W czym nosić sprzęt kompaktowy?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mroczny
    Początki nałogu
    • 2004
    • 292

W czym nosić sprzęt kompaktowy?

Ja do mojego G3 zakupiłem torbę Hama Spirit 60, zewnętrzne wymiary 380x160x200mm wewnętrzne 280x150x180mm waga całego ustrojstwa to 730g, bezpieczne, porządne i ładnie się prezentuje.
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King
  • bdx
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 33

Ja swoje skarby noszę w zależności od potrzeby w dwóch torbach..nie są to prawdopodobnie jakieś markowe produkty z górnej półki ( naszywka FOX ), ale najważniejsze, że spełniają swoja rolę.. i to za cenę ~170pln w sumie...

20D + 17-50 f/2.8 + ef 100/2.8 usm + 70-200/2.8 + 2x II ef + G5 + S3IS = www.bdx.deviantart.com

Komentarz

• pająk
      Dopiero zaczyna
      • 2004
      • 30

Ja jeszcze torby nie kupiłem, ale czas najwyższy. Widziałem ciekawe w ANSAMIE (duży wybór, jakieś 20-30 egzempkarzy). A znacie jakiś dobry sklep-inter... w polsce z tulejami i konwerterami do G3?
      Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511

Komentarz

• mroczny
        Początki nałogu
        • 2004
        • 292

A znacie jakiś dobry sklep-inter... w polsce z tulejami i konwerterami do G3?
        Polecam www.foto-tip.pl
        TAm jest cała baza wypadowa w teren dla początkujących jak i już bardziej wprawionych fotomonterów :P
        I AM THE FIRST ONE !!!

Komentarz

• mackiewicz

Polecam Lowepro D-Res 40 AW (http://www.lowepro.com/pages/series/dres/dres40aw.html)

Pozdr. Paweł

Komentarz

• mroczny
            Początki nałogu
            • 2004
            • 292

Ciekawa konstrukcja, ale pomieści samego G3/5 ale już jakieś addon'y typu konwerterki, filtry to już się będą tłukły, osobicie jestem bardzo zadowolony z mojej torebki, a jeszcze jej w pełni nie zapełniłem < dla zachowania balasnu noszę w niej okablowanie do G3 wraz z ładowarką> :wink:
            I AM THE FIRST ONE !!!

Komentarz

• mackiewicz

faktycznie, torba jest głownie na aparat, ale jest miejsce na dodat. karte + dodat. aku + pilot + filtry, konwertery i tylejki faktycznie będa się tłukły (mozna ewentaalnie samemu zrobic dodatkowe przegrody..rzep + obszyta materialem gąbka. Producent przewidzial nawet kieszonke na małą instrukcje obsługi

Komentarz

• Algier
                Bywalec
                • 2004
                • 234

Ja do noszenia mojego G3 używam oryginalnego pokrowca cannona SC-DC 10
                M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
                20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
                580EXII​
                055XPROB | 488rc2

Komentarz

• Irish

ja bym proponowal na szyi

Komentarz

• mroczny
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 292

Ja do noszenia mojego G3 używam oryginalnego pokrowca cannona SC-DC 10
                    Ciekawe co ty tam pomieścisz do tego biedaka. Straszna malizna, a droga jak nie powiem co, 30 Euro za takie maleństwo, rozbój w biały dzień.
                    ja bym proponowal na szyji
                    No mając alternatywę w tym cudeńku canona to też szyjka jest całkiem niezła, albo do kieszeni, co wy na to? :wink:
                    I AM THE FIRST ONE !!!

Komentarz

• Irish

jak do kieszeni do idiotena tylko

Komentarz

• miszka
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 132

A ja na Allegro kupilem torebke Canona, miesci sie wszystko, ministatyw, ladowarka, karta, mysle, ze i akku i pozniejsze filtry spokojnie sie zmieszcza.
                        Ma zajedwabisty dynks : pasek do pasa (hehe, maslo maslane) i nosidelko na ramie, wery uniwersalna (przegordki w sordku mozna dowolnie przemieszczac, szt.2).

Lynk na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23087249

Pozdrawiam,
                        Mikolaj
                        3staDe + 18-55 USM + 50 1.8 + 35-135 USM + 100-300 USM + BeGie + 420EX
                        "Photography is 50% photographer, 40% light, 10% equipment"
                        www.jopczynski.art.pl

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez miszka
                          A ja na Allegro kupilem torebke Canona
                          I popelniles nieostrozny blad... torebka z napisem Canon dziala jak lep na muchy na zlodziei. O wiele lepiej kupic zwykla noname, pomysla zes jakis cinkciarz z taka torebka a nie ze sprzet foto masz w srodku.
                          Wazna rada jesli chodzi o nosidelka: NIGDY z firmowym napisaem!
                          Te z firmowym napisem to dla bogatych turystow albo szpanerow - przyciagaja zarowno laski jak i zlodziei. I to ryzyko i to ryzyko .
                          Ja teraz zamierzam zmienic moj pasek z kuszacym napsiaem Canon EOS Digital na zwykly bez napisow... a plecaczek rowniez zwykly a nie jakis superfirmowy zamierzam kupic.
                          Glowny powod - sprzetu foto noszonego przy sobie nie da sie ubezpieczyc. Wiec trzeba byc naprawde bogatym czlowiekiem by kusic noszonymi na wierzchu napisami firmowymi.

Komentarz

• XCR
                            Dopiero zaczyna
                            • 2004
                            • 39

Zmiana paska z EOS Digital na jakis "no name" to dobry pomysl. Sam czesto uzywam do 10D paska z duzym napisem ZENIT i wszystkie napisy na body zakrylem czarna tasma izolacyjna,po co maja kusic. Jesli chodzi o torby to najlepsze pod wzgledem dyskretnosci jest angielski Billingham,wyglada z zewnatrz jak stary chlebak a gwarantuje doskonala ochrone,niestety cena (srednio 800 za nieduza torbe!) jest odstraszajaca.

Komentarz

• miszka
                              Bywalec
                              • 2004
                              • 132

I popelniles nieostrozny blad
                              Fakt, dzisiaj sie dokladnie przygladalem torebce (przed przeczytaniem tego postu) i doszedlem do wniosku, ze to logo mozna bardzo latwo "usunac" bo jest doszywane.... myk myk myk i nie ma loga

Mikolaj
                              3staDe + 18-55 USM + 50 1.8 + 35-135 USM + 100-300 USM + BeGie + 420EX
                              "Photography is 50% photographer, 40% light, 10% equipment"
                              www.jopczynski.art.pl

Komentarz

Pracuję...