Anoreksja

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mkwiek
    Uzależniony
    • 2006
    • 862

Anoreksja

I am FX
  • Routlaw
    Uzależniony
    • 2005
    • 983

Moja znajoma ma 173cm i waży 58kg. Nie ma anoreksji. Nie znam drugiej tak energicznej osoby. Niestety współczesny kult chudości przyczynił się do rozpowszechnienia tej okropnej choroby..
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• Pikczer
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2578

Jak chca wygladac jak wieszaki, to niech glodza. Jak ktos jest p.....ty, to juz nic sie na to nie poradzi. To w koncu ma byc kobieta a nie szczapa.

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

W koncu ktos pomyslal, ze mozna ustalic wage minimalna

Nie mam bladego pojecia kto wymyslil, zeby na pokazach zatrudniac te wieszaki typu deska z zebrami na wierzchu. Aaaa... Zapomnialem... Maja byc brzydkie aby na ubrania patrzyli
        ...

Komentarz

• Routlaw
          Uzależniony
          • 2005
          • 983

śmichy chichy ale problem jest bardzo poważny.. Niektóre małolaty nierozumieją tego że to jest niedobre i wpadają w Anoreksje a z tego bardzo cięzko wyjść..
          14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• stdanielo
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1081

Zamieszczone przez Routlaw
            Moja znajoma ma 173cm i waży 58kg. Nie ma anoreksji. Nie znam drugiej tak energicznej osoby. Niestety współczesny kult chudości przyczynił się do rozpowszechnienia tej okropnej choroby..
            Mam koleżankę, która ma 178 i waży 47kg (tzn. ważyła bo teraz jest w 7 miesiącu ciąży) i też anorektyczką nie jest. Energiczna i wesoła. Ale miałem parę razy styczność z anorektyczkami, niektóre nawet otwarcie mówiły o swojej chorobie, i były w trakcie leczenia, a to może trwać nawet lata, bo psychiczna blokada przed jedzeniem jest potwornie silna.
            www.kondereszko.pl
            https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• tadek
              Początki nałogu
              • 2004
              • 468

Routlaw i stdanielo
              pokarzcie te kolezanki bo jakos wiezyc mi sie nie chce

Routlaw nie musisz te 10 kg robi roznice
              ale te 178 cm i 47 kg chcial bym zobaczyc
              350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• bartosz108
                Bywalec
                • 2006
                • 197

W szkole podstawowej, a było to ponad 30 lat temu. :rolleyes:
                Miałem kolegę który był grubasem i zachorował na stawy.
                W szpitalu odchudzili go tak , że z 90 spadł do niecałych 45 KG przy 170cm wzrostu.
                Okazało się że ma anoreksję, na badania kontrolne chodził z łańcuchami w kieszeniach.
                I zapewne nie był to pierwszy przypadek.
                U modelek to zaczyna być choroba zawodowa wymuszona chorym rynkiem.
                I to właśnie media i projektanci powinni z tym walczyć.
                Większość modelek to jeszcze dzieci bardzo podatne na wpływy z zewnątrz.
                BARTOSZ

www.photoillustrator.eu

Komentarz

• Venio
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1084

hyhyhy najbardziej mnie smieszy jak słysze tyeksty typu "jestem na diecie" a po chwili dowiaduje sie ze ta osoba zjada moze z jedną sałatke na dzien dzizas... pojecia nie maja o diecie i tak to potem wygląda

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Zamieszczone przez Venio
                    hyhyhy najbardziej mnie smieszy jak słysze tyeksty typu "jestem na diecie" a po chwili dowiaduje sie ze ta osoba zjada moze z jedną sałatke na dzien dzizas... pojecia nie maja o diecie i tak to potem wygląda
                    Niestety, dokładnie tak to wygląda. Próby zrzucania wagi poprzez głodzenie się to kompletny bezsens. W najlepszym wypadku prowadzi to do tzw "efektu jojo" po zakończeniu "kuracji", w gorszym do anoreksji lub bulimii.
                    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez MacGyver
                      Niestety, dokładnie tak to wygląda. Próby zrzucania wagi poprzez głodzenie się to kompletny bezsens. W najlepszym wypadku prowadzi to do tzw "efektu jojo" po zakończeniu "kuracji", w gorszym do anoreksji lub bulimii.
                      A wiesz to z wlasnego doswiadczenia czy plotek?
                      Ja akurat znam ten pierwszy przypadek. Ale to duzo pisania i nie na to forum. Np na www.wizaz.pl kilka razy w tygodniu tego typu watki sa roztrzasane .
                      Ogolne podejscie jest jak wyzej ale temat jest sporo bardziej zlozony niz w taki sposob przedstawione stereotypy.

Komentarz

• mungo
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 535

Żyjemy w czasach, gdzie rządzą kalorie, co moim zdaniem trochę chore jest. Nie wszystko zależy od kalorii. Znam kilka osób, które mówią, że się odchudzają, liczą kalorię normalnych kanapek, jedzą mniej niż wszyscy inni, ale do "mcdonalda" chodzą codziennie... I już tych kalorii nie liczą...

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• liquidsound
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1956

Dieta odchudzajaca i liczenie kalori to jest mit dopoki nie zaczniemy sie intensywnie ruszac. Ogolnie mozna jesc tlusto i wygladac swietnie, najwazniejszy jest ruch. Bulgarzy maja bardzo tlusta diete a grubasow nie widac na ulicach. Natomiast istotna tez jest sprawa jaki pokarm spozywamy. Bo 2000 Kcal tluszczu ma inny wplyw niz tyle samo bialka.
                          1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                          Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• mario1275
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 420

ja tam jak jedzenie ma za mało kalori to je omijam z daleka po pierwsze jem po to żeby te kalorie dostarczyć, po drugie to z kaloriami dużo smaczniejsze, po trzecie to bez kalorii to zazwyczaj więcej chemii a wcle nie zdrowsze, a po czwarte jest wiele bardziej lub mniej przyjemnych sposobów aby nadmiaru tych kalorii się pozbyć

liquidsound zgodzę sięz tobą - wogóle diety cód to najwieksza bajka marketingowa jaką nam się próbuje wcisnąć - mam znajomych którzy jedząc bez opamiętania nie tyją wogóle mimo że prowadzą siedzący tryb życia, znam osoby które trenują jak na olimpiadę, jedzą tyle co moja czteroletnia córka i nadl tyją.
                            Każdy potrzebuje innej diety dla mnie najbliższe ideałowi są diety określane na podstwie grupy krwi i typu metabolizmu (inaczej trawią tłuszcz ludzie północy inaczej południowcy to co jednym pomaga innym może szkodzić)
                            Ostatnio edytowany przez mario1275; 1090.
                            www.modelownia.pl

Komentarz

• minek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1386

Zamieszczone przez mario1275
                              Każdy potrzebuje innej diety dla mnie najbliższe ideałowi są diety określane na podstwie grupy krwi i typu metabolizmu (inaczej trawią tłuszcz ludzie północy inaczej południowcy to co jednym pomaga innym może szkodzić)
                              Podobno... podobno według mojej grupy krwi, to ja powinienem zielskiem się żywić.
                              A według mnie pełnowartościowy posiłek to pieczone mięcho, fryty i piwo (-:
                              Fakt, mam problemy z nadwagą. Jem to co lubię, jeżdżę rowerkiem sporo i pływam i nie zmniejszam się, ale też nie powiększam ostatnio.

Komentarz

Pracuję...