Jaka karta do S2 IS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • morpheuz

Jaka karta do S2 IS

Witam zamierzam dokupić sobie nową kartę pamięci do swojego aparatu. Czy S2 obsłuży karty 2GB a jeśli tak to jakiej firmy kartę najlepiej kupić.
    Ostatnio edytowany przez Gość; 8077.
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Tak, Pretec.

Na dywagacje "a moze jednak inna" "a bo cena" odpowiadam z gory - wybierz sam, tu masz tylko sugestie a decyzja nalezy do ciebie.
    Uzasadnienie sugestii w wyszukiwarce (na haslo 'jaka karta' albo samo 'karta' i wyszukiwanie w tytulach watkow),np : http://canon-board.info/showthread.php?t=14430

Komentarz

• morpheuz

Nie dbam o cenę zależy mi na jakości
      Właściwie powinienem zapytać tylko czy canon s2 is w ogóle obsłuży karty 2GB ewentualnie jaką największą kartę obsłuży soft w aparacie

Zamieszczone przez Vitez
      Tak, Pretec.
      Dzięki właściwie wyczerpałeś moją ciekawość

Komentarz

• blue7
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 37

Hey!!

Ja też mam Canona S2 i niedawno zastanawiałem się co kupić.
        Miałem trochę wątpliwości co do kupna Kingstonów, bo gdzies slyszalem ze zdarza sie, że S2 nie pracuje z niektórymi Kingstonami. Miałem to szczęście, że w moim mieście w jednym sklepie zgodzili się warunkowo rozpakować zafoliowaną kartę, że by sprawdzić czy działa - jeśli tak to biorę od ręki.
        Kupiłem Kongstona Elite Pro 1GB (89zł) i działa rewelacyjnie.
        Wcześniej miałem S1 z CF SanDiska i było powolne troche (szczególnie ściąganie).

Pozdrawiam
        |||| ||||
        Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria

Komentarz

• DeltaFOX
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 31

Posiadam kartę Kingston 1GB i SanDiska 2GB Ultra II. Różnica w szybkości pracy obu tych kart(na korzyść SanDiska) jest naprawdę duża. Posiadam S3 i czuć zauważalną różnice w prędkości pracy całego aparatu. Myślę, że warto dołożyć trochę kasy do Ultra II.

Komentarz

• blue7
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 37

lepsze karty

Zamieszczone przez DeltaFOX
            Myślę, że warto dołożyć trochę kasy do Ultra II.
            zgadzam się - jeślu aparat będzie w stanie wykorzystać szybkość karty to warto dołożyć.
            |||| ||||
            Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria

Komentarz

• jacula
              Początki nałogu
              • 2007
              • 319

Ponawiam pytanie - jaka najwieksza karte pamieci obsluzy s2 is? wiem, ze sd hc raczej odpada, ale moze zwykla sd 4gb zadziala? czy ktos ma karte takiej pojemnosci w tym aparacie i czy to dziala?

Komentarz

Pracuję...