Anoreksja
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Jak chca wygladac jak wieszaki, to niech glodza. Jak ktos jest p.....ty, to juz nic sie na to nie poradzi. To w koncu ma byc kobieta a nie szczapa.Komentarz
-
W koncu ktos pomyslal, ze mozna ustalic wage minimalna
Nie mam bladego pojecia kto wymyslil, zeby na pokazach zatrudniac te wieszaki typu deska z zebrami na wierzchu. Aaaa... Zapomnialem... Maja byc brzydkie aby na ubrania patrzyli
...Komentarz
-
-
Mam koleżankę, która ma 178 i waży 47kg (tzn. ważyła bo teraz jest w 7 miesiącu ciąży) i też anorektyczką nie jest. Energiczna i wesoła. Ale miałem parę razy styczność z anorektyczkami, niektóre nawet otwarcie mówiły o swojej chorobie, i były w trakcie leczenia, a to może trwać nawet lata, bo psychiczna blokada przed jedzeniem jest potwornie silna.Komentarz
-
Routlaw i stdanielo
pokarzcie te kolezanki bo jakos wiezyc mi sie nie chce
Routlaw nie musisz te 10 kg robi roznice
ale te 178 cm i 47 kg chcial bym zobaczyc350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canonaKomentarz
-
W szkole podstawowej, a było to ponad 30 lat temu. :rolleyes:
Miałem kolegę który był grubasem i zachorował na stawy.
W szpitalu odchudzili go tak , że z 90 spadł do niecałych 45 KG przy 170cm wzrostu.
Okazało się że ma anoreksję, na badania kontrolne chodził z łańcuchami w kieszeniach.
I zapewne nie był to pierwszy przypadek.
U modelek to zaczyna być choroba zawodowa wymuszona chorym rynkiem.
I to właśnie media i projektanci powinni z tym walczyć.
Większość modelek to jeszcze dzieci bardzo podatne na wpływy z zewnątrz.Komentarz
-
hyhyhy najbardziej mnie smieszy jak słysze tyeksty typu "jestem na diecie" a po chwili dowiaduje sie ze ta osoba zjada moze z jedną sałatke na dzien
dzizas... pojecia nie maja o diecie i tak to potem wygląda
Komentarz
-
Niestety, dokładnie tak to wygląda. Próby zrzucania wagi poprzez głodzenie się to kompletny bezsens. W najlepszym wypadku prowadzi to do tzw "efektu jojo" po zakończeniu "kuracji", w gorszym do anoreksji lub bulimii.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
A wiesz to z wlasnego doswiadczenia czy plotek?
Ja akurat znam ten pierwszy przypadek. Ale to duzo pisania i nie na to forum. Np na www.wizaz.pl kilka razy w tygodniu tego typu watki sa roztrzasane
.
Ogolne podejscie jest jak wyzej ale temat jest sporo bardziej zlozony niz w taki sposob przedstawione stereotypy.Komentarz
-
Żyjemy w czasach, gdzie rządzą kalorie, co moim zdaniem trochę chore jest. Nie wszystko zależy od kalorii. Znam kilka osób, które mówią, że się odchudzają, liczą kalorię normalnych kanapek, jedzą mniej niż wszyscy inni, ale do "mcdonalda" chodzą codziennie... I już tych kalorii nie liczą...Komentarz
-
Dieta odchudzajaca i liczenie kalori to jest mit dopoki nie zaczniemy sie intensywnie ruszac. Ogolnie mozna jesc tlusto i wygladac swietnie, najwazniejszy jest ruch. Bulgarzy maja bardzo tlusta diete a grubasow nie widac na ulicach. Natomiast istotna tez jest sprawa jaki pokarm spozywamy. Bo 2000 Kcal tluszczu ma inny wplyw niz tyle samo bialka.1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX IIKomentarz
-
ja tam jak jedzenie ma za mało kalori to je omijam z daleka
po pierwsze jem po to żeby te kalorie dostarczyć, po drugie to z kaloriami dużo smaczniejsze, po trzecie to bez kalorii to zazwyczaj więcej chemii a wcle nie zdrowsze, a po czwarte jest wiele bardziej lub mniej przyjemnych sposobów aby nadmiaru tych kalorii się pozbyć
liquidsound zgodzę sięz tobą - wogóle diety cód to najwieksza bajka marketingowa jaką nam się próbuje wcisnąć - mam znajomych którzy jedząc bez opamiętania nie tyją wogóle mimo że prowadzą siedzący tryb życia, znam osoby które trenują jak na olimpiadę, jedzą tyle co moja czteroletnia córka i nadl tyją.
Każdy potrzebuje innej diety dla mnie najbliższe ideałowi są diety określane na podstwie grupy krwi i typu metabolizmu (inaczej trawią tłuszcz ludzie północy inaczej południowcy to co jednym pomaga innym może szkodzić)Ostatnio edytowany przez mario1275; 1090.Komentarz
-
Podobno... podobno według mojej grupy krwi, to ja powinienem zielskiem się żywić.
A według mnie pełnowartościowy posiłek to pieczone mięcho, fryty i piwo (-:
Fakt, mam problemy z nadwagą. Jem to co lubię, jeżdżę rowerkiem sporo i pływam i nie zmniejszam się, ale też nie powiększam ostatnio.Komentarz
Komentarz