Witam wszystkich ! Czy ktos mial wrazenie ze wyswietlacz 2.5 cala w 30D nie jest najlepszy? /nie wiem jak w innych body/ Wczesniej pracowalem na 10D i choc tam jest znacznie mniejszy ekran to znacznie wyrazniejszy. W 10D juz po zrobieniu fotki bez powiekszania na ekranie mozna bylo bez problemu okreslic czy fotka jest ostra. W 30D mam wrazenie jakby byl maly brak ostrosci, obraz jest pod malutka mgielka. Dla pewnosci porownywalem w jednym czasie dwie identyczne fotki 10D v 30D. Po za tym kolory i kontrasty sa OK. Mniejsze i lzejsze powszechne kompakty cyfrowe dostepne w kazdym sklepie maja o niebo lepsze wyswietlacze 2,5 calowe. Za te pieniadze Canon moglby zrobic lepszy wyswietlacz. Pozdrawiam wszystkich.
30D - gorszy wyswietlacz 2.5 cala
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Nie wydaje mi się, żebym widział coś nie tak w tym LCD, wręcz przeciewnie, uważam, że jest wyraźniejszy niż w kompaktach.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Ale tak jest chyba przy robieniu w RAW - ze oglada sie zaszytego jpega. Przy ustawionym tylko JPEG-u tez?
Byloby to dziwne.
Pisze, bo mam to samo wrazenie, co RUMIANY - przy zoomowaniu podgladanego zdjecia robi sie kaszanka - zwlaszcze na kontrastowych, nie ortogonalnych krawedziach (ustawiony tylko JPEG). Wyglada jak powiekszone z malej rozdielczosci.
Na kompie jest super.
W moim przypadku porownuje do 350D, ktory mial duzo lepszy obraz na podgladzie. Niby *******ka, ale razi.Komentarz
-
-
ale nie kupuje sie 30d zeby ogladac foto na wyswietlaczu to tylko sprawdzenie czy to co chcielismy jest to wszytko jak dla mnie
a powiekszam na kompie bo wtedy wiem co widze
a co to jest aparat???

Komentarz
-
Chrzanić to kino domowe Za te pieniądze to kolory mogli dać takie jak w 10D (znaczy normalne a nie jakieś świństwo zajeżdżające pomarańczobrązemZa te pieniadze Canon moglby zrobic lepszy wyswietlacz. Pozdrawiam wszystkich.
Komentarz
-
-
No wlasnie tak jak napisal zOOn mam wrazenie ze ogladam fotke w bardzo malej rozdzielczosci na duuuuzym ekranie juz bez jakosci /ostrosci/. Zanacze ze focilem tylko w jpgach w max rozdzielczosci. Ustawienia w aparacie w normie. Odglad na kompe jest juz OK.Ale tak jest chyba przy robieniu w RAW - ze oglada sie zaszytego jpega. Przy ustawionym tylko JPEG-u tez?
Byloby to dziwne.
Pisze, bo mam to samo wrazenie, co RUMIANY - przy zoomowaniu podgladanego zdjecia robi sie kaszanka - zwlaszcze na kontrastowych, nie ortogonalnych krawedziach (ustawiony tylko JPEG). Wyglada jak powiekszone z malej rozdielczosci.
.
To tak jakby w PS z bardzo malego dobrego jpga interpolowac max do duzego jpega. Nie ma pikselizacji ale fotka juz nie jest wyrazna.
To troche denerwujace przy foceniu, tu w 30D juz za kazdym razem musze bardzo mocno powiekszac na ekranie zeby zobaczyc czy nie ma bledu przy autofokusie. W 10D nie mailem takiego zwyczaju.
Kurcze zastanawiam sie czy cos z moim ekranem moze jest nie tak ?
Nie mialem porownania z innym body 30D.Komentarz
-
Rumiany - 30D tak ma. Nie masz się czym przejmować.
PS. Lubelskie tzn gdzie? bo ja mam 2x30D moglbys sobie porowanc w Chelmie
Komentarz
-
40km od Lublina
Kurcze mogles odrazu tak napisac. W zadnych testach tego nie opisali....
Ok rozumiem ze trzeba sie do tego przyzwyczaic....
Ciekawy jestem jak w innych body niekoniecznie tego samego modeluKomentarz
-
Eee tam. Ja wam mówię, żżę obarz w 30d jest niebieskawy
Naprawdę już nie ma poważniejszych tematów? Czy ktoś w końcu usunie te brednie?
Komentarz
-
Komentarz
-
LCD w 30 ma zabarwienie w kolorze:
a. pomarańczobrązowym
b. niebieskim
c. zielonym
Mozna by ankiete zrobic :-)
PS:
Ja mam w kazdym razie zielony...Komentarz
-