Czy warto kupować naprawiany aparat?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chrf

Czy warto kupować naprawiany aparat?

Witam,
    jestem nową osobą na forum i mam nurtujące mnie pytanie. Przeszukałem już chyba wszytko co mogłem ale nic konkretnego nie znalazłem. Dlatego proszę o pomoc osoby zorientowane w temacie. Chodzi mi o to czy warto kupować naprawiany aparat. Dla jasności wyjaśnię, że chodzi o Canona Eos 300D, w którym została dokonana naprawa układu AF i montaż kołka.Aparata posiada jeszcze gwarancję na ta naprawę. Ilość zrobionych fotek wynosi ok 18 000.
    Proszę o odpowiedź.
    Pozdrawiam
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Jesli zostalo wymienione to przynajmniej masz pewnosci, ze tak szybko sie nie popsuje Skoro dziala i cena jest powiedzmy atrakcyjna to ja bym sie nie zastanawial.

Komentarz

• dentharg
      Uzależniony
      • 2005
      • 867

AF pewnie regulowany, a kółko wymienione bo może luzy złapało. Brać jeśli reszta działa.
      Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• Chrf

Wyjaśniam, że wymieniony został kołek a nie kółko, chociaż może to to samo bo szczerze mówiąc w tym temacie jestem zielony jak trawa na wiosne.

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

Zamieszczone przez Chrf
          Wyjaśniam, że wymieniony został kołek a nie kółko, chociaż może to to samo bo szczerze mówiąc w tym temacie jestem zielony jak trawa na wiosne.
          "Kolek" podtrzymujacy lustro AF? To bardzo dobrze bo sie czesto psuja i przynajmniej masz wymieniony

Komentarz

• gwozdzt
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 5780

Zamieszczone przez Chrf
            Masz rację, chodzi o kołek. Zwykle nazywamy go "bolec" i ten sposób unikamy nieporozumień :-)
            Co do aparatu - też bym raczej nie miał zastrzeżeń do zakupu po takiej naprawie, zwracając jednak szczególną uwagę na dokładność pracy autofokusa.
            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• mattnick
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1735

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
              "Kolek" podtrzymujacy lustro AF? To bardzo dobrze bo sie czesto psuja i przynajmniej masz wymieniony
              kwestia czy na nowy i kto wymieniał jak zwykle się czepiam
              30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Chrf

Czy na nowy to nie wiem, a wymieniał serwis Canona na Żytniej.

Komentarz

• dentharg
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 867

Hehe.. a ja na "montaz kolka" od razu napisalem "ze kolko"
                  Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Najważniejsze czy cena "uwzględnia" te 18000 kl. i naprawy?
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Chrf

Dziekuję wszystkim za odpowiedzi, które okazały się bardzo pomocne. Temat mogę uznać za zamknięty.

Komentarz

• viTo
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 130

jak mi keidys napisal vitez, nie warto zamykac watki, bo za 2, 3 dni, miesiac lub rok znajdzie kolejna osoba ktora bedzie miala ten sam dylemat... wiec watek chyba zostanie otwarty... :-)
                        EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
                        Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Komentarz

Pracuję...