 macro na Allegro, a może skończy na wymienonym przez ciebie szkiełku z USA :wink:
          ale jeśli o mnie chodzi, to dla takiego zooma, nie widzę wilekij potrzeby robienia z lampą. raczej stabilizacja mnie kusi. Za to Sigma współpracuje z telekonwerterami Sigmy, a Canon nie...
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• kongi
            Coś już napisał
            • 2004
            • 64

Zamieszczone przez Vitez
            Slyszalem o nim tylko ze jest duuuzo gorszy mechanicznie i optycznie od wersji 70-210 3.5-4.5
            optycznie nie - ale jest ciemny jak noc, nie ma USM nie za szybki/cichy
            ale jest... a trafic w ogole na 70-210/3.5-4.5 to trzeba miec qpeeee szczescia

Komentarz

Pracuję...